Voordelen van het gebruik van bodemmulch in de tuin, in de perken en bloembedden – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

bodem mulchen Mulchen is om een ​​aantal goede redenen een veel voorkomende procedure die door tuinders wordt gebruikt. Het gebruik van de juiste soorten mulch heeft een fantastisch effect op uw tuin, maar als u het verkeerd doet, kunt u het tegenovergestelde effect bereiken. In dit artikel zullen we u vertellen hoe u grondmulch kunt doen..

Mulch-voordelen

een moestuin mulchen Mulch wordt de vriend van de tuinman genoemd. Het heeft drie enorme voordelen:

  • onkruid weerstand;
  • behoud van vocht in de grond;
  • regeling van de bodemtemperatuur (houdt het warm op koude nachten en koelt tijdens warme periodes).

een boom mulchenBovendien zal mulch die in de winter wordt aangebracht, planten beschermen tegen de vries-dooicyclus die ze uiteindelijk uit de grond zou kunnen duwen. Het bladerdak voorkomt ook bodemverdichting en korstvorming, erosie en voorkomt dat regendruppels grond verspreiden die ziekten van plant tot plant kan overbrengen. Organische mulch kan zelfs als meststof dienen.organische struik mulchen

Nadelen van mulch

Een te dikke afdekking kan planten doden. Voor de meeste soorten organische mulch is een dikte van 5-10 cm al veel. Hoe fijner het materiaal, hoe dunner de laag moet zijn.

gemaaid gras mulchHelaas biedt mulch een uitstekende schuilplaats voor slakken en slakken. Om kostbare aanplant te beschermen, strooi er houtas omheen. Ze houdt ongedierte op afstand.

mulchen met stenenDe ondoordringbare laag mulch, evenals de zwarte film, laat geen lucht en water door. Zelfs plakkerige bladeren kunnen dit effect hebben, dus hak ze eerst fijn..

Op hout gebaseerde mulch, zoals zaagsel of houtsnippers, kan stikstof uit de grond trekken wanneer deze breekt (onder de voeten of poten van dieren). Om dit tegen te gaan, voegt u een stikstofrijke meststof zoals soja- of katoenmeel toe aan de mulch..

zaagsel voor mulchenDroge materialen, waaronder zaagsel, houtsnippers, veenmos en stro, kunnen brandgevaar opleveren. Houd ze uit de buurt van gebouwen voor meer veiligheid.

Soorten mulch

De ideale mix moet dicht genoeg zijn om onkruidgroei te remmen, en licht en poreus genoeg om water en lucht in de grond te laten komen. Afhankelijk van de prijs en het uiterlijk is er een groot aantal opties om uit te kiezen, variërend in kwaliteit en textuur. Hieronder vertellen we je over de meest populaire soorten.

Biologisch

schors om te mulchenGeraspte schors. Houd het uit de buurt van de basis van bomen en struiken om te voorkomen dat insectenplagen erop overschakelen..

geraspte bladerenGeplette bladeren en bladstof breken uiteindelijk af en voeden de grond met voedingsstoffen.

Stro en zout hooi zijn goed bestand tegen onkruid.

Het gemaaid gras moet vooraf worden gedroogd of zo worden verdeeld dat het in de zon niet in een plakkerige, stinkende slurry verandert. Gebruik geen gras dat is behandeld met chemicaliën.

kegels zoals mulchDennennaalden breken langzaam af, dus maak je geen zorgen over het toevoegen van zuren aan de grond.

Ook diverse bijproducten zijn geschikt, zoals koffiedik, maisstompen, kranten en karton. Wees creatief!

Anorganisch

anorganische mulchKunststof mulch kan in verschillende kleuren worden gekocht voor verschillende doeleinden. Rood verhoogt de opbrengst van tomaten, blauw heeft hetzelfde effect op aardappelen. Zwart verwarmt de grond, terwijl zilver of wit licht en warmte weerkaatst..

bloembedden mulchen met stenenSteenslag, grind, marmer of steenslag vormen een permanente afdekking rond struiken en bomen.

agro-stof voor mulchenAgrotextiel houdt onkruid onder controle door lucht en water door te laten.

Om de frequentie van wieden in onze moestuin te verminderen, gebruiken we ademend agrotextiel in veel van onze bedden..

voorbereiding van de tuin voor het leggen van agrotextielNa verschillende lenteregens leggen we irrigatieslangen in elk tuinbed en bedekken ze met landbouwtechnische doeken..

agrotechnische stof leggen en stoelen voorbereidenPlantgaten worden op verschillende afstanden gesneden, afhankelijk van het gewastype. Water geven is effectief en de zorg voor een groot gebied wordt merkbaar eenvoudiger. Zodra de planten een beetje groeien, valt het weefsel minder op..

Als je problemen hebt met onkruid of uitdroging van planten, volg dan het advies in dit artikel – begin met het mulchen van je tuin. Dit eenvoudige proces zal het leven in uw zomerhuisje radicaal ten goede veranderen.!