Gebruiksaanwijzing in de diergeneeskunde Nitox 200 – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

gebruiksaanwijzing in de diergeneeskunde nitox 200

Het medicijn Nitox 200 wordt verkocht in de vorm van ampullen voor injecties, heeft een penetrante onaangename geur en is een licht stroperige vloeistof met een bruine tint. Elke fles heeft een sticker waarop de gebruiksaanwijzing voor gebruik in de diergeneeskunde van Nitox 200 staat vermeld. Het beschrijft in detail de procedure voor gebruik, doseringen, indicaties en contra-indicaties. Bewaar het geneesmiddel in een koelkast of container uit direct zonlicht. Bij temperaturen tot + 8 ° C kan het niet langer dan een jaar worden bewaard. De prijs van het medicijn is relatief laag in vergelijking met zijn analogen. Afhankelijk van de regio bedragen de kosten van één fles ongeveer 55 roebel.

farmacologie

formule van het medicijn nitox 200

Het langetermijneffect van het medicijn is te danken aan de effectieve binding van de belangrijkste werkzame stof aan de Mg-verbinding. Na de injectie wordt het medicijn snel door het lichaam opgenomen en geconcentreerd in de maximale hoeveelheid per uur. Het actieve ingrediënt is oxytetracycline dihydraat, het bestrijdt actief tegen bijna alle belangrijke soorten bacteriën. Het medicijn werkt op hen in door de synthese van eiwitcellen van schadelijke micro-organismen te onderdrukken.

Het medicijn wordt na drie dagen op natuurlijke wijze uit het lichaam van het dier uitgescheiden..

Stapsgewijze instructies voor gebruik in de diergeneeskunde Nitox 200

het medicijn in de spuit nemen

Het medicijn wordt in het spierweefsel van het dier geïnjecteerd. De arts schrijft de dosis van het geneesmiddel voor elk dier afzonderlijk voor. Wanneer u het medicijn alleen gebruikt, moet u het etiket op de pot met het medicijn en de instructies die bij de apotheek worden verstrekt zorgvuldig bestuderen. De instructies geven de aanbevolen verhoudingen aan: 1 ml oplossing per 10 kg gewicht. Het medicijn wordt 3 dagen in het bloed van het dier vastgehouden. Als er 3 dagen zijn verstreken sinds de introductie van het vaccin en de toestand van het dier niet is verbeterd, kunt u de injectie herhalen.

U kunt het medicijn niet eerder dan 3 dagen later opnieuw invoeren. Als het niet mogelijk was om de injectie op tijd toe te dienen, moet u dit zo vroeg mogelijk doen..

Een groot dier mag niet meer dan 20 ml geneesmiddel op dezelfde plaats injecteren, en een klein dier – meer dan 5-10 ml.

dierenbehandeling met nitox 200

Als de dosering wordt overschreden, kunnen allergieën ontstaan. Allergie manifesteert zich in roodheid van de huid en ernstige jeuk, vooral op de injectieplaats. Normaal gesproken verdwijnen allergiesymptomen binnen een paar dagen. Als de symptomen langer dan 4 dagen aanhouden, naast roodheid en jeuk, verschijnen er andere symptomen, calciumborgluconaat moet in het lichaam van het dier worden geïnjecteerd.

Gebruiksaanwijzingen

konijnenbehandeling met nitox 200

Dieren waarvoor het medicijn wordt aanbevolen en ziekten waarvoor het wordt gebruikt:

 1. Runderen en hun nakomelingen. Het wordt gebruikt voor pleuritis, difterie, hoefrot, anaplasmose.
 2. Varkens. Het wordt voorgeschreven voor pleuritis, atrofische rhinitis, erysipelas, navelstreng sepsis, infecties na de bevalling, etterende artritis, abcessen.
 3. Schapen en geiten. Bij buikvliesontsteking, hoefrot.

Voor de vermelde dieren wordt Nitox 200 voorgeschreven voor mastitis, bacteriële ziekten en infecties die zijn opgelopen als gevolg van letsel..

Nitox 200 voor konijnen wordt ook actief gebruikt in de diergeneeskunde. Konijnen zijn bijzonder kwetsbaar voor allerlei ziekten, daarom kan het gebruik van nitox in sommige gevallen niet worden vermeden.

Tekenen dat je konijn een injectie nodig heeft:

 • slechte eetlust of een volledig gebrek daaraan;
 • verminderde fysieke activiteit;
 • zwakke reacties;
 • hoest, loopneus;
 • tandenknarsen.

Dergelijke symptomen duiden op het optreden van myxomatose bij het dier, waarbij de kans op genezing 0,5% is, tenzij de nodige maatregelen worden genomen. Na bevestiging van de diagnose raden dierenartsen aan om alle geïnfecteerde konijnen te slachten. Maar als de woorden van de dokter niet overtuigend zijn, dan kunt u proberen dieren te behandelen met Nitox 200.

Dezelfde situatie is met kippen. De meest typische symptomen voor hen zijn piepende ademhaling en een loopneus. Nitox-instructies voor pluimvee worden niet gespecificeerd door de fabrikant. Pluimveehouders hebben het echter zelf ontwikkeld: ze voegen Nitox 200 toe aan het water voor kippen in verhoudingen van 1: 1. Als de kip niet zelfstandig kan eten, wordt Niktos via intramusculaire injectie toegediend. Pluimveehouders merken de effectiviteit van een dergelijke behandeling op.

Nitox 200 voor duiven wordt voorgeschreven voor dezelfde symptomen en ziekten als bij kippen.

Vergeet niet dat dit medicijn een antibioticum is. Het is noodzakelijk om het alleen te gebruiken na een nauwkeurige diagnose en een grondige studie van de instructies voor het gebruik van Nitox 200 in de diergeneeskunde. Het is noodzakelijk om het dier met dit medicijn te behandelen tot volledig herstel en niet totdat de symptomen verdwijnen. Anders kan de ziekte latent worden..

Contra-indicaties voor gebruik

nitox 200 heeft contra-indicaties

Jeuk en roodheid zijn de meest voorkomende bijwerkingen. In bijna alle gevallen verdwijnen dergelijke verschijnselen vanzelf. Als het dier voedsel weigert en ontsteking van de injectieplaats, wordt het gebruik van nitox stopgezet.

De instructies voor gebruik in de diergeneeskunde van Nitox 200 bevatten de volgende contra-indicaties:

 • storing van de nieren;
 • schimmelziekten;
 • tijdens de zwangerschap;
 • totdat de dieren drie maanden oud zijn;
 • tetracycline-allergie.

Het is verboden om Nitox 200 te gebruiken voor ratten, katten en honden.

Behandeling van paarden met nitox wordt niet voorgeschreven in de instructies, maar als desalniettemin de beslissing over de behandeling is genomen, is het noodzakelijk om bovendien penicilline-antibiotica te gebruiken.

Het slachten van een dier voor vlees mag niet eerder plaatsvinden dan 3 weken na behandeling. Als de slacht eerder plaatsvond, wordt het vlees van een dergelijk dier ten strengste niet aanbevolen voor consumptie. Wat melk betreft, u kunt deze pas drinken nadat er minstens een week is verstreken na de behandeling met Nitox 200 en pas na het koken..

Voordelen van behandeling met Nitox 200

betrouwbare dierenarts assistent

Onder geneesmiddelen met een vergelijkbare samenstelling wordt de voorkeur gegeven aan nitox. Hier zijn redenen voor:

 • gepatenteerde productietechnologie;
 • veel onderzoeken die de effectiviteit van het medicijn hebben bewezen;
 • breed scala aan toepassingen;
 • lage prijs;
 • relatief korte behandeling;
 • eerste verbeteringen binnen een uur na toediening van het geneesmiddel.

Bijna alle dierenartsen bevelen dit specifieke medicijn aan, ondanks het enorme aantal analogen..

Toepassing van Nitox 200 – video