Instructies voor het gebruik van Tetramisole 10: kenmerken van gebruik voor elk dier – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

instructies voor het gebruik van Tetramisole 10 Tetramisol is een anthelminticum. Het heeft een nadelig effect op jonge en geslachtsrijpe vormen van nematoden die parasiteren in het spijsverteringskanaal en de longen van dieren en vogels. Instructies voor het gebruik van Tetramisole 10 zijn opgenomen in elke verpakking. Elk dier heeft zijn eigen dosering.

Beschrijving van het anthelminticum

anthelminticum Het gebruik van een medicijn wordt gebruikt wanneer het nodig is om parasieten uit het lichaam van levende wezens te verwijderen. Tetramisol heeft een actieve invloed op alle soorten ringwormen.

Het medicijn wordt voorgeschreven voor ziekten:

 1. Voor schapen, runderen:
  • bunostomose;
  • cooperiose;
  • nematodyrose;
  • habertiose;
  • strongyloïdose;
  • hemonhoz, enz..
  • Voor varkens:
   • oesofagostomose;
   • trichocephalose;
   • ascariasis;
   • strongyloïdose;
   • metastrongylose.
   • Voor vogels:
    • syngamose;
    • heterocydose;
    • amidostomose;
    • capillariasis.

    Tetramisol 10% wordt geproduceerd in de vorm van een geel granulaat en een wit poeder, oplosbaar in water. Het actieve ingrediënt bestaat uit 2 isomeren, in actieve en inactieve vorm. Het middel werkt tegen aaltjes, wormen die parasiteren op de longen, maag en darmen van het dier.

    Tetramisol beïnvloedt de cholinomimetische activiteit van het centrale zenuwstelsel en het ganglion van wormen, waardoor ze verlamd raken en sterven.

    Het medicijn heeft een goede opnamesnelheid in het spijsverteringskanaal en is minimaal 1 dag in het lichaam. Het medicijn wordt uitgescheiden uit het lichaam van het dier met uitwerpselen en urine.

    Instructies voor het gebruik van Tetramisol 10

    Voor het gebruik van het medicijn Tetramisole voor andere dieren die niet in de instructies zijn aangegeven, moet u een dierenarts raadplegen.

    Tetramisol in de vorm van korrels wordt ‘s ochtends aan het vee gegeven. Het gebruik van het medicijn vereist geen speciale training, naleving van het dieet. Het geneesmiddel wordt oraal toegediend met water, voedsel.

    Een anthelminticum wordt eenmaal aangebracht. Hergebruik is gecontra-indiceerd. De werkzame stof van het medicijn is een relatief giftige verbinding.

    Het medicijn wordt verdund met water en in de keel van vee of andere dieren geïnjecteerd met behulp van een spuit of speciale apparaten voor het infunderen van vloeistof.

    Als een anthelminticum moet worden gebruikt voor een groot aantal dieren, wordt er getest op meerdere personen, bij voorkeur 5. Als dieren een verzwakte immuniteit hebben of andere medicijnen gebruiken, kunnen er bijwerkingen optreden.

    Varkensvoorbereiding

    gebruik van tetramisol voor varkens

    Volgens de gebruiksaanwijzing wordt Tetramisole 10 voor varkens als volgt berekend: 100 mg van het geneesmiddel per 1 kg lichaamsgewicht. Maar de maximale dosis voor één dier is 45 g..

    Overschrijding van de voorgeschreven dosering zal leiden tot onaangename gevolgen. Als de behandeling bij een groot aantal varkens wordt uitgevoerd, wordt het medicijn aan het voer toegevoegd: 1,5 g per 10 kg dierlijk gewicht. Er moet genoeg voer zijn voor het vee om het binnen een uur op te eten.

    Het is noodzakelijk om Tetramisole te geven aan biggen van ongeveer hetzelfde gewicht, zodat er voldoende ruimte is voor elke baby in de buurt van de trog. Zwakke biggen worden apart gevoerd zodat ze de benodigde hoeveelheid medicijn kunnen eten.

    Tetramisol voor rundvee

    granulaat Tetramisol 20%Voor runderen, dosering: 80 mg per 1 kg. Het is beter om volwassen runderen te behandelen voordat ze naar een nieuwe weide, een afgesloten ruimte of een kamer worden verplaatst. Jongeren krijgen het medicijn 1,5-2 maanden nadat ze naar de wei zijn gebracht..

    Schapen, volgens de gebruiksaanwijzing, Tetramisole 10% wordt berekend voor 1 kg – 75 mg.

    Pluimvee dosering

    pluimvee voorbereidingTetramisol 10% voor vogels wordt gegeven op basis van: 1 kg – 200 mg. Vogels worden gegoten met een spuit, het is verboden om het met voer te roeren.

    Het medicijn is verkrijgbaar in 2 vormen: 10% en 20%. Tetramisol 20% voor schapen, runderen, varkens en pluimvee wordt op dezelfde manier toegepast en 10%, alleen alle doses die hierboven in de instructies zijn beschreven, moeten worden gedeeld door 2.

    Als het medicijn wordt gebruikt voor dieren die melk geven, worden de producten na het melken voor de eerste dag gewoon uitgegoten. Het slachten van dieren die een anthelmintische behandeling hebben ondergaan, moet een week na de procedure worden uitgevoerd.

    Contra-indicaties en bijwerkingen

    contra-indicatie voor gebruikTetramisol in de diergeneeskunde wordt gebruikt volgens de instructies, elke niet-naleving kan leiden tot het optreden van de gewenste gevolgen.

    Als de aanbevolen dosering wordt overschreden, kunnen de volgende verschijnselen optreden:

    • diarree;
    • spiertrillingen;
    • overvloedige speekselvloed.

    Contra-indicaties voor het gebruik van het medicijn kunnen als volgt zijn:

    • ziekten van infectieuze etiologie;
    • disfunctie van de lever en de nieren;
    • zwangerschap (laatste trimester);
    • gelijktijdig gebruik van andere anthelminthica.

    Tetramisol 10%, 20% voor konijnen, honden, katten, paarden worden niet gebruikt. Het is beter om een ​​dierenarts te raadplegen over het gebruik van het medicijn bij deze dieren. Er staat geen duidelijke dosering in de instructies voor deze groepen, dus het is onmogelijk om dit zelf goed te berekenen..

    Herziening van anthelmintica – video