Wat moet er in oktober gebeuren op de datsja-boerderij? – wiresummit.org

boerderij aan het begin van de winter Om vee en pluimvee zelfs de zwaarste wintermaanden te laten overleven, zal de eigenaar in de herfst hard moeten werken. De beste maand voor voorbereidend werk is oktober. Het is noodzakelijk om voedsel te bereiden en de leefgebieden van dieren te isoleren. Hiervoor wordt vooraf een plan van aanpak ontwikkeld en worden alle benodigde materialen aangekocht..

Regels voor voervoorbereiding

hooi maken Dieren kunnen alleen tegen vorst als ze over voldoende voeding beschikken. U moet van tevoren nadenken over de bereiding van voer. Tijdens het hooiseizoen wordt voldoende hooi geoogst en gedroogd..

In oktober wordt er eten bereid van de restanten van de oogst uit de tuin. Aardappelen, courgettes, maïs, wortelen, pompoenen, kruiden en zelfs onkruid dat overblijft na het laatste wieden zijn geschikt. Geschikt voor konijnen, geiten, schapen en kippen.

Om het voer te bereiden, worden alle geselecteerde planten geplet en in een voorbereide put geplaatst. Verwerking vindt plaats door melkzuurfermentatie. Het kruidenmengsel moet vochtig genoeg zijn om het proces te laten beginnen. Voeg naar behoefte komkommer of courgette toe. Maar overdrijf het niet, een teveel aan vocht leidt tot verlies van voerkwaliteit..

De gevulde put moet worden afgedekt. Na vier weken wordt het voer gecontroleerd op gereedheid. Als het naar vers kwas of appels ruikt, dan is het klaar om te eten.

Hoe kippen klaar te maken voor de winter?

kachels in het kippenhokKippen overwinteren in een uitgerust kippenhok. Als het niet correct is uitgerust, zal de vogel sterven. Houd u bij het isoleren van een kippenhok aan de volgende aanbevelingen:

 1. Muren, vloer en plafond zijn bekleed met een soort materiaal, bijvoorbeeld dakspanen, schuim of speciale isolatie. Dikke multiplexplaten kunnen ook worden gebruikt.
 2. De muren moeten worden gepleisterd. Als oplossing wordt een mengsel van klei, water en zaagsel gebruikt. De dikte van de aangebrachte laag moet minimaal 3 cm zijn. Als er scheuren verschijnen nadat de hoofdlaag is opgedroogd, wordt de pleister opnieuw aangebracht.
 3. Als kippen in de winter niet genoeg calcium hebben, zullen ze in het gips gaan pikken. Door de onderkant van de muur af te dekken met kunststof panelen wordt dit voorkomen..
 4. Een infraroodverwarming helpt kippen bij strenge vorst. Dit apparaat wordt als veilig en zeer efficiënt beschouwd. Het verbruikt een minimale hoeveelheid elektriciteit.
 5. De vloer van het kippenhok is bedekt met zaagsel, turf, bladeren of strokaf. Dit zorgt ervoor dat er niet elke dag vogelpoep wordt opgeschept. De dikte van de beddinglaag moet minimaal 25 cm . zijn.

Om de kippen in de winter te laten haasten, moeten ze twee keer per dag worden gevoerd, ‘s morgens en’ s avonds..

kippen in een kippenhokMeng industrieel mengvoer met bereid kuilvoer. Je kunt 30 gram gist verdund in anderhalve liter water aan het voer toevoegen. Hierdoor zal de eierproductie toenemen..

Vee voorbereiden op overwintering

muur isolatieIn de wintermaanden wordt het vee in ruime stallen gehouden. Oktober is de perfecte tijd om een ​​kamer voor te bereiden op koud weer. In dit geval moeten de volgende regels in acht worden genomen:

 1. Alle scheuren in de schuur zijn zorgvuldig dichtgekit. Zorg ervoor dat er geen scheuren in kozijnen en deurkozijnen zitten. Ze moeten goed sluiten. Deuren zijn geïsoleerd met stromatten.
 2. Onderzoek het dak zorgvuldig op lekken, scheuren en andere beschadigingen. Voer indien nodig reparatiewerkzaamheden uit.
 3. Kraampjes en voerbakken moeten gedesinfecteerd worden. Om dit te doen, worden ze eerst mechanisch gereinigd en vervolgens met gespecialiseerde middelen behandeld..
 4. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de organisatie van het nest. Het is aan te raden hiervoor turf, stro of zaagsel te gebruiken. Gebruik als laatste redmiddel droge bladeren of vuren takken. Voor het stapelen moet het stro zo worden gehakseld dat de lengte van de segmenten niet groter is dan 25 cm.

Naast het inrichten van een schuur, moet je in de winter zorgen voor een plek om dieren uit te laten. Als er niet veel vee is, is een perceel van 100 vierkante meter voldoende. Omhein het. In de winter is het genoeg voor het vee om een ​​paar uur te lopen.

Hoe creëer je een comfortabele omgeving voor konijnen?

kooien met konijnenExperts raden aan om konijnen in de winter buiten in geïsoleerde kooien te houden. Dus de dieren krijgen voldoende frisse lucht, hun immuniteit wordt versterkt en de kans op het ontwikkelen van infectieziekten neemt af. Bij het organiseren van een huis voor konijnen wordt rekening gehouden met de volgende aanbevelingen:

 1. De kooien moeten minimaal 80 cm boven het maaiveld zijn en worden op houten palen geplaatst waarop de planken worden gelegd. Buiten wordt aanbevolen om de structuur te omhullen met metalen platen.
 2. De ruimte tussen de wanden en de kooi is gevuld met isolatiemateriaal. U kunt stro, mos, droge bladeren of kleine twijgen gebruiken. Het gebruik van warmte-isolerende bouwmaterialen is ook toegestaan..
 3. De ruimte onder de kooivloer kan worden geïsoleerd met oude gewatteerde jassen, dekens en andere onnodige dingen..
 4. Kunstmatige verwarming is optioneel. Het is voldoende om het grootste deel van de binnenruimte te vullen met gehakseld hooi. Konijnen verwarmen de lucht met hun eigen adem..

Een goede voorbereiding van de boerderij op de winter zorgt ervoor dat de dieren rustig kunnen overwinteren. Als u alle aanbevelingen opvolgt, zullen kippen leggen, koeien en geiten melk geven en konijnen nakomelingen brengen..

Werken in oktober bij de bijenstal – video