Wat moet het onderhoud van struisvogels op een privébinnenplaats zijn?

struisvogels houden Veel mensen denken dat het houden van struisvogels een complexe procedure is die inspanning en speciale kennis vereist. In feite is alles veel eenvoudiger. Om deze prachtige vogels thuis te laten groeien, hoef je alleen maar enkele regels te volgen..

Goed onderhoud van struisvogels

struisvogels voeren Struisvogels zijn unieke huisdieren die tot voor kort werden beschouwd als de zeldzaamste vogels uit Afrika of Australië. Elk jaar groeit de populatie van deze verrassend grote individuen echter, en veel eigenaren van boerderijen en ranches hebben de verantwoordelijkheid op zich genomen voor het houden en grootbrengen van de vogels. In feite is dit een gemakkelijke taak, hoewel er een aantal regels zijn die onvoorwaardelijk moeten worden nageleefd..

Het gewicht van een gedomesticeerde struisvogel is afhankelijk van het ras en kan 200 kg bereiken.

struisvogels in de winter in de paddockIn de loop van de evolutie hebben struisvogels geleerd zich aan te passen in bijna alle klimaatzones van de aarde. Hun organismen zijn zo resistent dat ze een zeer breed temperatuurbereik kunnen weerstaan ​​(van -250C tot + 350C). Dit vermogen helpt hen zich snel aan te passen aan verschillende leefomstandigheden..

Ruimte voor struisvogels

comfortabele kamer voor struisvogelsHet gebouw moet warm en droog zijn. Een goede optie is een stal waar geen knaagdieren en andere parasieten zijn die de gezondheid en het nageslacht van struisvogels kunnen schaden. De luchttemperatuur moet van +220 C tot + 180 C zijn. Het belangrijkste is om hun huis regelmatig te ventileren om de verspreiding van schimmel en vocht te voorkomen.

Bij de constructie van de vloer mag geen beton of asfalt worden gebruikt..

Voor de ontwikkeling van jonge dieren en het behoud van het comfort van volwassenen wordt een speciale pluimveestal gebouwd, die in veel opzichten geschikt moet zijn. In grootte moet het overeenkomen met het aantal en de grootte van volwassen vogels. Het plafond moet 1 meter boven het hoofd van de struisvogel zijn (dat wil zeggen ongeveer 3 meter). De ramen zijn 80×80. Voor voldoende zon is de hoogte 1 meter vanaf de vloer.

De deuropening is nodig voor de vrije doorgang van de vogel, dus het is beter om deze breder (ongeveer 1 meter) en hoger te maken (minimaal 2 meter). Deze vogels slapen op een strobed.

Een standaard pluimveestal moet bevatten:

 1. Een afgeschermde ruimte waar het voer wordt opgeslagen. Het moet verzegeld en knaagdiervrij zijn..
 2. Voercontainers op een halve meter van de grond en voor tweederde vol.
 3. Drinkers (water moet elke dag ververst worden).
 4. Meng- en toevoerapparaat voor minerale toevoegingen.
 5. Radiatoren, elektrische kachels of andere verwarmingstoestellen.
 6. Broedmachines (er moeten er meerdere zijn).

De vloer in de schuur waar de struisvogels leven moet van hout of zand zijn. Ook Adobe-vloeren zijn geschikt. De muren moeten bedekt zijn met planken, maar er moet voor worden gezorgd dat er geen parasieten in komen..

plek om struisvogels te wandelenHet wandelgebied moet bedekt zijn met zand of grind, goed verlicht zijn en beschermd tegen koude noordenwinden. Het hekwerk wordt 250-300 centimeter hoog geplaatst vanuit een fijn (celbreedte tot 3 centimeter) metalen gaas.

Voor elke volwassene is het noodzakelijk om minimaal 5 m2 vrijloopgebied toe te wijzen. De optimale indicatoren zijn 10 m2.

Kenmerken van het paarseizoen

paartijd bij struisvogelsHet paarseizoen voor deze loopvogels begint in mei en eindigt in oktober. Gedurende deze tijd levert elk mannetje meerdere (maximaal 4) vrouwtjes. Elk van hen haast zich eens in de 3-4 dagen..

Vrouwtjes kunnen zich al 1,5-2 jaar na de geboorte voortplanten, maar bij mannen vindt de reproductieve leeftijd pas na 2-2,5 jaar plaats..

De mannelijke struisvogel, wanneer hij klaar is om te broeden, begint potentiële partners aan te trekken door zijn nek te strekken en zijn vleugels te pluizen. Zijn poten en het gebied rond zijn snavel worden rood, wat aangeeft dat hij volwassen genoeg is om nakomelingen te krijgen. Bevruchting kan tot 35 jaar plaatsvinden, daarna neemt de periode van reproductieve activiteit af.

Hoe struisvogels te voeren??

de struas voedenSpeciale vogels hebben natuurlijk speciale voeding nodig. Eentonig voeren van struisvogels van dag tot dag zal niet werken als de plannen het fokken van gezond en sterk vee omvatten. Hoewel het voedingsproces zelf niet wordt onderscheiden door unieke technieken.

Het dieet van de struisvogel moet het volgende omvatten:

 • hooi- en strovoer;
 • Vers sappig gras (klaver, brandnetel of luzerne)
 • mineralen zoals calcium, fluor, fosfaten, grind en schelpgesteente;
 • vitamines (vooral groep B);
 • vis- en beendermeel;
 • vers fruit, groenten (pompoen, aardappelen, radijs, appels en andere);
 • granen en granen;
 • kuilvoer.

De jongen worden echter gevoed met grasmengsels, mengvoer, eiwit, dat ongeveer 20% in de samenstelling zou moeten zijn. Alles wordt geplet en gemengd. Eiwitrijke voedingsmiddelen (gekookte eieren of kwark) kunnen aan het dieet worden toegevoegd..

Struisvogels fokken

struisvogels fokkenEén struisvogelei bereikt twee kilogram. Gemiddeld kan een vrouwtje 60 eieren per jaar leggen, maar soms loopt dit aantal op tot 80 stuks. Het mannetje kan in het eerste jaar van de puberteit geen volwaardig broed voortbrengen. Er zal geen kuiken in de schaal zijn. De meest actieve reproductieve prestatie wordt bereikt in het tweede en derde levensjaar..

Als het mannetje ouder is dan het vrouwtje, neemt het aantal en de frequentie van gelegde eieren toe..

Het thuis fokken van struisvogels kan worden beïnvloed door:

 • het weer;
 • voedsel;
 • de omstandigheden waarin de vogels leven;
 • beschikbaarheid van een speeltuin en de mogelijkheid om zelfstandig te wandelen.

De broedstoof heeft een temperatuur van 350 C en een luchtvochtigheid van 30% in vrije tijd en 70% tijdens de incubatieperiode (42 dagen). De kans op het krijgen van gezonde levende kuikens neemt toe als het ei veel poriën heeft. Hoe meer – hoe hoger de uitkomst. Er moet ook aan worden herinnerd dat er slechts één eigrootte in één incubatorkamer kan worden geplaatst. Dit is een belangrijke voorwaarde waaraan moet worden voldaan..

Eieren voor incubatie moeten onmiddellijk na het leggen worden verzameld. Om gezonde jongen uit te laten komen, moet het apparaat worden gedesinfecteerd. De meest effectieve manier is om een ​​waterstofperoxide-oplossing te gebruiken. U moet een container met vloeistof op de vloer plaatsen en een ventilator plaatsen. Incubator na 2 uur ventileren.

Hoe kuikens te houden??

struisvogels houdenStruisvogelwelpen zijn erg onafhankelijk, omdat ze geen tijd nodig hebben om hun ogen te openen of te leren lopen. Ze worden gehouden in een pluimveestal met een dichtheid van 1 kuiken per vierkante meter (in de loop van de tijd neemt de persoonlijke ruimte toe tot 10 m2). Houd baby’s de eerste 20 dagen op een rieten kussen..

De eerste drie dagen voeden ze zich met die componenten die in de dooierzak achterblijven. Op de vierde dag kun je al gehakte voeding (verse kruiden, kwark, eieren) en water geven.

volière voor struisvogelsJonge struisvogels leren zelfstandig te eten, kost een minimum aan inspanning en tijd. Het is voldoende om voedsel op een plat, glad oppervlak te strooien en uw vingers te gebruiken om pikkend voedsel weer te geven. Kinderen herhalen de bewegingen die ze zien en leren zelf eten te nemen.

Om de kuikens te laten wennen aan het vullen van de maag met kleine steentjes, wordt voor elk apart een bak met grof zand geplaatst.

Kuikens hebben ook bacteriën nodig om gezonde microflora in het lichaam te ontwikkelen. Om te krijgen wat ze nodig hebben, eten kleine struisvogels in de natuur uitwerpselen van hun ouders, maar thuis kun je ze voorzien van probiotica..

mengvoer voor struisvogelsNa een week kunnen de kuikens al met mengvoer gevoerd worden. Het dieet moet verse kruiden en gehakte groenten bevatten. Na twee maanden krijgen de struisvogels ruwer voer met bepaalde mineralen en vitamines. Mengvoer wordt gegeven in korrels tot 8 millimeter. Na nog een maand worden cake en gist toegevoegd.

Tot zes maanden worden baby’s 5 keer per dag gevoerd, daarna 3 of 4. Een jaar na de geboorte wordt de vogel al als een volwassene beschouwd, dus hij wordt niet meer dan twee keer per dag gevoerd.

Het is absoluut noodzakelijk om struisvogels te voorzien van vers, schoon water samen met droog voedsel. Dit komt de spijsvertering en de normale ontwikkeling van de jongen ten goede. Als alles correct is gedaan, is het in een vrij korte tijd mogelijk om een ​​struisvogel te kweken met een gewicht van ongeveer 200 kilogram.

Wat kan de gezondheid schaden??

de struisvogel is ziekOp struisvogelboerderijen komen ziekten plotseling voor en gaan ze over in de vorm van een epidemie. Dit zijn voornamelijk ziekten die verband houden met het maagdarmkanaal en de luchtwegen.

Om dergelijke ziekten te voorkomen, hebt u nodig:

 1. Maak het huis en de weilanden elke dag schoon.
 2. Desinfecteer feeders en drinkers regelmatig.
 3. Draag handschoenen bij het werken op de boerderij.
 4. Test regelmatig struisvogelpoep op parasieten of infecties.
 5. Vogels inoculeren.
 6. Onderzoek het gebied op knaagdieren.

Werknemers die zich bezighouden met het territorium en rechtstreeks met struisvogels werken, moeten medisch worden onderzocht. De boerderij moet een speciaal aangewezen quarantaineplaats hebben voor zieke mensen, zodat andere gezonde vogels tijdens de behandeling niet besmet raken..

Als u alle bovenstaande regels in acht neemt, kunt u niet alleen struisvogels fokken voor uw boerderij, maar deze vogels ook vele generaties lang gezonde en sterke nakomelingen geven..

Struisvogels op een boerderij – video

Adblock
detector