Zomerbewonerskalender voor juli: klusjes op de boerderij – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

boerderij in juli Hoewel de dagen in het midden van de zomer praktisch de langste van het jaar zijn, vliegen ze voor degenen die graag vee en pluimvee fokken, onopgemerkt voorbij.

Juli is het oogsten van voer en strooisel, evenals begrazing, waarbij het nodig is om stallen, pluimveestallen en schaapskooien, geitenhokken en konijnenhokken op te ruimen. Imkers en eigenaren van gevulde vijvers hebben veel te doen.

Voer oogsten in juli

bladeren als veevoer Bij het voeden van de bevolking van de boerderij zullen royale tuinbedden een goede hulp zijn. In juli is de vroege kool klaar voor de oogst. De bladeren zijn een delicatesse voor pluimvee, konijnen en grotere dieren. Na het uitdunnen blijven er niet minder lekkere en gezonde plantjes van wortelen en bieten over.

Je kunt de vogel een teveel aan groene uien geven. Het is goed als de tuin voorziet in het planten van vruchtbare, sappige suiker- en voederbieten, snijbiet, sla.

Naast groenten bevat het juli-menu van alle bewoners van de binnenplaats planten die in de tuin en moestuin als onkruid worden herkend.

In de schaduwrijke hoeken van het terrein of achter het hek zijn er zeker struikgewas van brandnetels en houtluizen. Een uitstekende traktatie voor een vogel zijn quinoazaden en, evenals bijgesneden jonge scheuten van frambozen.

wiet als voerNatuurlijk zal het niet mogelijk zijn om het vee alleen met tuinbenodigdheden te voeren. In juli is het hooien in volle gang. Tegelijkertijd kun je de zaden bereiden die de planten van muiserwt, zoete klaver, brandnetel hebben gevormd. Voor de winter bewaren ze bezems van een jonge groei met nog zachte bladeren. Het is beter om dit ‘s avonds te doen. Dergelijke takken drogen beter en bevatten meer stoffen die nuttig zijn voor dieren en pluimvee. Het drogen gebeurt onder luifels in de tuin, zodat het voer niet ondermijnt en niet in direct zonlicht valt.

Geiten en schapen verzorgen in juli

hooi maken voor geitenDergelijke voorbereidingen zullen vooral handig zijn als juli heet en droog is. Onderhoud van zomerweiden bespaart tijd en moeite. Maar uitgebrand, vergeeld gras, zonder water, geeft geen nasmaak, draagt ​​niet bij aan melkproductie en gewichtstoename.

Van arme weiden midden in de zomer worden dieren teruggestuurd naar stallen en wordt het rantsoen samengesteld op basis van gemaaid gras en krachtvoer. Stalinhoud wordt gecombineerd met lopen.

Door goed groen voedsel te krijgen, voorzien melkgeiten hun eigenaren van uitstekende melk. Juli is de maand met de grootste melkgiften, maar die kunnen alleen met gezonde dieren in stand worden gehouden. De tere huid van de tepels kan in de zomer barsten, dus voor het melken worden de uiers niet alleen gewassen, maar ook ingevet. Aan het einde van het melken worden de tepels opnieuw gewassen. Als er scheurtjes aanwezig zijn, worden deze ingesmeerd met een huidvriendelijke babycrème..

Terwijl de dieren in de wei lopen of wandelen, maken en repareren ze schuren en geitenstallen.

Juli problemen van konijnenfokkers

konijnen voerenMidden in de zomer bereiden konijnenfokkers kooien voor op de winter, repareren en isoleren ze oude, bouwen ze nieuwe huizen. De dieren op straat laten of overwinteren onder een stal of in een stal hangt af van het doel van de groei, klimatologische en weersomstandigheden.

Als konijnen voor het vlees worden grootgebracht, is het raadzaam ze onder een afdak te houden. In dit geval hebben de dieren minder energie en voedsel nodig om warmte vast te houden, wat betekent dat de kosten voor het verkrijgen van producten lager zullen zijn. Op de vacht daarentegen worden de dieren in de lucht gehouden, wat de kwaliteit van de huid ten goede komt..

Konijnenhokken zijn verstevigd en geïsoleerd en de vloer eronder is zo ingericht dat de uitwerpselen zo snel en efficiënt mogelijk kunnen worden verwijderd..

Juli: werken in de pluimveestal

lopende kippenJong pluimvee is al lang zelfstandig aan het foerageren, brengt veel tijd buiten door en heeft geen verzorging per uur nodig..

Daarom heeft de pluimveehouder tijd om nieuw strooisel voor de kippenhokken naar de boerderij te brengen. Daarbij kun je gepelde en geplette maïskolven, zonnebloemschillen, grof, gewassen en gedroogd zand, droge bladeren of varens gebruiken. Bewaar benodigdheden onder een afdak, in een geventileerde droge ruimte..

Juli bij de bijenstal

bij aan het werkBloeiende weiden en bloementuinen zijn een ruimte voor bijen, die in juli druk bezig zijn met het verzamelen van de belangrijkste steekpenningen. In aanwezigheid van sterke families moet de imker regelmatig hun voorraden inspecteren. Overtollige honing wordt, mits klaar, direct weggepompt. Helend stuifmeel wordt midden in de zomer verkregen en gedroogd..

Terwijl u zich zorgen maakt over het verzamelen van honing, moet u de gezondheid van de bijenpopulatie niet vergeten. In juli bestaat het risico op varroatose, overgedragen door een parasitaire mijt. Hoewel de ziekte veel voorkomt, kunnen de gevaren ervan niet worden onderschat. Zonder de juiste behandeling neemt niet alleen het volume van de steekpenningen af, maar treedt ook de massale sterfte van poppen op..

In het laatste decennium van juli worden er maatregelen genomen ter voorbereiding op het ontwormen van de baarmoeder in de herfst.

Visverzorging in juli

vijververzorgingDe viskweek trekt steeds meer eigenaren van grote en kleine percelen. In juli heeft de viskweker drie hoofdtaken;

  • het voeden van de bewoners van de vijver;
  • controle van waterplanten;
  • organisatie van schaduw op het oppervlak van het reservoir.

Naast gespecialiseerd voedsel zijn bloedwormen op zomerdagen de beste traktatie voor vissen, evenals vliegenlarven, die gemakkelijk te vinden zijn in varkens- of koeienmest. In de hete zon, op een vijver, vooral een klein volume, plant de watervegetatie zich in juli actief voort en groeit.

Om de leefruimte van de vissen niet te beperken, is het beter om niet meer dan een derde van het spiegeloppervlak onder het gras te laten..

Op een voldoende grote vijver wordt een schaduw aangebracht met behulp van een kunstmatig eiland, bijvoorbeeld vanuit een bassin dat is bevestigd op lege plastic flessen met schroefdoppen. Gaten worden in de container gemaakt, drainage wordt geregeld, grond wordt gegoten en pretentieloze vochtminnende eenjarigen of kustplanten worden geplant. Het eiland is via een kabel met de kust verbonden.

Ingelijste bijen in juli – video