Kalender voor de zomerbewoners: november op de boerderij – wiresummit.org

dieren in een warme kamer Met het begin van de herfst wordt het gras op de weilanden steeds minder. Vee- en pluimveehouders verhuizen hun huisdieren naar de boerderij en onder het afdak. Terreinen die aan het begin van de stalperiode zijn voorbereid op de winter, moeten opnieuw worden gecontroleerd en ervoor zorgen dat de dieren niet worden bedreigd door knaagdieren, tocht en lekken.

Aangezien de duur van de daglichturen in de late herfst wordt teruggebracht tot 8 uur, moet worden gezorgd voor verlichting in geitenstallen, pluimveestallen en andere constructies, evenals voor het voorbereiden van inventaris, materiaal voor het vervangen van het strooisel.

Zodra de dieren hun winter-“appartementen” bezetten, beginnen ze onmiddellijk met het regelmatig schoonmaken van stallen, kooien en kooien. Indien nodig wordt nieuw beddengoed toegevoegd. Op mooie dagen mogen geiten, schapen en vogels wandelen.

Geiten en schapen op de boerderij

geiten op de boerderij Tijdens de dracht hebben geiten meer aandacht en kwaliteitsvoeding nodig. De herfst is de eerste helft van deze belangrijke periode. Om het lichaam van het dier van alle noodzakelijke voedingsstoffen en vitamines te voorzien, bevat het dagmenu 500 gram hooi, iets minder stro, tot anderhalve kilo blad- of bladbezems. 1-1,5 kg gekookte aardappelen of gelijkwaardige keukenresten dekken de energiekosten.

Als de boerderij een fokgeit heeft, wordt deze voorzien van een calorierijk dieet, waaronder onder andere grashooi, bezem, graan en vetvoer..

Denk er bij het inrichten van een geitenhuis aan dat elke geit zijn eigen drinkgerei heeft. Het is met warme spoeling dat de maaltijd in het koude seizoen begint. Daarna krijgen de dieren sappig voer, de ruige maken het voeren af.

selectie van jongeSchapenfokkers hebben ook meer last in de winter. Midden in de herfst worden de dieren gemest en geslacht, meestal in december of januari. Het kuddemenu maakt actief gebruik van krachtvoer, afval uit de keuken, hooi, waarvan het volume 2 kg per volwassen schaap bereikt, en sappig voer in dezelfde hoeveelheid.

Jonge duiven krijgen minder hooi, maar meer kuilvoer en krachtvoer. Voeder en suikerbieten zullen een goede hulp zijn bij het voeren van dieren..

Konijnenonderhoud in november

jonge konijnen voerenTegen het einde van de herfst worden de konijnen behoorlijk goed gevoed, hun huid is veel beter van kwaliteit dan die van de zomergeneratie. Daarom wordt er vaak in november geslacht, wat een dubbel voordeel oplevert. De huid van de gedode dieren wordt verwijderd met een kous. Daarna is het binnenste deel bevrijd van vet. De huiden worden gedroogd in een geventileerde ruimte bij een temperatuur van 25-30 ° C.

De rest van het vee wordt voor het koude weer onder stallen of binnen overgebracht. Net als bij geiten en schapen vinden er ook veranderingen plaats in het dieet van de harige bewoners van de boerderij. In de zomer opgeslagen grashooi, mengvoer, opgeslagen groenten worden gebruikt.

Tot de laatste kans in het konijnenmenu blijven sappige groene dressings uit de tuin en uit kassen bewaard.

Pluimvee houden in een zomerhuisje

kippen in een ingerichte pluimveestalOm het actieve leven van kippen te ondersteunen, is verlichting aangebracht in de pluimveestallen. De lampen worden op ongeveer twee meter hoogte vanaf de vloer opgehangen. De duur van de daglichturen voor vogels wordt geleidelijk verhoogd, tot 10-12 uur per dag. Tegelijkertijd moet de verlichting boven de feeders hoger zijn en is het beter om de nesten voor lagen in de schemering te verlaten..

Bij koud weer worden eieren veel vaker verzameld dan in de zomer. Om te voorkomen dat ze bevriezen, zal de pluimveehouder om de anderhalf à twee uur de nesten moeten bezoeken..

Ook het voer voor pluimvee verandert in de herfst. Het aandeel groenvoer wordt aanzienlijk verminderd, waarvan de plaats in het menu wordt ingenomen door natte puree en voorgesneden, gestoomd grashooi.

Naalden helpen bij het voorzien in de behoefte van het lichaam aan vitamines. Sinds de herfst accumuleert het actief ascorbinezuur, caroteen en andere bioactieve stoffen. Het verzamelen van basis- en sparrennaalden begint in november. Tegelijkertijd worden zij, het maalveld, meegenomen in het pluimveerantsoen..

Een dagelijkse portie van zo’n groene lekkernij weegt:

  • voor kippen ongeveer 10 gram;
  • voor eenden en kalkoenen ongeveer 15 gram;
  • voor ganzen tot 25 gram.

kippen voor een wandelingOm de voedingswaarde en verteerbaarheid van haver en gerst te verhogen, kun je kieming gebruiken. Kippen krijgen meer dan de helft van zo’n graan te eten en het is beter om ‘s ochtends zaailingen te geven. De dagelijkse maaltijd is een puree met toevoeging van keukenafval en ander voedsel. ‘S Avonds krijgt de vogel gewone droge granen. Indien mogelijk worden verse groenten verdreven voor vee tot het erg koud is..

Ganzen en kalkoenen hebben de neiging om in de winter dik te worden, dus de vogel krijgt actief groen grashooi aangeboden. Het wordt in kleine bosjes gebonden en naast de feeders bevestigd. Zolang het buiten mooi weer is, kunnen kippen en andere vogels lopen. Daarom kunt u de huisdieren hier voeren. Drinkbakken voor buiten moeten tijdens het koude seizoen vaak worden bijgewerkt, zodat het water erin niet bedekt raakt met een ijskorst..

November in het dorp – video