Hoe blijf je thuis kwartels leggen? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Kwartelkippen houden Beginnende pluimveehouders die nadenken over het kweken van kwartels stellen vaak de vraag: “Hoe blijf je thuis kwartels leggen en hoe lang duurt het voordat de eerste dieeteieren op tafel verschijnen?”

Gedomesticeerde kwartelrassen verschillen van hun wilde voorouders in grootte en verhoogde eierproductie, maar tegelijkertijd behielden ze volledig een record vroege volwassenheid voor pluimvee..

De groeisnelheid is afhankelijk van het specifieke ras, maar de meeste eierkwartels zijn al op de leeftijd van anderhalve maand klaar om volwassen te worden.

Wanneer de kwartel begint te vliegen?

Al op de leeftijd van 2 maanden beginnen de kwartels te haasten Op welke leeftijd beginnen kwartels te vliegen? Als de jonge dieren op tijd naar geslacht worden ingedeeld, krijgen de vogels goede verzorging en een volwaardige voeding, dan leveren de vrouwtjes op volle kracht vanaf twee maanden gezonde en smakelijke eiproducten aan de tafel van de pluimveehouder.

Bij het planten van huiskwartels moet u weten dat alle vogels dezelfde kwaliteitsproducten geven. Maar de intensiteit en duur van de eierproductieperiode hangt rechtstreeks af van de keuze van het ras. Grote vleeskwartels vliegen 30-40% minder dan eieren. Bovendien moet je geen lange terugkeer van vleesrassen verwachten, terwijl geboren leghennen het hele jaar door niet vertragen..

Hoeveel eieren kan een kwartel brengen?

Hoeveel eieren legt een kwartel per dag? Legkippen van eierrassen voor een jaar kunnen een pluimveehouder voorzien van driehonderd dieeteieren, die niet worden aangetast door de veroorzaker van salmonellose, geen allergieën veroorzaken en zelfs voor zuigelingen worden aanbevolen. Als u dit bedrag voor één dag opnieuw berekent, lijkt het cijfer karig, maar met een veestapel van meer dan 10 vogels zal het gemiddelde gezin niet zonder kwarteleitjes zitten.

Maar wat als de pluimveehouder, nadat hij eigenaar is geworden van een kwartelkudde, ziet dat zijn lading niet legt, of dat het aantal meegebrachte eieren verre van gepland is? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom kwartels niet haasten of niet volledig voldoen aan de verwachtingen van mensen, maar ze liggen allemaal in de eigenaardigheden van het houden en voeren van de vogel..

Fouten bij het voeren en verzorgen – oorzaken van verminderde eierproductie

De basis van een goede eierproductie is een goed gekozen voeding die het lichaam van de leghen kan ondersteunen, voortijdig uitputten en zorgen voor de juiste kwaliteit van de eieren.

De vraag stellen: “Waarom haasten de kwartels zich niet?”.

De eierproductie neemt af als de vogel niet goed wordt gevoerdErvaren kwartelkwekers zeggen dat de beste keuze een uitgebalanceerd mengvoer is dat alles bevat wat je nodig hebt voor groei en eierproductie. Ze houden rekening met alle behoeften van vogels aan eiwitten, vetten, koolhydraten, sporenelementen en vitamines. Als het evenwicht om de een of andere reden wordt verstoord, bijvoorbeeld als de samenstelling van het mengsel verandert, de vogel wordt overgebracht naar de wei of omgekeerd, in de herfst naar de kooi, zal dit onvermijdelijk het aantal eieren beïnvloeden.

Na een scherpe verandering in het dieet keert de eiproductie na een paar weken terug, maar het is beter om dit niet toe te staan, vooral omdat het gemakkelijker is om de reactie op geleidelijk ingevoerd voer te volgen en op tijd actie te ondernemen.

Wanneer de kwartels beginnen te leggen, wordt voedsel voor hen bereid, rekening houdend met de toenemende behoeften van het lichaam en wordt het alleen vers geserveerd. Inname van onevenwichtige of slechte voeders kan de meest onvoorspelbare reacties en alarmerende symptomen veroorzaken..

Kwartels in een zomervolière op het grasGebrek aan calcium leidt tot de broosheid van de eierschaal. En het gebrek aan calorieën en voedingsstoffen leidt ertoe dat de kwartel snelt en al zijn kracht verspilt. Als u geen dringende maatregelen neemt, zal het gezin van de pluimveehouder in het eerste geval niet genoeg producten vinden en in het tweede geval wordt de vogel bedreigd met een snelle achteruitgang van het lichaam..

Slecht, te grof of gefermenteerd voer heeft een nadelige invloed op de spijsvertering van kleine vogels die verzwakken, ziek zijn en weigeren te dragen.

Voordat de legkwartels thuis worden gehouden, worden de vogels voorbereid op huisvesting beschermd tegen tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Helaas krijgen veel beginnende pluimveehouders alleen vanwege het ondoordachte ontwerp van de kooien of de slecht gekozen plek minder eieren binnen. Als ze in de tocht komen, kunnen kwartels hun verenkleed verliezen en vaker ziek worden..

Nadat ze een kamer hebben gekozen die geschikt is voor kwartels, proberen ze de kooien op een vaste plaats te plaatsen zodat ze ze niet langer storen. Elke ingreep in het leven, of het nu gaat om het verhuizen van een huis of het betrekken van nieuwe buren, veroorzaakt angst in lagen. Het heeft ook een negatief effect op het aantal eieren dat wordt gegeven..

Kwartels in een kooi houdenDe redenen waarom kwartels niet vliegen, zijn onder meer door ze in een te vochtige, ongeventileerde ruimte te houden, evenals in kooien waar de vogel te druk is. Overmatige droogte van de lucht, gebrek aan drinkwater, het binnenhouden van warmte of kou zijn echter een reden voor kwartels om te weigeren eieren te geven.

Pluimveehouders moeten niet vergeten dat elke schending van de detentievoorwaarden een verslechtering van het welzijn van kwartels met zich meebrengt, en het is verkeerd om een ​​goede eierproductie te verwachten van een verzwakte of zieke vogel.!

De natuurlijke afname van de eierproductie bij vogels van eierrassen vindt geleidelijk plaats op de leeftijd van één jaar. Als u deze functie kent, moet u van tevoren een nieuwe generatie lagen voorbereiden..De productie van kwarteleitjes neemt af op de leeftijd van 12 maanden

Hoe de eierproductie in kwartels te behouden en te verhogen??

Om niet te kwellen met de vraag: “Waarom haasten de kwartels zich niet?”

  1. Gemiddeld moet één legkwartel minimaal 180 centimeter oppervlakte hebben.
  2. Pluimvee moet gemakkelijk toegang hebben tot voer- en drinkbakken.
  3. Huistemperatuur wordt op 20-22 ° C gehouden.
  4. Optimale luchtvochtigheid is 60-70% bij verplichte ventilatie.
  5. Daglichturen voor lagen zijn 16-18 uur, ‘s nachts worden de kwartels achtergelaten met een zwak licht op dienst.
  6. Kooien worden dagelijks grondig schoongemaakt, inclusief desinfectie van voerbakken, drinkbakken en mestbakken.

Voer voor leghennen omvat plantaardige en dierlijke eiwitten, vitamines en mineralen. Als u de regels kent en volgt die voorschrijven hoe u thuis kwartels kunt blijven leggen, zullen er geen problemen zijn met de weigering van de vogel om te leggen of een sterke afname van het aantal eieren.

Kwartels thuis houden – video