Het fokken van druivenslakken is een winstgevende onderneming voor luie mensen – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

druivenslakken kweken

Een winstgevende onderneming van de 21e eeuw is de teelt van druivenslakken thuis. Vaak zijn hier kleine huishoudens of individuele boeren bij betrokken. Dit exotische product wordt zowel in Europa als in Rusland goed betaald. Restaurants, farmaceutische bedrijven en andere voedingsbedrijven kunnen vaste klanten worden van schaaldieren. Om zaken goed te laten verlopen, is het belangrijk om enkele fijne kneepjes van het fokken, kweken en houden van slakken te leren..

slak legt eieren

Bedrijfswinstgevendheid – 100%. Het nageslacht van één persoon per seizoen is 50 grote slakken, dat wil zeggen ongeveer 20 kg slakkenvlees. De kosten (aankoop) van een exotisch product op de wereldmarkt zijn $ 5 / kg, en kaviaar is $ 200/100 g.

Druivenslakken kweken: van papieren vragen tot boerderijwerk

slakkenboerderij

Het starten van een bedrijf begint met de registratie van een particuliere ondernemer, evenals het verkrijgen van vergunningen van het SanEpidemstation en de brandweer. Voor de verkoop van een voedingsproduct heeft u ook een kwaliteitscertificaat nodig van de veterinaire overheidsdiensten. Ga na het voltooien van juridische problemen verder met de aanschaf van materiaal.

Het is belangrijk om te weten dat:

 • de geschatte prijs van één volwassen weekdier in Europa is $ 4, en in Rusland – 30 roebel;
 • voor een kleine boerderij zijn 300-400 personen nodig;
 • de totale kosten van zo’n broedstock kunnen ongeveer $ 1.600 of 12.000 roebel zijn.

voorbereiding van druivenslakken te koop

Duitsland, Polen, Tunesië en Tsjechië leveren druivenslakken aan de hele wereld. Koop echter alleen producten van vertrouwde leveranciers. Financiële kwesties omvatten ook de hoeveelheid en de kosten van voer. Tijdens het seizoen verbruikt deze “exotische kudde” tot 20-25 kg voermengsel, waarvan de gemiddelde kosten variëren van 300-500 roebel / kg. Bovendien wordt het eindresultaat beïnvloed door de detentieomstandigheden en de kenmerken van de reproductie van druivenslakken thuis..

druivenslak op het perceel

Het laatste punt is belangrijk, ook al zijn het hermafrodieten. Deze speciale periode begint in maart en eindigt in mei. Tijdens deze maanden worden ze in paren in dozen geplaatst. De door hen gelegde eieren worden naar broedmachines gestuurd. Jonge dieren worden pas na 6 maanden overgeplaatst naar een volwassen kudde.

Het houden van druivenslakken is geen koninklijk herenhuis, maar waardige appartementen

druivenslakken kweken in een kas

De panden zijn geselecteerd op hun oorspronkelijke kwekerij met een goed ventilatiesysteem. De luchtvochtigheid daarin mag niet lager zijn dan 85%. Elke temperatuurschommeling in de teelt van druivenslakken is niet toegestaan. De thermometerkolom mag niet onder de 20˚С en boven de 23˚С komen. Zo’n stabiel microklimaat draagt ​​​​bij aan hun snelle reproductie en groei..

Ze worden op 3 manieren gekweekt:

 • plaatsen in glazen of kunststof terraria met aarde/zand;
 • in kassen, garages, kelders of overdekte ruimtes;
 • in open lucht hokken.

Het is noodzakelijk om de netheid van het pand, de terraria te controleren. De dozen met het bodemsubstraat worden elke 3 dagen ontdaan van slijmerige resten om de vorming van een voedingsbodem voor schadelijke bacteriën te voorkomen.

druivenslakken in een kooi

De grootte van het perceel moet geschikt zijn, omdat het niet altijd gemakkelijk is om voor een druivenslak te zorgen. Voor elke 30-40 personen heeft u maximaal 1 m² vrije ruimte nodig. Er wordt een garage of kamer geselecteerd met een oppervlakte van 20 m² en een buitenboerderij – 50 m².

Sommige ervaren boeren hebben hun eigen berekeningen gemaakt voor het kweken van slakken in kassen:

 1. Voor een broedstock van 750 individuen wordt een kamer van 4 m2 gekozen.
 2. Volwassen baarmoederslakken worden bewaard in 8 plastic containers (afmetingen 100×50 cm).
 3. Kies als broedmachines voor het rijpen van eieren een kamer tot 18 m².
 4. Jonge dieren worden gekweekt in plastic cuvetten (150 st.).
 5. De belangrijkste kudde is gehuisvest in een omheinde volière (volgens sommige schattingen kan de oppervlakte 400 m2 zijn).

warme geventileerde ruimte

Het grondmengsel moet worden bemest met calcium en andere minerale componenten, zodat de weekdieren zich onder normale omstandigheden ontwikkelen. In open gebieden zal de boer zijn kudde moeten beschermen tegen ongedierte en knaagdieren. Dit is een van de nadelen van open methoden voor het houden van druivenslakken. Bovendien is het alleen geschikt voor zuidelijke regio’s met vochtige klimaten..

Zoals alle levende wezens kunnen slakken een winterslaap houden als de luchttemperatuur daalt. Daarom wordt het microklimaat in de kamer warm gehouden met behulp van verwarmingssystemen.

Het dieet van druivenslakken is een gewone maaltijd voor ongewone “personen”

ontwikkeling van de druivenslak

De naam van deze weekdieren geeft aan welk voedsel ze het liefste eten. Om deze reden kiezen veel boeren voor hun teelt een gebied met wilde druiven of sappig onkruid. De hoogte van de groene massa in dergelijke gebieden mag niet groter zijn dan 10 cm, maar het is beter om extra voedsel voor hen te organiseren. Hiervoor is het belangrijk om te weten wat druivenslakken eten..

druivenslakken voeren

Kortom, hun dieet bestaat uit:

 • verse kruiden (onkruid, kool, paardebloemen, zuring);
 • bessen: frambozen, aardbeien en andere groenten en fruit;
 • gevallen bladeren;
 • samengesteld voer;
 • speciaal bereid voermengsel: gemalen granen, gras, evenals een mineraal additief in de vorm van krijt;
 • melkpoeder.

Het is niet nodig om alleen te stoppen met kunstmatige voeding. Het vlees van een exotisch product krijgt een voortreffelijke smaak als het dieet van slakken veel sappige groenten bevat.

Van tijd tot tijd kopen ze speciaal voer. Het bevat unieke ingrediënten die weekdieren helpen om vlezig en groot te worden. De grootte van individuen hangt echter grotendeels af van hoeveel de druivenslakken groeien. Sommigen van hen komen na 6 maanden op vol gewicht aan, anderen pas na 1,5 jaar. Volwassenen zijn ongeveer 5 cm lang.

Voortzetting van de zaak

slakkenkweekproces

Zodra de jongen hun optimale groeipunt hebben bereikt (na 6-9 maanden), kunnen ze uit de schaal worden gehaald. Om het lichaam van het weekdier volledig te reinigen, wordt het 3-4 dagen niet gevoerd of bewaterd.

Het oogsten van een ongebruikelijk gewas wordt uitgevoerd:

 • wekelijks;
 • in de lente of herfst;
 • bij regenachtig weer;
 • gebruik van leistenen of andere oppervlakken.

slakken in kooien om schoon te maken

Sommige deskundigen adviseren om de verzamelde slakken gedurende 7 dagen naar speciale kooien te sturen, waar ze hun spijsverteringsstelsel van bodemresten zullen reinigen. Alleen dan kunnen ze worden gedood. De volgende fase in de voorbereiding van halffabrikaten is het onmiddellijk invriezen ervan. Verkoop zo’n product zo snel mogelijk..

levende slakken te koop

Sommige klanten kopen liever levende individuen. Daarom worden ze in een speciale container met ventilatiegaten geplaatst. Ze kunnen echter niet worden bewaard bij dode schelpdieren..

Alvorens de delicatesse te verkopen, selecteren ervaren boeren de grootste individuen voor verdere fokkerij. Begrijpen hoe lang druivenslakken leven (7-8 jaar), een vruchtbare broedstock wordt 3 jaar bewaard.

Gedurende deze tijd vindt de zakenman vaste klanten, die kunnen zijn:

 • elite-restaurants;
 • horecagelegenheden;
 • cosmetologie bedrijven;
 • bedrijven die delicatessen bewaren, evenals kaviaar van schaaldieren;
 • farmaceutische bedrijven.

Aanvullende informatie over deze bedrijven helpt u bij het vinden van uw klant. De veehouder moet onderzoeken of zo’n exotisch product op de menukaart van het restaurant staat. In andere gevallen is het belangrijk om na te gaan of de fabriek bezig is met de productie van deze lekkernijen. Dan is er weinig aan de hand: neem contact op met de bevoorradingsafdeling en onderhandel over de voorwaarden van het contract.

slakken serveren in een restaurant

Geschat financieel overzicht. Voor de aankoop van apparatuur en het huren van gebouwen is voor elke uitgave tot 10 duizend roebel nodig. Om een ​​​​perceel te huren, moet u 20 duizend investeren. Broodstock (750 stuks) Kost 5.000 roebel en 20 duizend roebel wordt uitgegeven aan voer. Het startkapitaal zal 45-85 duizend roebel zijn en het maandelijkse inkomen zal 20.000 roebel zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=dfAUYjs5TrU

Natuurtips voor fijnproevers: overwintering en leefgebied van druivenslakken

leefgebied van druivenslakken

Sommigen broeden niet, maar verzamelen schelpdieren voor hun culinaire hoogstandjes. Daarom hoeven ze niet in dit bedrijf te investeren. Het volstaat om de habitat van druivenslakken te kennen. Ze komen uit Zuidoost- en Midden-Europa. In het wild leven weekdieren op een hoogte van 2000 meter boven zeeniveau.

Je kunt ze echter ook op gewone plaatsen vinden:

 • in het park;
 • op flatterende randen;
 • tussen de overwoekerde struiken;
 • in valleien en weiden;
 • in de wijngaarden;
 • op alkalische, kalksteenbodems.

Soms verschuilen ze zich in schaduwrijk struikgewas of onder grote keien/rotsen. In sommige gevallen graven individuen zich in nat mos, waaruit koelte waait. Om ze in het voorjaar te vinden, moet je weten waar druivenslakken in de natuur overwinteren. Volgens onderzoek graven ze zich met behulp van hun vlezige lichaam in de grond en vallen ze in een toestand van schijndood op een diepte van 30 cm. Deze schuilplaatsen zijn hun vaste overwinteringsgebieden. Om niet te bevriezen, sluiten ze het gat van de gootsteen af ​​met een kalksteenstop..

druivenslak in de natuur

Zoals je kunt zien, is het fokken van druivenslakken een leuke, winstgevende en vrij eenvoudige activiteit. Om dit te doen, hoeft u alleen een ruime kamer met een luchtvochtigheid van 85% voor te bereiden en een goed dieet te plannen. Bovendien is het noodzakelijk om het gebied regelmatig van slijm te reinigen om “huisdieren” tegen bacteriën te beschermen. Als u deze vereisten voor hun teelt in acht neemt, kunt u in 6-18 maanden een rijk nageslacht van slakken krijgen..

Boerderij voor het fokken van druivenslakken – video

https://www.youtube.com/watch?v=sLh30bg8jwE