We maken drinkschalen voor kwartels met onze eigen handen – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

kwartel op de binnenplaats Kwarteldrinkers moeten aan speciale eisen voldoen. Een goed georganiseerde drinkplaats zorgt dus niet alleen voor maximale reinheid in de kooi, maar zorgt ook voor gezonde vogels. Je kunt een drinker ook in een winkel kopen, maar het is aan te raden om handgemaakte apparaten te gebruiken. In dit artikel zullen we analyseren hoe je doe-het-zelf drinkers voor kwartel kunt maken. Lees over drinkbakken voor kippen!

Soorten drinkers en vereisten voor hen

Kwartels zijn echter, net als alle andere vogels, erg bezaaid. Een onjuist georganiseerde feeder en kom dragen alleen maar bij aan het probleem van besmetting van de kooi..

De juiste kom helpt bij het grootbrengen van gezonde vogels en minimaliseert vuil in de kooi zelf. De belangrijkste soorten drinkers zijn beker, tepel, infuus en automatische drinkbak.

Elk van de bovenstaande drinkers moet aan de volgende vereisten voldoen:

 • grootte hangt volledig af van het aantal vogels, evenals hun leeftijd;
 • het is beter om grondstoffen te kiezen die milieuvriendelijk en veilig zijn voor vogels;
 • kies geen hout of klei als hoofdmateriaal en minimaliseer ook het gebruik van metaal;
 • water moet beschikbaar zijn voor vogels, want vogels moeten het water net kunnen bereiken;
 • kommen moeten gemakkelijk uit de kooi kunnen worden verwijderd om ze schoon te maken;
 • de kom moet sterk zijn.

Druppelen

druppeldrinker voor kwartel Drinknippels voor kwartels zijn een buis van metaal of kunststof die horizontaal op de vloer wordt geplaatst. De hoogte van de structuur kan verschillen en variëren afhankelijk van de leeftijd van de vogels. Dus voor volwassen vogels worden ze hoger geplaatst, voor jonge dieren – lager. Dit type drinkbak wordt ook wel kwarteldruppelbakjes genoemd. Dit soort drinkers kunnen met een zogenaamde druppelvanger (een reservoir waar water uit de tuit komt) en zonder zijn..

Druppeltanks met water kunnen met recht worden beschouwd als een van de handigste drinkeropties. Hun voordelen zijn dus:

 • het water is altijd schoon en fris;
 • kom helpt de kooi schoon te houden;
 • dergelijke kommen hebben een lange levensduur;
 • je kunt vitamines oplossen.

Als je besluit om zelf zo’n schaal te maken, volg dan deze tips:

 1. U kunt de kom rechtstreeks op de leidingen aansluiten.
 2. Het is beter om het reservoir zo hoog mogelijk te plaatsen zodat de druk in de leiding stijgt en daardoor de kom beter werkt.
 3. Om de nippel te installeren, is het noodzakelijk om gaten in de pijp te boren.
 4. Als u bang bent dat de installatieplaats kan lekken, gebruik dan Teflon-tape tijdens het productieproces..
 5. Voor jongvee (15-25 dagen) is het beter om zachte tepels te gebruiken. Voor volwassen vogels kun je al hard aas gebruiken.drinkbakken met druppelvanger
 6. Lekbakken kunnen overal worden geïnstalleerd: ze zijn geweldig voor installatie zowel aan de binnen- als buitenkant van de kooi, aan de muur en op andere oppervlakken.

Tepelontwerpen zijn een van de duurste soorten drinkers. Er wordt aangenomen dat ze het beste kunnen worden geïnstalleerd als er een groot aantal vogels is..

beker

kwartel drinkbakkenDe kwartel drinkschaal is klein van formaat en wordt daarom vaak microschaal genoemd. Deze schaal is een kopje waarin een kleine tong drijft, verbonden met een bal die de watertoevoer afsluit. Als er water is, blijft de tong op het oppervlak en dringt er geen water in het reservoir. Als het water begint op te raken, valt de tong naar de bodem, opent de bal de toegang tot vocht en wordt de kom gevuld met vers water. Dergelijke schalen zijn zowel geschikt voor zeer jonge vogels als voor volwassen vogels..

Het is noodzakelijk om een ​​constructie zo te kiezen dat deze voldoet aan de eisen voor het houden van vogels (in een kooi of op de vloer), zowel voor het aantal vogels als voor hun leeftijd. Kwartelkwekers antwoorden dat het best moeilijk is om een ​​kommetje te maken.

Uit een plastic fles

drinkbekers maken van een plastic flesDrinkschaal voor kwartels uit een plastic fles is een van de gemakkelijkste opties in uitvoering. Een plastic kom is een fles die horizontaal is gesneden en aan de kooiwand is bevestigd. Om een ​​plastic fles te maken, heb je een fles, een blik, een mes, een boor en een draad nodig.

Volg de onderstaande instructies om een ​​doe-het-zelf drinker voor kwartel gemaakt van plastic te maken:

 1. Neem een ​​blikje. Snijd het deksel eraf en slijp de randen zodat ze niet scherp zijn.
 2. Ongeveer 5-6 cm vanaf de onderkant, moet je twee gaten maken.
 3. In de gaten, die later de plaatsen zullen zijn waar het water vandaan komt, moet je twee schroevendraaiers bevestigen.
 4. Neem een ​​plastic fles en boor een paar gaten in de buurt van zijn nek.
 5. Giet water in een fles, sluit hem en plaats hem ondersteboven in een blik.
 6. Je kunt de structuur met een draad aan de kooi bevestigen.

Naast bovenstaande typen zijn er ook zogenaamde vacuümmodellen. Je kunt ze in de winkel kopen of zelf maken. De vacuümschaal wordt ook wel “kwarteldrinker” genoemd. Eén vacuümstructuur is meer dan genoeg om 15-25 volwassen kwartels van water te voorzien.

In feite is zo’n kom een ​​​​reservoir van ongeveer 7-10 liter (bijvoorbeeld een kleine bus), waarop de structuur is bevestigd. In dit geval lijkt het op een deksel met een ronde groef. De samentrekking verzameld en gevuld met water keert om en vloeistof komt de groeven binnen.automatische drinker voor kwartels

De markt biedt veel verschillende kwarteldrinkers. Het is natuurlijk het beste om het zelf te doen, zodat u zeker bent van de betrouwbaarheid van het model en van de milieuvriendelijkheid van de materialen. De meest voorkomende soorten zijn infuus-, beker- en tepelontwerpen, die ambachtslieden thuis met hun eigen handen kunnen maken. Het eenvoudigste type is een kom gemaakt van een plastic fles. Zo’n schaal is minder duurzaam, maar niet minder handig..

Video over zelfgemaakte drinkschalen voor kwartels