Gedetailleerde instructies voor het gebruik van veterinaire Roncoleukin om de immuniteit van dieren te versterken – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Instructies voor het gebruik van veterinaire Roncoleukin Roncoleukin is een immunomodulator voor mens en dier, gekenmerkt door een uitgesproken antitumoreffect. Instructies voor het gebruik van veterinaire Roncoleukin beveelt het gebruik ervan aan in de complexe therapie van immunodeficiëntie, pest, longontsteking, behandeling en preventie van andere ziekten van huisdieren en landbouwhuisdieren, evenals vogels, vissen en reptielen.

Samenstelling en afgiftevorm van het medicijn

bereiding met een unieke samenstelling Roncoleukin is een medicijn dat wordt geleverd in de vorm van een oplossing voor injectie en infusie, evenals voor intranasaal, oraal en uitwendig gebruik. Geelachtige of kleurloze vloeistof is verpakt in kleine glazen ampullen met een volume van 1 ml en 10 ml.

De instructies voor het gebruik van het diergeneesmiddel Roncoleukin geven het belangrijkste actieve ingrediënt aan – humaan recombinant interleukine-2, geïsoleerd uit gistcellen.

Hulpcomponenten zijn natriumlaurylsulfaat, ditriotreiolammoniumbicarbonaat, gedestilleerd water.

Indicaties voor het gebruik van Roncoleukin

indicaties voor het gebruik van het medicijn roncoleukinHet belangrijkste actieve ingrediënt in Roncoleukin werkt direct op T-lymfocyten. Zij zijn het die actieve cellen produceren die intacte tumorweefsels en pathogene micro-organismen vernietigen. Het is om deze reden dat het medicijn tegelijkertijd een immunomodulator, anticarcinogeen, antimycoticum en antibioticum is..

Waarvoor wordt Roncoleukine gebruikt?:

 • behandeling en preventie van oncologische ziekten – kanker van het maagdarmkanaal, nieren, botten, osteosarcoom;
 • etterende en trofische wonden;
 • complexe behandeling van infectieziekten van virale oorsprong – enteritis en pest bij honden, calcivirose en panleukopenie bij katten;
 • complexe therapie van ziekten van bacteriële aard – conjunctivitis, rhinitis, otitis media;
 • schimmelinfecties – saprofytische schimmellaesies, korstmos, trichophytosis, microsporia;
 • preventie van complicaties na vaccinatie;
 • versnelling van wondgenezing na een operatie;
 • stofwisselingsstoornissen die gepaard gaan met huiduitslag en laesies.

De instructies voor het gebruik van veterinaire Roncoleukin geven aan dat dit medicijn kan worden gebruikt om de lichaamstemperatuur bij onderkoeling (lage temperatuur) te normaliseren, de immuniteit te versterken en de algemene gezondheid van volwassen dieren te verbeteren..

Roncoleukine verbetert de werking van interne organen – lever, nieren, hart, pancreas, verbetert de biochemische parameters van het bloed.

Instructies voor het gebruik van veterinaire Roncoleukin

Instructies voor het gebruik van veterinaire RoncoleukinVolgens het standaardbehandelingsregime voor infectieziekten wordt Roncoleukin eenmaal per dag gedurende 5 dagen aan het dier toegediend. Als het medicijn wordt gebruikt om het immuunsysteem te versterken en ziekten te voorkomen, wordt het verloop van de toediening teruggebracht tot 1-3 dagen.behandeling van dieren

Methoden om het medicijn te gebruiken:

 1. Subcutane injectie – voor injectie moet de inhoud van de ampul worden geroerd met 3-6 cm³ en subcutaan in het dier worden geïnjecteerd.
 2. Intraveneus – een ampul van het medicijn moet worden gecombineerd met 150-400 gedestilleerd water, overgebracht naar een druppelaar en gebruikt voor intraveneuze infusie.
 3. Nasaal – de benodigde hoeveelheid Roncoleukin moet worden gecombineerd met 5-6 ml water en 2-4 druppels moeten tot 3-5 keer per dag in elk neusgat van het dier worden gedruppeld. De dosis van het medicijn wordt berekend afhankelijk van het lichaamsgewicht – 100 duizend IE voor dieren van minder dan 1 kg en 250 duizend IE met een gewicht van 1 tot 20 kg.
 4. Uiterlijk – een ampul Roncoleukin moet worden verdund met 10-20 ml water en worden aangebracht op het gebied van etterende wonden.
 5. Oraal – het medicijn kan worden gebruikt voor instillatie onder de tong. Hiervoor wordt de inhoud van de ampul verdund in 3-10 cm³ en op het dier gedruppeld..

Roncoleukin kan ook interstitieel worden gebruikt. Hiervoor wordt het medicijn in een concentratie van 150-250 duizend IE, verdund met gedestilleerd water, via een katheter in de blaas gebracht in een volume van 10-50 cm³.

Gebruik voor katten

instructies voor het gebruik van veterinaire Roncoleukin voor kattenRoncoleukin’s instructie voor katten beveelt de introductie van een immunomodulator eenmaal per dag gedurende 4-5 dagen aan.

De dosering van het medicijn hangt af van de specifieke ziekte:

 • chronische vormen van ziekte – een kuur van 5 injecties met een dosering van 10.000 eenheden per 1 kg lichaamsgewicht van een kat;
 • dezelfde dosering wordt gebruikt bij de behandeling van darminfecties en etterende wonden;
 • polycystische nierziekte – dosering van 20 duizend eenheden per 1 kg lichaamsgewicht met een interval van 48 uur, het verloop van de therapie is 6-7 dagen;
 • oncologische ziekten – injecties met een dosering van 15 duizend eenheden voor elke kg gewicht gedurende 5 dagen;
 • versterking van het immuunsysteem – 5-15 duizend eenheden voor elke kg lichaamsgewicht tot 2-3 keer, met een interval van 24 uur.

Intraveneuze infusies worden alleen in een dierenkliniek gemaakt, Roncoleukin kan thuis intramusculair aan een kat worden toegediend.

Gebruik voor honden

injectie voor hondMeestal is de standaarddosering van Roncoleukin voor honden één injectie per dag gedurende 5 dagen.

De exacte dosering van de medicatie hangt af van het lichaamsgewicht van het dier en de specifieke ziekte.:

 • preventie van postoperatieve complicaties – injecties met een dosering van 5000 eenheden per kg lichaamsgewicht voor of na de operatie;
 • verhoging van de immuniteit van volwassen honden – twee injecties met een dosis van 10.000 IE per kg gewicht, die om de 2 dagen aan de hond worden toegediend;
 • vermindering van stress tijdens transport – 5000 eenheden / kg 2 dagen voor de komende stressvolle gebeurtenis.

De exacte dosering van Roncoleukin mag alleen door een dierenarts worden berekend, zelfmedicatie met dit medicijn is niet toegestaan.

De analogen van Roncoleukin

In geval van individuele intolerantie voor het medicijn bij een dier, kunnen analogen van Roncoleukin voor dieren worden gebruikt.

De meest populaire analogen met immunomodulerende effecten zijn onder meer::

 • anfluron;Anfluron-medicijn
 • Bioleukine;bioleukine medicijn
 • Imunofan;Imunofan-medicijn
 • Anandin;anandine drug
 • Kinoron.kinoron-medicijn

Mastim-OL, Gamavit, Maxidin, Kamedon-Neovir kunnen ook een effectieve vervanging zijn voor Roncoleukin..

Bijwerkingen en contra-indicaties van Roncoleukin

mogelijke bijwerkingenEen van de voordelen van Roncoleukin is de afwezigheid van toxische effecten op lever- en niercellen. Dit medicijn wordt meestal goed verdragen door het lichaam, bijwerkingen van Roncoleukin zijn uiterst zeldzaam..

Mogelijke negatieve reacties:

 • roodheid, verharding, pijn, jeuk en branderig gevoel op de injectieplaats;
 • rillingen;
 • hartritmestoornis;
 • allergische reacties;
 • verhoogde lichaamstemperatuur.

Het medicijn mag niet worden gebruikt als wordt vastgesteld dat een dier een individuele intolerantie heeft voor de actieve componenten waaruit de samenstelling bestaat..

Roncoleukin wordt met uiterste voorzichtigheid gebruikt bij kwaadaardige aandoeningen van bloed en lymfe. Het geneesmiddel mag niet worden toegediend aan fokdieren bij warm weer, voor en na lichamelijke inspanning, evenals in geval van ernstige laesies van het hartklepapparaat bij paarden.

Roncoleukin is een effectief diergeneesmiddel bedoeld voor landbouw-, huis- en exotische dieren, vogels, vissen en reptielen. Het is een universeel medicijn dat het immuunsysteem versterkt, de werking van inwendige organen verbetert, het herstel na een operatie versnelt en helpt bij de complexe behandeling van kanker..

Videocollege “Instructies voor het gebruik van veterinaire Roncoleukin”