Hoe is de incubatie van parelhoenders in huis- en boerderijfokkerij? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

parelhoen kuikens Mooie vogels met dieetvlees, parelhoenders, lijken op zowel kippen als kalkoenen. Het ouderinstinct bij het vrouwtje is slecht ontwikkeld, de incubatie van parelhoenders of een voering onder de kip stelt je in staat om nakomelingen te krijgen. De levensstijl van parelhoenders verschilt niet veel van die van een kip. Ze hebben hetzelfde dieet nodig, een kippenhok. Parelhoenders kunnen niet tegen vocht en krappe omstandigheden. Een volwassen vogel weegt ongeveer 2 kg.

Lees het artikel: Temperatuur bij het broeden van kippeneieren!

Vereisten voor eieren voor incubatie

ei voor incubatie Parelhoen legt middelgrote eieren met een gewicht van 38-50 g. De vogel kan 6 maanden per jaar met natuurlijke inhoud vliegen. Als je de parelhoenders op een constante temperatuur en daglicht houdt, stijgt de eiproductie tot 9 maanden. Om bevruchte eieren te krijgen, worden families gevormd, voor elke haan zijn er 4 kippen. Met het begin van stabiele hitte, in april, begint de Caesar met bevruchting. Op dit moment kan tot 80% van de eieren nakomelingen voortbrengen. Incubatie van parelhoenders geeft nakomelingen 70 -75% van de bladwijzer.

Schone eieren die tot 11.00 uur zijn verzameld, worden maximaal 8 dagen bewaard bij een temperatuur van 8-120 C en een luchtvochtigheid van ongeveer 80%. Bewaar het materiaal op een donkere plaats met het stompe uiteinde naar boven. Eieren worden in de incubator geplaatst die is opgewarmd tot kamertemperatuur. Voordat de kamer wordt gevuld, worden de eieren gekookt.

Parelhoeneieren zijn op gewicht verdeeld in groepen:

  • klein – 38-40 g;
  • gemiddeld – 41-44 g;
  • groot – 45-50 g.

Het broed moet op gewichtsbasis uit dezelfde groep zijn, volgens deze indicator is het regime geselecteerd. Het incubatieparelhoenei wordt gedurende 5 minuten bestraald met kwartsdumps, waarbij microben op het schaaloppervlak worden gedood. In de fabriek wordt formaldehydedamp in de voorbereidingskamer geleid. Thuis worden eieren behandeld met een oplossing van jodium of kaliumpermanganaat. Na alle operaties aan de ovoscoop worden de integriteit van de schaal en de aanwezigheid van een embryo gecontroleerd.

Vaak hebben parelhoenderseieren een ongelijkmatige “marmeren” kleur. Er is opgemerkt dat de productiviteit van dergelijk materiaal laag is. Experts zeggen dat marmering een teken is, het embryo zal zich niet vormen.

Het voorbereide materiaal moet een standaardvorm hebben, dit heeft invloed op de hoeveelheid lucht in de mopshond. Het zou voldoende moeten zijn voor de hele periode van embryonale ontwikkeling..

Vereisten voor broedmachines

broedmachine voor parelhoendersDe thermostaat voor het thuis uitbroeden van parelhoenders zorgt voor 28 dagen temperatuur en vochtigheid. In dit geval kan de kleinste afwijking van het schema het embryo bevriezen. Het netapparaat in de set moet een batterij hebben, waarop het automatisch overschakelt bij afwezigheid van spanning in de lijn.

De vochtigheid in de kamer wordt gehandhaafd door de verdamper en automatisering, de aflezingen van de natte en droge thermometer moeten worden gecontroleerd. De broedmachine moet worden beschermd tegen oververhitting. Een temperatuurstijging van één minuut kan een broedsel doden.

Regelmatige luchtverversing in de thermostaat is vereist, deze heeft gaten voor luchtcirculatie. Elk ei geeft tijdens het broeden van parelhoenders 3,5 liter koolstofdioxide af en neemt 4 liter zuurstof op.

Voor automatische inversie moeten eiertrays worden aangepast om eieren met het stompe uiteinde naar boven te kunnen bevatten. Voor handmatig kantelen worden eieren zijwaarts gelegd, gemarkeerd voor oriëntatie. De beste broedmachine is een natuurlijke – parelhoen.parelhoen kip

Incubatiemodustabel voor het uitbroeden van parelhoenders in een broedmachine

In de achtertuin worden al lange tijd met succes kippen uitgebroed in een broedstoof. Voor parelhoenders is hetzelfde apparaat geschikt, maar de modus voor het uitbroeden van kuikens is anders. Embryo’s zijn veeleisend voor het microklimaat in de kamer. Parelhoen eieren worden thuis uitgebroed volgens het schema:

Incubatie periode temperatuur- vochtigheid beluchting
1-2 37,8-38 65
3-14 37.6 60 5 minuten
15-24 37,5 50-55 8-10 minuten
25 37,5 50 10 minuten
26-28 37,0-37.2 68-70

Eieren worden 2-3 keer per dag omgedraaid. Vanaf dag 26 tot het uitkomen worden de eieren niet gestoord. Het proces moet in stilte plaatsvinden. Van een scherp geluid of impact kan het embryo bevriezen.

Tijdens de ontwikkeling van embryo’s wordt een uitval gemaakt, niet alle eieren ontwikkelen zich. In een bevroren vat met een eiwitmassa vermenigvuldigen micro-organismen zich, er treedt een vervalproces op, waardoor de schaal niet bestand is tegen de druk en de kamer wordt overspoeld met een geïnfecteerde massa. Het verwijderen van eieren die op tijd zijn gestopt met ontwikkelen, is een must. Tijdens de incubatietijd van parelhoen wordt de ontwikkeling van het embryo 4 keer gecontroleerd.embryonale ontwikkeling

De ovoscoop schijnt door de eieren en de waarnemer ziet de ontwikkelingsstadia van het embryo. Volgens de norm is het noodzakelijk om onbevruchte eieren die op de 8e dag in de broedmachine zijn binnengekomen, te verwijderen. Op dag 15 worden de eieren geoogst, die een bloedring hebben op een dof oranje achtergrond. De derde revisie wordt na 24 dagen uitgevoerd, waarbij ingevroren embryo’s worden verwijderd. Incubatietijd van parelhoenders 28 dagen.

In stadium 4 voeden de kuikens zich zelfstandig en nemen ze de benodigde hoeveelheid eiwit en dooier op. Maar hiervoor moet een hoge luchtvochtigheid in de kamer blijven. Vanaf het begin van het pikken wordt de luchtvochtigheid in de broedschaal verhoogd door de schaal uit een spuitfles te besproeien. Het draaien van de eieren wordt gestopt en de baby pikt zelf piepend in de schaal. De volgende dag zal hij in de rand bijten en de schaal in tweeën breken. Als het regime niet is geschonden, zullen de Caesars samen worden vrijgelaten uit gevangenschap, sommigen zullen onmiddellijk op hun benen staan, anderen zullen aan kracht winnen door te liegen.

uitbroedende kuikensSpecialisten en ervaren pluimveehouders beschrijven in detail hoe je parelhoenders kweekt in een broedstoof. Het is beter om voor de eerste keer de standaardaanbeveling te gebruiken, maar houd wel een regimedagboek bij. Na verloop van tijd zal het zijn eigen schema ontwikkelen..

Parelhoen eieren zijn goed houdbaar. De Submarine Grocery Kit bevat parelhoenders als een helende natuurlijke voedingsstof.

Parelhoenders selecteren voor een ouderkoppel?

sterke kuikensTijdens het broeden verliest de parelhoen 14% van het oorspronkelijke eigewicht. Hoe groter de partij eieren wordt gelegd, hoe sterker het nageslacht eruit zal komen. Om te groeien worden baby’s uit de broedmachine gehaald nadat ze 8-12 uur hebben geslapen. Een standaard kuiken staat al goed op de pootjes, reageert op tikken op de bak. De ogen van de baby glanzen, de buik is opgetrokken, de pluisjes glanzen. De sterkste prinsen zullen in families worden verdeeld en de race voortzetten. Bij het fokken van parelhoenders in een broedmachine kunnen gezonde kuikens vanaf de eerste leg tot 60% zijn, dit wordt als goede prestatie beschouwd.

Kenmerken van incubatie van parelhoenders – video