Warme februari op de boerderij

Februari op de werf Voor veel zomerbewoners is de winter een tijd van uitstel van tuinieren en tuinieren, wat niet gezegd kan worden over degenen die huisdieren grootbrengen. Deze dappere mensen werken het hele jaar door onophoudelijk op de boerderij en februari is een speciale maand voor hen. Op dit moment is het immers belangrijk om de kippen met kwaliteit te voeren, te zorgen voor pasgeboren geiten en lammeren. En vergeet ook niet de bijen die wachten op voeding. Zoveel werk gaat gepaard met enorme inspanning, maar het resultaat zal zeker vreugde en voldoening schenken..

Geheimen van het voeren van kippen

kippen voeren Te allen tijde werden kippeneieren beschouwd als het eerste gerecht op tafel. Ze bevatten veel nuttige stoffen die een persoon nodig heeft voor de gezondheid. Er was eens zo’n grap: ‘Waarom staan ​​alleen kippeneieren hoog in het vaandel, en geen eenden, ganzen of kalkoenen? Omdat de kip schreeuwt en het ei in het nest laat. Reclame”. Verrassend genoeg is dit waar. Daarom proberen kippenbezitters in februari voer van hoge kwaliteit te geven..

vitamine collectieVoorzichtige eigenaren denken na over hoe ze de kippen in de winter in de zomer moeten voeren. Ze oogsten brandnetels, bereiden dennennaaldmeel en verbouwen verschillende groenten.. ei van goede kwaliteitDankzij deze aanpak krijgt de vogel alle noodzakelijke componenten voor een gezond bestaan ​​en produceert hij een kwalitatief hoogstaand ei..

Als de temperatuur buiten -20 ° C is, wordt de vogel twee keer per dag gevoerd. Gebruik bij grotere vorst drie maaltijden per dag.

Als het februari is, is het raadzaam om elke ochtend kippen het volgende voer te geven:

 • puree;
 • gekookte pap met toevoeging van kwark;
 • kruidenmeel van droge brandnetel;
 • gehakte naalden met een droge set vitamines en mineralen;
 • gekookte wortelgroenten;
 • fijngehakte koolbladeren.

lopende kippen‘s Avonds heeft de vogel baat bij droogvoer, dat bestaat uit verschillende graansoorten. Het is geen probleem als het mengsel een nacht in de trog blijft staan, omdat het bij lage temperaturen geen voedingswaarde verliest..

goede voeding voor pluimveeOm het ei van hoge kwaliteit te maken, kun je wormen aan het voer toevoegen. Het maakt niet uit dat het buiten winter is. Zo worden maden verkocht in viswinkels. Wat kun je niet doen in het belang van de vogels die je dierbaar zijn? Samenvattend kunnen we zeggen dat de dagelijkse voeding van pluimvee vrij eenvoudig is. Maar de voordelen zijn veel waardevoller dan de kosten..

Eieren verzamelen voor de broedmachine

eieren voor incubatieZodat er altijd kippen op de boerderij zijn, is het aan het einde van de winter tijd om eieren te koken voor de broedmachine. Aangezien de vorst in februari niet stopt, moet u zich aan de volgende regels houden:

 1. Verzamel 2 keer per dag eieren (als ze nog warm zijn). Op deze manier blijven de incubatie-eigenschappen behouden..2 keer per dag eieren verzamelen
 2. Bewaar grondstoffen op een koele, droge plaats (temperatuur ongeveer 12°C, vochtigheid binnen 80%).opslag van eieren voor incubatie
 3. Eieren mogen alleen horizontaal worden gelegd. De optimale houdbaarheid is maximaal een week.

Bevlekte eieren mogen nooit worden gewassen. Het is beter om schone opties te kiezen. Alles moet natuurlijk zijn. Hoe eerder ze in de couveuse zijn, hoe groter de kans dat er kuikens geboren worden..

eieren leggen in een broedmachineBasisvereisten voor incubatiemateriaal:

 1. Correcte vorm zonder zichtbare schade.
 2. De dooier bevindt zich in het centrale deel van het ei.juiste dooierpositie
 3. De luchtkamer is aan de stompe kant.
 4. Indien doorschijnend, moet de inhoud licht zijn.

Het is net zo belangrijk om middelgrote eieren te kiezen. De praktijk leert dat er in grote exemplaren verborgen gebreken zijn, en kleine leiden tot het verschijnen van zwakke exemplaren. Nadat dit werk in februari is afgerond, zal het erf in de herfst worden gevuld met jonge kippen. En dan komen er regelmatig kwalitatief hoogwaardige eieren op tafel..

Angstige zorg voor pasgeboren kinderen en lammeren

geit met een kindDe meest verantwoorde zorg op de boerderij is het verzorgen van pasgeboren dieren. Hulpeloze kinderen hebben menselijke aandacht en hulp nodig als het buiten vriest en sneeuwt. Daarom proberen zomerbewoners er alles aan te doen om gezonde huisdieren op te voeden. Een oud boek zegt dat een zorgzame herder liefdevol zijn vee behandelt, vooral pasgeboren welpen..geit lam

Het eerste dat de pasgeboren kinderen nodig hebben, is het loslaten van de navelstreng. Het is bijgesneden met een schone, scherpe schaar en laat 2 cm van het lichaam. Daarna wordt er bloed uit geperst en even in jodium gedompeld. Gedurende enkele uren is het noodzakelijk om haar toestand te controleren om mogelijke bloedingen op te merken. Als dit gebeurt, moet u de navelstreng snel vastbinden met een eenvoudige draad en de wond behandelen met jodium. Je hoeft het niet te verwijderen, na 14 dagen valt het eraf met de restanten van de navelstreng.

Als er meerdere kinderen zijn geboren, moet de schaar na elk individu worden gedesinfecteerd om niet te besmetten.

het kind met een fles voedenOmdat het kind erg zwak wordt geboren, is colostrum het beste voedsel voor hem. Het wordt 2 uur na de geboorte aan het dier gegeven. De eerste week voedt het zich uitsluitend met melk van de moeder, die wordt gefilterd en verwarmd. Voedingsmodus – tot vijf keer per dag. Na 2 weken leert de baby vast voedsel te eten door hooi in de voerbak te doen. Ook in februari is het aan te raden om jonge dieren los te laten voor een wandeling, als het buiten niet te koud is..

schapen met lammetjesPasgeboren lammeren hebben volledige verzorging van hun baasjes nodig, vooral tijdens het koude weer in februari. Om te voorkomen dat ze verkouden worden, wordt er een bak met heet water of een reflector in de ruimte gebracht. Hierdoor drogen ze snel uit en zijn ze na 40 minuten klaar om contact te maken met hun moeder..

gezond kindDe eerste dagen eten ze alleen melk. Elke 2 à 3 uur worden ze naar de baarmoeder gebracht. Verstandige zomerbewoners houden de tijd bij zodat de kinderen geen honger lijden. Lammeren, die zwakker zijn dan andere, worden gevoed met gemolken melk. Angstige zorg voor pasgeboren lammeren in februari is een garantie voor gezonde schapen op de boerderij.

In het begin worden de schapen voornamelijk met hooi gevoerd, wat een uitstekende bron van melk is. Pas op dag 5 krijgt ze een volledige voeding..

Gedwongen voeren van bijen

bijen voeren in februariOp koude dagen in februari mogen bijenvolken niet vergeten worden. Terwijl ze in rust zijn, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze te allen tijde eten hebben. Als er niet genoeg honing in de korf is, moet je een topdressing bereiden:

 • suikersiroop;suikersiroop voor bijen
 • suiker deeg;suikerdeeg voor bijen
 • kandijsuiker.suikerlolly bereiden voor bijen

Bereid suikersiroop in een geëmailleerde pan. Er wordt 1 liter water in gegoten en aan de kook gebracht. Voeg vervolgens 2 kg suiker toe en kook al roerend ongeveer 20 minuten. Wanneer blijkt dat het product tot balletjes is gemaakt, betekent dit dat het klaar is. Honing (600 g) wordt aan dit mengsel toegevoegd en nog 2 of 3 minuten gekookt. De afgekoelde siroop wordt krachtig geroerd met een houten lepel tot een witte massa is verkregen. Er worden kleine cakes van gemaakt, in een doek gewikkeld en in de korf bij de bijen geplaatst.voer bereiden voor bijen

Suikerdeeg wordt bereid door poedersuiker (2 kg) te mengen met honing (1 kg). Wanneer een homogene massa is gevormd, wordt deze gekneed als een gewoon deeg. Als het klaar is, moet het zijn vorm 3 uur behouden. Verdeel het over de bijen, op dezelfde manier als suikersiroop..

Suikerspin is gemaakt van 1 deel water en 5 delen kristalsuiker. De slush wordt ongeveer een half uur op laag vuur gekookt. Je kunt er citroenzuur (2 g) aan toevoegen om een ​​helder snoepje te krijgen. Als de suiker zich als een draad uitrekt, is het voer klaar. Het hete product wordt in speciale frames gegoten, die later in de korf naast de bijenfamilieclub worden geplaatst.

Elke voeding van bijen tijdens de winterrust kan insecten agiteren. Het wordt alleen in extreme gevallen gebruikt om trouwe arbeiders te beschermen tegen hongersnood..

De bijenfamilie controleren en voeren – video

Adblock
detector