Hoe om te gaan met eekhoorns in de tuin

eekhoorn penetratie in de achtertuin In dit artikel zullen we het hebben over het identificeren en verwijderen van eekhoorns in uw buitenwijk, omdat ze veel problemen kunnen veroorzaken. Schijnbaar schattige en ongevaarlijke dieren blijken vaak een echt ongeluk te zijn..

Waarom je je zorgen moet maken over eiwitten

eekhoorn houdt van fruit, groenten en bloemen Met zijn passie voor verse groenten, fruit en bloemen is de gewone grijze eekhoorn een plaag voor hobbytuiniers. Overal in de Verenigde Staten trekken deze verraderlijke wezens geraniums uit bloembakken, plukken cherrytomaatjes van hun wijnstokken en knagen aan appelbomen als gekruide fruitplukkers. Hoewel ze op elk moment van het jaar actief zijn, kunnen de invallen van eekhoorns in de herfst gekmakend zijn..

Tijdens deze periode is het vooral actief. Dieren houden geen winterslaap, daarom zijn hun ondergrondse opslagruimtes vitale winterstallingen. Eekhoorns hebben een instinct voor het aanleggen van voorraden die hen helpt te overleven. Kleine boefjes verbergen voedsel en begraven het overal op hun territorium.

Hoewel er verschillende soorten eekhoorns zijn in Noord-Amerika, is het de grijze eekhoorn die tuinders (en pluimveemensen) zoveel problemen bezorgt. Hoe vinden deze vindingrijke plagen bollen? Waarom terroriseren ze sommige gebieden en raken ze andere niet aan? Wat eten zij?

Eekhoorns verzamelen meestal noten, eikels, dennenappels, schors, fruit, bessen, paddenstoelen en insecten, maar geen vogeleieren en bollen. Soms verpesten ze bloemen gewoon voor de lol. Pas op voor deze onverwachte gasten en probeer een paar van onze tips om ze kwijt te raken..

Hoe herken je een eekhoorn in de tuin?

eekhoorn doet pijn op de siteMeestal is het de grijze eekhoorn die vies wordt in je tuin. Hij weegt ongeveer een pond en zijn vachtkleur varieert van grijs tot donkerbruin en zwart. Op de borst is de vacht licht. De lichaamslengte bereikt 25 cm, hetzelfde wordt ingenomen door de pluizige staart – een beroemd kenmerk van de eekhoorn. De luxe bontlaag wordt gebruikt voor warmte, communicatie en balans.

Eekhoorns hebben een zeer scherp reukvermogen, waardoor ze onmiskenbaar bollen opgraven. De neus van deze deskundige dieven is een zeer klein maar uiterst krachtig hulpmiddel voor het vinden van noten en bessen. Tuinders weten niet zeker of eekhoorns doelbewust uien opgraven, maar het probleem is reëel en wijdverbreid..

Zoals we al zeiden, als je merkt dat de voorjaarsbollen zijn opengescheurd, heb je te maken met eekhoorns of aardeekhoorns. Ze houden ervan om dit te doen tijdens het voeren in de herfst, het eten van uien en het gebruik van de gaten om hun noten in te bewaren..

Eekhoorns maken ook vogelvoeders leeg. Als u merkt dat het voedsel te snel verdwijnt, is het waarschijnlijk dat pluizige knaagdieren uw site hebben bereikt..

Hoe zich te ontdoen van eiwitten?

eekhoorns houden niet van menselijke geurProbeer in de winter sinaasappel- en citroenschillen te bewaren. Leg ze in de vriezer en graaf ze in het voorjaar op de juiste plekken in de grond. Dit zal ongedierte ontmoedigen om te graven..

Je kunt hondenhaar of mensenhaar door de tuin gooien. Een boer deelde zijn ervaring: “Vroeger had ik een probleem met de eiwitten die mijn bollen aan het opgraven waren. Nu, een keer in de lente en een keer in de herfst, vraag ik mijn kapper om een ​​grote haarverpakking voor me samen te stellen en het haar vervolgens met aarde te mengen. Eekhoorns kunnen de menselijke geur niet verdragen en gaan zich op andere territoria voeden “.

Bloedmeel verspreid over de bedden is ook een effectieve manier om te vechten. Koffiedik heeft hetzelfde effect en ontmoedigt ongedierte om in de grond te graven..

Probeer geen eekhoorns te vangen en te vervoeren om ze verder weg vrij te laten. Dit is notoir een verliesmethode, aangezien de populatie van pluizige noteneters extreem groot is. Bovendien, als het dier een vrouwtje is, bestaat de kans dat je het van de welpen verwijdert, waarvan het voortbestaan ​​volledig afhankelijk is van de moeder..

Preventieve maatregelen

tem de eekhoorn en zet hem in de volièreVoorkom dat de aandacht wordt gevestigd op pas begraven bollen door schilresten op het oppervlak achter te laten. Ruim jezelf volledig op en plaats de boog niet op de grond tijdens het graven van de plantgaten. Eekhoorns ruiken hun favoriete geur van verre en haasten zich meteen.

Wilt u ongedierte uit de buurt van vogelvoeders houden? Installeer ze op een hoogte van ongeveer 180 cm van de grond en op een afstand van minimaal 3 meter van bomen en gebouwen (eekhoorns kunnen deze afstand springen, en soms zelfs verder).

Begraaf een paar teentjes knoflook bij de voorjaarsbollen. Je kunt het land rond de aanplant ook behandelen met knoflookpoeder of cayennepeper als de planten in de bloeifase komen. De geur moet eekhoorns afschrikken..

Losse grond is vaak verleidelijk om te graven, dus pak de grond goed in na het voltooien van het werk..

Draadgaas is een andere krachtige methode. Omring de uienplant met deze bescherming. Planten kunnen gemakkelijk door de draad heen groeien, maar de eiwitten bereiken de bollen niet. Overweeg ook om gewassen te planten waar ongedierte niet van houdt: narcissen, muscari, allium en sneeuwklokjes..

Eekhoorns houden van tulpen en krokussen, dus het is beter om deze bloemen niet te planten, wetende dat er pluizige dieren in de tuin zijn verschenen.

Nu weet je dat schattige dieren die we graag in het park uit onze handen voeren, een echt ongeluk kunnen zijn in zomerhuisjes. Als u ons advies opvolgt, kunt u ze verwijderen, of naast elkaar bestaan ​​en kalm blijven over uw aanplant..

Eekhoorn in het land – video

Adblock
detector