Functies en kleuropties voor een kastanjebruin paardenpak – wiresummit.org

bruin paard De kleur van een paard is niet alleen de kleur, maar een algemene combinatie van de kleur van de croupe, ledematen, manen en ook de staart, die op genetisch niveau wordt vastgelegd. De kastanjekleur van het paard wordt als de meest voorkomende beschouwd en komt bij alle rassen voor. Borstkleurige paarden worden zeer gewaardeerd door fokkers, omdat ze zich onderscheiden door hun efficiëntie, fysieke kracht en uitstekende snelheid. Deze kleur bestaat in verschillende variaties, die elk hun eigen karakteristieke nuances en kenmerken hebben..

De oorsprong van het pak

kenmerk van de kleur van het laurierpaard Een laurier – wat het is en hoe een paard van deze kleur eruit ziet, werd genoemd in Russische literaire werken uit de Zilveren Eeuw. Er zijn verschillende theorieën over de oorsprong van het woord “baai”.

Volgens de eerste verwijst het naar de Turkse taal, net als de namen van andere strepen. Aanhangers van een andere theorie zijn er zeker van dat deze term afkomstig is van de Russische “onderdruk” – zo noemden de Slaven het proces van het ontsteken van een vlam.

Bruine kleuren van paarden zijn altijd als snel, vriendelijk en winterhard beschouwd, waardoor ze veel werden gebruikt als assistenten bij huishoudelijke taken. Paarden van deze kleur hebben meer kans dan anderen om kampioen te worden in verschillende races..

Specificiteit van kleuring

eigenaardigheid van de kleur van granenDe kleur van het paard “baai” is een van de hoofdkleuren die bij de meeste rassen worden aangetroffen.

Deze kleur heeft een aantal specifieke verschillen:

 1. De basistoon waarin de ledematen, het kruis, de nek en de snuit van het dier gekleurd zijn, is bruinachtig in verschillende variaties. Het kan pure chocolade, gember of nootachtig zijn..donkere kleur
 2. Op pasgeboren leeftijd hebben veulens een roze huid, die naarmate ze ouder worden grijs wordt.
 3. De ledematen onder de knie, oren, staart en manen van het paard zijn geschilderd in een rijke donkere tint.
 4. Ogen zijn meestal bruin.bruine ogen

Kenmerkend voor alle soorten laurierpaarden is het brandende effect op de vacht, dat wordt verkregen door de blauwzwarte haren in de hoofdwolmassa..

Bruin paardenpak: hoofdvariëteiten

bruin paardHet kastanjebruine pak van paarden heeft verschillende residuen, die elk specifieke kenmerken en karakteristieke verschillen hebben:

 1. Licht kastanjekleur – gekenmerkt door het overwicht van een goudbruine of baksteentint in kleur. De vacht op de kop, manen en staart van het dier heeft een lichtere tint dan de vacht op de croupe. Langs de ruggengraat van het dier bevindt zich een donkere, soms zwarte lijn. Het licht kastanje paard wordt gekenmerkt door melkachtige, zanderige plekken rond de ogen en neus. Sommige paarden hebben gelige vlekken in de lies en rond de billen. Volgens de geaccepteerde norm is de aanwezigheid van sneeuwwitte “sokken” op de benen van het paard toegestaan.licht kastanje paard
 2. Donker – een kastanjebruin paard met zwarte manen, staart en donkere ledematen. De onderste helft van de snuit en rug van het paard zijn bijna zwart, de rest van het lichaam van het paard is geschilderd in verschillende chocoladetinten.donker kastanje paard met zwarte manen
 3. Laurierhert – zoals de naam al aangeeft, lijkt deze soort op de kleur van wilde herten. De bovenrug en croupe van het paard zijn gekleurd in donkere tinten bruin, dichter bij de buik en nek wordt de vacht merkbaar lichter. Poten onder de kniegewrichten de staart en manen van het dier zijn traditioneel zwart.hertenbaai paard
 4. De kersenkleur van laurierpaarden wordt als een van de meest spectaculaire beschouwd. Het wordt gekenmerkt door een felrode of cognackleurige haarkleur, waarop je duidelijk het kersenrode getij kunt zien. Alleen de poten van het dier onder de kniegewrichten verschillen van de algemene kersenkleur – ze hebben een traditionele zwartbruine kleur, lichtgrijs is toegestaan.kersenkleur van laurierpaarden
 5. De kastanjekleur van laurierpaarden wordt als de meest voorkomende beschouwd. Het combineert alle karakteristieke kenmerken van het pak – een donkerbruine kleur van de hoofdvacht met donkere gebieden van “branden”, gelijkmatig verdeeld over het lichaam. Zij zijn het die het uiterlijk van het paard opzichtigheid en gratie geven..kastanjekleuring van laurierpaarden
 6. De aanmatigende variëteit van laurierpaarden is vrij zeldzaam. Een aanzienlijk deel van de vacht van het dier is felbruin gekleurd. In het gebied van de billen, liezen en snuit zijn plekken met lichtere tinten toegestaan.een vuile variëteit aan laurierpaarden?
 7. Een van de meest ongewone en zeldzame zalven wordt als goudkleurig beschouwd. Dergelijke kastanjepaarden zijn te herkennen aan hun lichtrode, bijna gele vachtkleur met een kenmerkende gouden tint en olieachtige glans. Mannetjes worden gekenmerkt door beige tinten wol zonder gouden tint..gouden kleur

De relatie tussen pak en karakter

volgzaam paardDe kleur van een paard bepaalt niet alleen het uiterlijk, maar ook karaktereigenschappen, fysieke mogelijkheden en werkkwaliteiten.

Laurierpaarden zijn traditioneel begiftigd met voordelen die hen gunstig onderscheiden van paarden met andere strepen:

 • levendig, nieuwsgierig, maar evenwichtig temperament;
 • uitstekend uithoudingsvermogen;
 • krachtige, atletische lichaamsbouw;
 • hoge snelheid.

Veel fokkers waarderen laurier juist vanwege hun evenwichtige en rustige karakter. Het is veel gemakkelijker om met dergelijke dieren om te gaan dan met vertegenwoordigers van andere strepen. Bijvoorbeeld zwarten, bekend om hun agressieve, eigenzinnige en onafhankelijke karakter..

De kastanjekleur van paarden wordt als de meest voorkomende beschouwd bij fokkers. Zijn populariteit is te danken aan zijn uitstekende fysieke capaciteiten, prestaties en hoge weerstand tegen intense stress..

bestand tegen intense belastingenBaaipaarden hebben een kalm en gelijkmatig temperament. Ze lenen zich goed voor onderwijs en vertonen geen agressiviteit en eigenzinnigheid jegens een persoon. Door de hoge acceleratiesnelheid krijgen vertegenwoordigers van dit pak eerste plaatsen in de paardensport..

Zorg voor een bruin paard

trimmen van laurierpaardenEen goede verzorging van een bruin paard is de sleutel tot zijn uitstekende welzijn, fysieke kracht, goede gezondheid en spectaculaire uitstraling..

De basisregels voor zorg verschillen niet van het onderhoud van paarden van andere kleuren en rassen:

 1. Paarden mogen alleen in een warme, droge en ruime stal worden gehouden. Het moet een ruime ruimte hebben om te wandelen en dieren te trainen..
 2. Voor een goede gezondheid van de paarden is het erg belangrijk om ze te beschermen tegen constante kou en tocht..
 3. Een goede, uitgebalanceerde voeding speelt een belangrijke rol in de paardenverzorging. In het dieet van laurierpaarden, haver en andere granen, hooi, noten, groenten en wortels, moet fruit aanwezig zijn. Je kunt niet zonder speciale toevoegingen – krijt, zout en beendermeel.
 4. Afhankelijk van het gewicht van het paard wordt de benodigde hoeveelheid water berekend. Per 100 kg lichaamsgewicht heb je minimaal 10 liter nodig.
 5. Na de training moet het dier worden gespoeld met warm water en ook zorgvuldig de reinheid van zijn hoeven controleren..

De laurierkleur van paarden is een van de meest voorkomende, talrijke en populaire. Het heeft verschillende variëteiten die verschillen in kleurnuances. Dieren van deze kleur worden door fokkers zeer gewaardeerd vanwege hun spectaculaire uiterlijk, uitgebalanceerd karakter en uitstekende fysieke kenmerken..

Het nageslacht van een laurier voeren – video