Kenmerken van de samenstelling van mengvoer voor kwartels – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Kwartels voeren met mengvoer Bij het houden van pluimvee speelt goede voeding een doorslaggevende rol, maar voor middelgrote, snelgroeiende kwartels is een dubbel optimaal gekozen dieet nodig. Mengvoer voor kwartels is een ideale oplossing waarmee u niet alleen de bereiding van het menu vele malen eenvoudiger kunt maken, maar ook de verzorging van huisdieren kunt vergemakkelijken.

Kuikens worden snel groter en zwaarder, en volwassenen zullen dragen en zich voortplanten, als ze constant en in overvloed de vereiste hoeveelheid vetten, eiwitten en koolhydraten, mineralen en vitamines krijgen.

Al deze componenten zijn noodzakelijkerwijs opgenomen in het volledige voer voor kwartels, waarvan de samenstelling speciaal is geselecteerd en uitgebalanceerd in overeenstemming met de smaak en behoeften van het pluimvee..

Samenstelling van mengvoer voor kwartels

Kuikens hebben eiwitrijk mengvoer nodig

Tegenwoordig zijn er zowel universele mengsels als leeftijdsgerichte mengsels. Dit komt door een verandering in de behoefte van het lichaam van opgroeiende kuikens, jong vlees of leghennen.

Een van de belangrijkste componenten zijn eiwitten, die vooral nodig zijn voor een vogel tot een maand oud, terwijl het kuiken actief groeit, en dan voor leghennen, zodat het leggen van eieren de gezondheid van de vogel niet nadelig kan beïnvloeden en behouden blijft lange tijd op een hoog niveau:

  1. Vanaf het moment van uitkomen van een ei tot 30 dagen leven, moeten kwartels voermengsels krijgen die ongeveer 24-27% eiwitten bevatten, en niet alleen van plantaardige en dierlijke oorsprong.
  2. De volgende twee weken krijgen de vogels een iets verlaagd eiwitvoer aangeboden. Het is goed als het mengvoer voor kwartels 17 tot 24% eiwit bevat..
  3. Volwassen vee voor vlees wordt gevoerd met een mengsel van 16-17% eiwit.
  4. Leggen krijgen ongeveer 21% eiwit uit de totale hoeveelheid voer.

De hoeveelheid koolhydraten bepaalt de energie die de vogel uit het voer haalt. Als het voer verkeerd is geselecteerd en het voorgestelde dieet weinig calorieën bevat, is het moeilijk te verwachten dat jonge kwartels tevreden zullen zijn met hun groeisnelheid en dat volwassenen actief nakomelingen gaan produceren..

Kwartel in de volièreGranen zijn de belangrijkste bron van voedingsstoffen en energie in mengvoer voor kwartels. Van de gewone granen worden maïs, tarwe, gierst en gerst het meest gebruikt voor de productie van kant-en-klare mengsels en zelfgemaakt voer. Wees voorzichtig met haver, vooral ongeschild. Ruwe grote delen van de zaadhuidoppervlakken kunnen de slokdarm van kleine vogels verstoppen, pijnlijke aandoeningen en zelfs de dood van kwartels veroorzaken.

Mineralen, aminozuren en vitamines zijn niet minder belangrijk in de samenstelling van mengvoer voor kwartels. Naast graan is deze behoefte bedoeld om te voorzien in waardevolle additieven zoals cake en meel, gist rijk aan vitamines en enzymen, groen voedsel, gemalen schelpensteen, zout en krijt..

Gedomesticeerde kwartels voeren met mengvoer

Volledig voer voor kwartels is handig omdat:

  • ze zijn gemakkelijk op te bergen en aan de vogel te geven;
  • ze hebben alles wat nodig is voor de volledige ontwikkeling en het onderhoud van de gezondheid;
  • het is gemakkelijker om de echte consumptie onder controle te houden zonder bang te hoeven zijn dat sommige huisdieren honger zullen hebben.

Drietraps “start-growth-finish” voersystemen die zijn ontworpen voor het voeren van kwartels vanaf de geboorte tot het slachten, zijn uiterst handig en effectief..

Misschien is het enige nadeel van mengvoer voor kwartels de prijs van het product. Het is hoger dan de kosten van afzonderlijke componenten of nat voer dat wordt gebruikt voor het houden van dit type pluimvee..De samenstelling van het uitgangsmengvoer voor kwartels

Volledige voeding voor groei vanaf 22 dagen

Volledig voer voor kwartels vanaf 42 dagen

Als deze factor doorslaggevend is bij het kiezen van een voermethode, kan kant-en-klaar voer worden gecombineerd met groen of nat beslag, waardoor het volume droogvoer wordt verminderd..

Kwartels kunnen gevoerd worden met vleeskuikenvoerOp boerderijen waar kippen worden gehouden en er is voldoende mengvoer voor dit type pluimvee, kunt u geld besparen, aangezien het voeren van kwartels met mengvoeder voor vleeskuikens heel acceptabel is. Maar tegelijkertijd is het noodzakelijk om rekening te houden met het verschil in eiwitverbruik en bovendien 2 gram magere kwark per kwartel per dag in het pluimveerantsoen te introduceren of andere eiwitsupplementen te gebruiken.

Er zijn tegenwoordig veel opties voor kant-en-klaar voer voor kwartels. Maar bij het kiezen van mengvoer is het beter om de voorkeur te geven aan brokkelige mengsels of samenstellingen met de kleinste korrels in de vorm van kruimels. Deze functie is te wijten aan de kleine omvang van de vogel..

Doe-het-zelf mengvoer voor kwartels: recepten en samenstellingselectie

Als de pluimveehouder om de een of andere reden niet de mogelijkheid heeft om kant-en-klare complexe mengsels te gebruiken, kunt u met uw eigen handen mengvoer maken. De meeste kwartelkwekerijen hebben alles wat je hiervoor nodig hebt, van graan tot voedselkrijt en gist..

Mengvoer koken met je eigen handenAls voorbeeld is het gemakkelijk om de samenstelling op de verpakking te volgen met kant-en-klaar voer, gericht op het ras en de grootte van de vogel, of meng het mengvoer voor kwartels met uw eigen handen volgens het recept in de tabel . Deze mengeling kan als veelzijdig worden beschouwd en is geschikt voor het voeren van vogels van verschillende leeftijden..

Mengvoer voor kwartels koken – video