Hoe knoflook te kweken (het is heel gemakkelijk!)

grote knoflook Ik ben al heel lang van plan om mijn knoflook te kweken. En niet alleen omdat ik hem regelmatig in de keuken gebruik. Verse knoflook kan ook aan het voer van kippen worden toegevoegd en hele teentjes kunnen aan de drinkbak worden toegevoegd. Daarom is er niet altijd genoeg knoflook..

Enkele jaren geleden probeerde ik eindelijk te doen wat ik de hele tijd had uitgesteld, en ik werd er zo door meegesleept dat ik me mijn tuin nu niet meer zonder knoflook kan voorstellen. Het blijkt vrij eenvoudig te groeien. Je hoeft alleen de teentjes knoflook in de herfst (5-6 weken voor de eerste nachtvorst in je klimaatzone) in de grond te steken en in het voorjaar zullen ze uitgroeien tot hele kroppen.

Een van de voordelen van het kweken van knoflook is dat insecten en de meeste dieren zoals herten, hazen en mollen het niet aanraken..

Knoflook planten

herfst aanplant van knoflook Voor de oogst in de vroege zomer is het aan te raden om in de herfst knoflookteentjes uit de grootste bollen te planten. In zuidelijke gebieden kunt u in februari / maart knoflook planten voor de late herfstoogst. (Het planten in de herfst moet vroeg genoeg gebeuren om de knoflookteentjes voor de winter te laten wortelen.).

In principe kun je gewone knoflook uit de winkel planten, maar ik raad je aan op zoek te gaan naar biologische bollen of lokaal geteelde knoflook. Zo weet je zeker dat het vrij is van schadelijke pesticiden en chemicaliën. Verdeel het hoofd in afzonderlijke plakjes en selecteer de grootste om te planten. Verwijder de beschermende schil niet van de tanden..

Knoflook geeft de voorkeur aan zonnige locaties en goed doorlatende grond, dus kies geschikte plantplaatsen.

afstand tussen plantenPlant de knoflookteentjes, puntig naar boven, 10-15 cm uit elkaar, zodat de toppen ongeveer 5 cm onder het grondoppervlak komen. Knoflook is een uitstekend natuurlijk fungicide en pesticide, dus het weert bladluizen van tomaten en rozen. Het is ook een goede metgezel voor fruitbomen, aardbeien, kool en bloemkool, broccoli. Knoflook, met zijn scherpe geur, is niet bang voor mollen, hazen en herten.

mulch de beddenU kunt uw vers geplante knoflook mulchen met een laag gehakseld stro, droge bladeren of hooi – ongeveer 10 cm dik. Mulch zorgt voor een gelijkmatige bodemtemperatuur gedurende de winter, wat op zijn beurt helpt de wortels te behouden, vocht vast te houden en te beschermen tegen onkruid..

zaailingen in het voorjaarIn het voorjaar, wanneer scheuten door de grond beginnen te breken, kunnen de overblijfselen van de mulch worden verwijderd..

De “stengels” die aan het einde van de lente zijn verschenen, moeten worden afgesneden. Ze groeien vanuit het midden van de kruidnagel en nemen de energie op die nodig is om nieuwe bollen te laten groeien..

we snijden de pijlen afGooi ze niet weg! Ze zijn heerlijk als ze worden gesneden en gegooid in een voorverwarmde gietijzeren koekenpan en vervolgens op smaak worden gebracht met een beetje olijfolie, zout en peper..

oogsten

knoflook kwekenDe knoflook is klaar om te worden geoogst wanneer de bladeren geelbruin worden en beginnen te vallen. Gebruik je handen of een kleine spatel om de bollen voorzichtig op te scheppen.

oogstenSchud het vuil voorzichtig van de knoflook en laat de bollen twee weken drogen op een goed geventileerde, schaduwrijke plek..

een knoflookvlecht wevenJe kunt de bladeren vlechten of ze in bosjes binden om te drogen. Als alternatief kunt u eenvoudig de wortels en de meeste stengels bijsnijden en de knoflook op een droogrek of ovenschaal leggen..snijd de wortels

Na een paar weken, als de schil droog is, kun je de toppen volledig afsnijden en de knoflookbollen in de voorraadkast bewaren voor opslag, of de gevlochten uien in de kast hangen en zo nodig één hoofd per keer afsnijden..droge hoofden

Vergeet niet om enkele van de grootste kruidnagels te bewaren voor het planten in de herfst om in de lente te oogsten..

Dadels planten voor knoflook in Rusland – video

Adblock
detector