Kenmerken van het ras Pekingeend en de subtiliteiten van het fokken in particuliere boerderijen

Pekingeenden op de binnenplaats Als je een enquête houdt onder pluimveehouders, zullen velen zeggen dat de Pekingeend tot de beste rassen moet behoren. Ondanks het feit dat de eerste informatie over dit ras drie eeuwen geleden verscheen en de vogel in de vorige eeuw in Europa werd geïntroduceerd, concurreren eenden van Peking-oorsprong nog steeds op gelijke voet met de nieuwste vleeskruisen..

Wat is het geheim van zo’n populariteit? Hoe houd je een Pekingeend thuis en hoe winstgevend is het om dit ras te fokken??

Zie Mularda eenden (foto).

Beschrijving van het ras van Pekingeenden

Pekingeend op wandeling In de USSR behoorden Pekingeenden tot de meest voorkomende. Tegenwoordig maken ze op grote boerderijen geleidelijk plaats voor zeer productieve rassen en kruisingen, maar individuen van het Peking-ras worden nog steeds als ouderdieren gebruikt..

Deze vogels zijn nog steeds onovertroffen in termen van snelheid van gewichtstoename, uithoudingsvermogen en pretentieloosheid. Pekingeenden kunnen gemakkelijk in alle klimatologische omstandigheden worden gehouden, ze zijn niet bang voor de kou.

Al anderhalve maand wegen eendjes 2,3-3 kg, en een verhandelbaar karkas kan worden verkregen in een recordtijd van vier maanden, wanneer het gewicht van een eend 4 kg bereikt. Een jaar lang geeft de leghen 80 tot 120 eieren met een gewicht van ongeveer 90 gram. Het vlees van pekingeenden is mals, sappig en de opbrengst in verhouding tot het slachtgewicht bereikt 70%.

Kenmerken van het houden en kweken van Pekingeenden

Eenden gaan naar de vijverDoor intensief te mesten krijgt u al vanaf 60 dagen na de geboorte van de eendjes uitstekende vleesproducten. Bij het thuis fokken van Pekingeenden wordt de slacht echter iets later uitgevoerd. Ervaren pluimveehouders adviseren om de vogel niet te overbelichten. Hier zijn verschillende redenen voor.

Na 70 dagen leven beginnen eenden te vervellen, wat:

 • vertraagt ​​hun groei;
 • verhoogt de voerconsumptie drastisch;
 • bemoeilijkt het verwijderen van verenkleed van karkassen na het slachten.

En met een onjuist geselecteerd dieet kunnen dergelijke vogels geen spiermassa krijgen, maar vet. Als gevolg hiervan wordt het economische voordeel van het houden van Pekingeend aanzienlijk verminderd..

Een van de kenmerken die een pluimveehouder moet weten, wie gaat beginnen met het fokken van vogels van dit productieve vleesras, verhoogde nervositeit en prikkelbaarheid van eenden. Bovendien zijn het geen goede broedkippen, dus worden Pekingeieren onder broedsels van andere rassen of in broedmachines geplaatst..

Voor degenen die ervaring hebben gehad met het houden van Indo-meisjes, zullen de vertegenwoordigers van het Peking-ras grote fans van baden lijken, maar ze verschillen niet in netheid..

Thuis eenden kweken

Pekingeendkip is een zeldzaam fenomeenWelke andere kenmerken van de inhoud zijn er? Hoe zorg je voor Pekingeenden in een privétuin??

Voor beginners wordt het fokken van Pekingeenden thuis geassocieerd met het verwerven van dagelijkse jonge dieren en de inrichting van de toekomstige verblijfplaats van het vee. Het is beter als de kuikens worden ondersteund en verzorgd door de broedhen. Dit neemt veel problemen weg bij de pluimveehouder. Als dit niet mogelijk is, worden de eendjes ondergebracht in een ruimte waar de temperatuur op 28-30 ° C moet worden gehouden. De verwarming in de broedmachine wordt gehandhaafd met behulp van speciale lampen, verwarmingskussens of andere pluimveeveilige methoden. Tijdens de eerste twee levensweken wordt de temperatuur in huis geleidelijk op normale kamertemperatuur gebracht en is er geen extra verwarming nodig..

Pekingeenden in de winterOm ervoor te zorgen dat de snelgroeiende kuikens zich niet krap voelen, moet u niet meer dan 15 eendjes per vierkante meter nestelen. Tegelijkertijd moet de pluimveehouder voortdurend toezicht houden op de hygiënische toestand van het pand, de vochtigheidsgraad, verlichting en ventilatie, evenals het uiterlijk van de vogel. Eendjes die tekenen van ziekte, lethargie, weigering om te eten of verwarde dieren vertonen, moeten onmiddellijk van de rest van de kudde worden verwijderd.

Aandacht voor het voeren van Pekingeenden moet vanaf de eerste levensuren worden gemaximaliseerd. De eerste maaltijd wacht op baby’s als ze een beetje droog zijn..

Eenden eten groenten met plezierOp dit moment worden eendjes gevoed met vochtige fijngemalen graanpuree, pap, magere kwark. De vogel krijgt gefermenteerde melkproducten, een fijngehakt hardgekookt ei.

Een paar dagen later worden sappige groenten opgenomen in het dieet van Pekingeenden. Dit zou kunnen zijn:

 • gebroeid brandnetel;
 • paardebloemen;
 • Klaver;
 • luzerne;
 • tuinerwtengroenten.

Eenden zijn dol op koolbladeren, worteltoppen. Om de voedingswaarde van voedsel te garanderen, kunt u een beetje gekookte aardappelpuree aan het voer toevoegen..

En om aan de behoefte aan mineralen te voldoen, worden eendjes aangeboden:

 • krijt;
 • gezeefde houtas;
 • geplette schaal.

Beetje bij beetje bevat het menu tafelzout, schelpen en grind. Tot anderhalve week worden eendjes zes keer per dag gevoerd, waarbij de puree wordt gekruid met zure melk, vis- of vleesbouillon. Geleidelijk aan wordt het aantal voedingen teruggebracht tot vier. En vanaf de leeftijd van een maand wordt de vogel vrijgelaten in een veilig reservoir, waar Pekingeenden niet alleen tevreden zwemmen, maar ook perfect voedsel krijgen in de vorm van waterplanten, kleine schaaldieren en insecten, weekdieren en wormen, evenals juvenielen van lokale vis.

Ondanks de van nature hoge groeisnelheid hebben Pekingeenden, net als andere verwante watervogels, een vrij korte darm. Dit versnelt de doorgang van voedsel en bepaalt een hoge stofwisseling. Om ervoor te zorgen dat de vogel gestaag aankomt, moet hij vaak en bevredigend worden gevoerd..

De eend eet met plezier volkoren granenGraanvoer heeft ongeveer vier uur nodig om te verteren, terwijl natte mengsels in slechts drie uur worden verwerkt. Om vlees van goede kwaliteit te verkrijgen, is het belangrijk om een ​​uitgebalanceerd dieet te geven dat rijk is aan zowel koolhydraten om de energiereserves van het lichaam op peil te houden als eiwitten voor spieropbouw. Hier is vis- en vleesmeel onmisbaar, en indien mogelijk krijgen eenden gehakte vis, gehakte en warmtebehandelde vleesproducten..

Het dieet bevat ook minerale supplementen die verantwoordelijk zijn voor het aanvullen van het lichaam met sporenelementen, en vooral calcium, evenals vitamines.

Deze omvatten gemalen schelp en krijt. Om de vertering van ruwvoer te verbeteren, wordt fijn grind in aparte voerbakken gegoten. We mogen de noodzaak van schoon drinkwater bij pluimvee niet vergeten..

Voor het baden van vogels naast de pluimveestal zijn aparte containers met water geïnstalleerd of geven de kudde toegang tot een reservoir met een veilige afdaling.

Eenden houden van groene vetplanten. Zowel waterplanten als tuingewassen worden in het zomermenu geïntroduceerd. Als u Pekingeenden thuis kweekt, kunt u gekookte aardappelen, suikerbieten, wortels en andere wortelgroenten gebruiken. De vogel krijgt geweekt brood, gist rijk aan B-vitamines wordt toegevoegd.

Pekingeend op de vijverDe aanwezigheid van een nabijgelegen reservoir bij het fokken van Pekingeenden helpt om een ​​aanzienlijke hoeveelheid voer te besparen. U kunt de verantwoordelijkheid voor het voeren van de pluimveehouder echter niet volledig afwijzen. Alleen als de regels voor het houden en verzorgen van de vogel worden nageleefd, laten Pekingeenden echt uitstekende resultaten zien en geven ze een vleeskarkas van goed vet en kwaliteit..

Vergelijking van de Pekingeend met het Star-53-ras – video

Adblock
detector