Wanneer, hoeveel en hoe diergeneesmiddel Ivermek injecteren bij dieren? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

hoe ivermek te prikken Ivermek is een gecombineerd antiparasitair geneesmiddel op basis van een unieke in water verspreide combinatie van ivermectine en vitamine E, die veel wordt gebruikt in de veterinaire praktijk. Hoe Ivermek te prikken hangt af van de specifieke ziekte en het type dier, omdat in alle gevallen de dosering van het medicijn aanzienlijk verschilt.

Samenstelling en farmacologische werking van het medicijn Ivermec

samenstelling van het medicijn ivermec Ivermek behoort tot de complexe antiparasitaire geneesmiddelen van de binnenlandse productie. Het product bevat twee actieve ingrediënten – ivermectine en tocoferol (vitamine E). Het wordt geproduceerd in de vorm van een kleurloze of lichtgele vloeistof, verpakt in donkere glazen flessen met een inhoud van 1 tot 500 ml. Ivermec kan worden gebruikt voor injectie en orale toediening.

Ivermectine blokkeert effectief spiersamentrekkingen en zenuwimpulsen bij volwassenen en larven van rondwormen, luizen, vlooien en jeukende mijten. Dit leidt tot hun verlamming en snelle dood..

Vitamine E heeft een uitgesproken antioxiderende werking, daarom verschilt Ivermek van wormen in minimale toxiciteit en is het volledig onschadelijk voor runderen, schapen, geiten, konijnen, katten, kippen. Een snel therapeutisch effect wordt bereikt met de introductie van het medicijn intramusculair in minimale doseringen.

Ivermek is ook verkrijgbaar in de vorm van een spray en gel. Deze vormen van medicijnen zijn bedoeld voor externe verwerking. Ze worden het meest gebruikt om korstmos bij katten en honden te behandelen..

De belangrijkste indicaties voor gebruik

indicaties voor het gebruik van het medicijn ivermecIvermek is zeer effectief tegen ecto- en endoparasieten. Het vernietigt snel cestoden en nematoden die de lever, het hart, de longen en het spijsverteringsstelsel aantasten in alle stadia van hun ontwikkeling. Ivermek voor runderen en andere warmbloedige dieren kan worden gebruikt om horzels, muggen, luizen, sarcoptische teken en vlooien te vernietigen.

Ivermek – waar is dit medicijn voor?:

 • vee – psoroptosis, chorioptosis, sarcoptische schurft, strongilatosis, telaziosis, trichocephalosis;
 • schapen en geiten – protostrongylosis, dictyocaulosis, melophagosis, dictyocaulosis, hemonhoz, ostertagiasis, bunostomosis, nematodyrosis, estrose, marshallagiasis;
 • herten en kamelen – strongyloidiasis, ostertagiasis, sarcoptische schurft, nematodyrosis, cephenomyosis;
 • varkens – hepatopinose, stefanurosis, trichocephalosis, oesofagostamosis, ascariasis;
 • honden en katten – versicolor.ivermek tegen wormen

Ivermek wordt gebruikt voor de behandeling en preventie van gastro-intestinale en pulmonale helminthiasis. Voor biggen en kalveren kan het medicijn worden voorgeschreven voor gemengde worminfecties.

Hoe Ivermek . te prikken

hoe ivermek te prikkenVoordat u het medicijn gebruikt, moet u er rekening mee houden hoe Ivermek wordt geprikt – de dosering hangt af van het specifieke type dier en het lichaamsgewicht. Het geneesmiddel wordt eenmaal toegediend in overeenstemming met alle antiseptische regels.

Hoe Ivermek-biggen te prikken – meestal worden injecties intramusculair geïnjecteerd in het gebied van de binnenkant van de dij of nek. Bij koeien, kalveren en paarden wordt het geneesmiddel in de nek of kroep geïnjecteerd.

Grote en kleine herkauwers

schapen injectieGebruiksaanwijzing Ivermek voor koeien beveelt een eenmalige intramusculaire of subcutane injectie aan. Het product kan worden gebruikt bij kalveren ouder dan 3 maanden. Bij drachtige koeien wordt geen geneesmiddel gebruikt.

De dosering van het medicijn is 2 ml oplossing voor elke 100 kg lichaamsgewicht van het dier. In het geval van een gevorderde vorm van sarcoptische schurft kan Ivermek tweemaal worden toegediend, met een interval van 7-10 dagen.

Als het volume van de medicinale oplossing, op basis van gewicht, groter is dan 10 ml, wordt deze 3-4 ml in verschillende delen van het lichaam geïnjecteerd. Een oplossing met een vergelijkbare dosering wordt bereid voordat Ivermek bij schapen wordt geïnjecteerd. Het geneesmiddel wordt ook berekend in de verhouding van 2 ml per 100 kg lichaamsgewicht..

Veel boeren zijn geïnteresseerd in de vraag of het mogelijk is om Ivermek zogende schapen te prikken en of het schadelijk is voor de lammeren. De instructies voor het medicijn geven aan dat het gebruik ervan voor drachtige en zogende schapen ten strengste verboden is. Ivermectine gaat over in het bloed, de gal en de melk van het dier, wat kan leiden tot vergiftiging van lammeren.

Voordat u Ivermek prikt, moet u testen op complicaties. Hiervoor wordt een medicijn toegediend aan een groep volwassen koeien van 6-8 stuks. Als de dieren de injectie goed verdragen, kan deze aan de hele kudde worden toegediend..

Varkens

hoe ivermek biggen te prikken?De dosering van Ivermek voor varkens en biggen is 1 ml van het geneesmiddel per 33 kg lichaamsgewicht. Daarom moet het dier voor de behandeling worden gewogen. Het medicijn wordt intramusculair in het gebied van de binnenkant van de dij geïnjecteerd. Een vergelijkbare dosering van Ivermek wordt gebruikt voor biggen..

Het medicijn wordt niet gebruikt voor zeugen tijdens dracht en lactatie, dieren met ernstige ondervoeding en infectieziekten.

paarden

paardenprikInstructie Ivermek voor paarden raadt het gebruik van dit antiparasitaire preparaat aan ter bestrijding van endo- en exoparasieten. Het medicijn wordt intramusculair geïnjecteerd bij dieren in het gebied van de kroep of nek in een dosering van 2 ml per 100 kg lichaamsgewicht..

Het medicijn kan worden gebruikt om nematodose te voorkomen. In dit geval wordt de verwerking van dieren uitgevoerd in de herfst, vóór de introductie van het stalregime, en de volgende – in de lente, voordat ze naar de weide worden gebracht..

Voor katten, honden en konijnen

ivermec dosering voor katDe dosering van Ivermec voor konijnen, katten en honden is identiek – 0,1 ml van het geneesmiddel per 5 kg lichaamsgewicht. De injectie moet worden gedaan bij de schoft van het dier, het gebied tussen de schouderbladen.

In geval van uitgebreide besmetting van een konijn, kat of hond met vlooien, luizen of teken, moet na 10 dagen een tweede injectie worden gegeven – dit zal helpen om de parasieten te vernietigen die uit de resterende eieren zijn gekomen.

Kuram

het medicijn aan kippen voerenHet antiparasitaire medicijn kan worden gegeven aan kippen tijdens de rui, vervangingskippen, broedvogels en vleeskuikens. Gebruiksaanwijzing Ivermek voor vogels raadt aan het geneesmiddel te gebruiken in een dosering van 0,4 ml per 1 liter water.

De dagelijkse dosis van het medicijn wordt toegevoegd aan drinkwater voor vogels. Bij de behandeling van nematodose wordt Ivermec eenmaal oraal (met drinkwater) aan vogels toegediend, met entomose en arachnomose – driemaal.

In dit geval wordt het antiparasitaire medicijn tweemaal aan de vogels gegeven met een pauze van 24 uur en de derde keer na 14 dagen..

Speciale instructies bij het gebruik van het medicijn Ivermec

antiparasitair middel

Bij het gebruik van het antiparasitaire medicijn Ivermek moeten verschillende belangrijke regels in acht worden genomen.:

 1. Na injecties mogen dierlijk vlees en melk niet eerder worden geconsumeerd dan 28 dagen na de laatste injectie.
 2. Ook is het medicijn verboden voor zwangere vrouwen..
 3. Indien nodig kan Ivermec-oplossing uiterlijk 28 dagen voor de geboorte van het nageslacht worden toegediend..
 4. Injecties bij dieren moeten worden gedaan in overeenstemming met de persoonlijke veiligheidsregels. Het gebruik van beschermende handschoenen en een toga met lange mouwen is verplicht.
 5. Tijdens de bereiding van de medicinale oplossing en elk contact met het Ivermec-medicijn is het verboden om te roken, drinken en eten.
 6. Het geneesmiddel mag niet worden gebruikt door mensen met overgevoeligheid voor de werkzame stof ivermectine..
 7. Na het injecteren van een dier of het drinken van vogels, was je handen grondig met antiseptische middelen..
 8. Als het geneesmiddel in contact komt met onbedekte huid of ogen, spoel dan met veel stromend water..
 9. Als je krampen, jeuk en een branderig gevoel krijgt, raadpleeg dan zeker een arts.

Contra-indicaties en bijwerkingen

mogelijke bijwerkingenIvermek behoort tot laag-toxische medicijnen en wordt meestal goed verdragen door het lichaam van het dier.

Maar het heeft verschillende contra-indicaties voor gebruik.:

 • vrouwtjes tijdens dracht en lactatie;
 • ernstige uitputting van het lichaam;
 • ziekten van besmettelijke oorsprong.

hoe ivermek voor dieren te prikken?Het actieve bestanddeel ivermectine dringt snel door in het bloed, urine, gal en melk van dieren. Daarom mag het na toediening van het medicijn gedurende ten minste 28 dagen niet voor voedsel worden gebruikt. Om dezelfde reden wordt een antiparasitair middel niet gebruikt om legkippen te behandelen. Bij gebruik van een drankje met een medicijn kan pluimveevlees na 10 dagen worden geslacht.

Ivermek is een effectief diergeneesmiddel met gecombineerde werking. Het wordt gebruikt voor de behandeling en preventie van verschillende soorten parasitaire infecties bij landbouw- en huisdieren, evenals bij vogels. Ivermek is niet minder effectief in de strijd tegen horzels, vlooien en teken.

Hoe Ivermek te prikken van oormijten en wormen – video