Dierenverzorging in december

kippen in de winterbinnenplaats Als de dagen korter worden, de zon schijnt, maar niet warm wordt, is de lucht vaak bewolkt, wat betekent dat de winter is aangebroken. In deze tijd van het jaar hebben huisdieren vooral menselijke zorg nodig en december is nog maar het begin van een moeilijke reis. Op dit moment proberen zomerbewoners er alles aan te doen om hun huisdieren veilig de kou te laten overleven..konijnen in de volière in de winter

Kippen zijn probleemloze werkers

eierproductie van kippen in de winterDeze lieve huisvrienden proberen het hele jaar door de zomerbewoners van eieren te voorzien. Daarom hebben ze met het begin van de winter een warme kamer nodig. Ze zullen hier het grootste deel van de tijd moeten zijn om hun eierproductie niet te verliezen. Daarnaast moet het hok een stabiele temperatuur en verlichting hebben. Dit is vooral belangrijk als december een nogal koude introductie tot de winter bleek te zijn..

geïsoleerd kippenhokOm te beginnen is het belangrijk om alle doorgaande gaten en kieren in het kippenhok af te sluiten, zodat er geen koude lucht in komt. De ramen in de kamer moeten goed gesloten zijn. Om de temperatuur in het kippenhok te verhogen, gebruiken ervaren zomerbewoners verwarmingseenheden. Het belangrijkste is om ze te installeren om de vogels of het apparaat niet te schaden..

Extra verlichting in het kippenhok (minimaal 14 uur), maakt het mogelijk om meer eieren te verzamelen dan zonder.

vitamines voor kippenHet is belangrijk om de kippen in de eerste maand van de winter een uitgebalanceerd dieet te geven. Meestal hebben de vogels tegen die tijd hun eigen reserves verloren en hebben ze extra voeding nodig. De beste optie is om een ​​goede voeding te kopen. Deze melange bevat een volledige aanvulling van vitamines, mineralen en een verscheidenheid aan voedingsstoffen..

kippen in een open kooiOm de kippen in het koude seizoen te laten haasten, moeten ze in de frisse lucht worden vrijgelaten. December is de juiste maand om je voor te bereiden op de koude winter. Daarom zal het helpen om de vogels elke dag een wandeling te laten maken, slechts 15 minuten, om aan de kou te wennen. Als ze in een kleine volière lopen, kunnen houten schilden op de grond worden geplaatst. En om de vogels te beschermen tegen roofdieren, is het raadzaam om de volière af te dekken met een net erop. Een goedkopere methode is om met ze in de frisse lucht te wandelen..

Om te voorkomen dat kippen aan hun poten gaan bevriezen, kan het loopgebied worden afgedekt met stro of hooi..

Isolatie van kooien voor konijnen

konijnenhokken in decemberWaarnemingen van boeren laten zien dat de optimale temperatuur voor het fokken van konijnen varieert van 10 tot 20 graden Celsius. Als u ze echter probeert te helpen, is zelfs strenge vorst geen belemmering. Als december aanbreekt, is het belangrijk om de konijnen te beschermen tegen tocht en de kooien warm te houden. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen:

  1. Warme vloer. Hiervoor wordt een pallet gemaakt van dikke planken waarin hooi of stro wordt geplaatst..
  2. Stevige deuren. Naast de bestaande deuren wordt multiplex genageld. Sommige mensen gebruiken glazen constructies die de warmte goed vasthouden..
  3. Thermische isolatie van zij- en achterwanden. Materialen zoals vilt, piepschuim of een gewone oude deken beschermen konijnen betrouwbaar tegen strenge vorst. Het wordt aanbevolen om ze aan de buitenkant te spijkeren en er bovenop te bedekken met multiplex, film of dakbedekking..

Zodra er opwarming optreedt, moet de extra isolatie onmiddellijk worden verwijderd. Dit beschermt de kooi tegen vocht dat de dieren kan schaden..

mesten van jonge dierenMet het begin van december proberen zomerbewoners het dieet van konijnen aan te vullen met gezond voedsel. Ze bereiden allerlei warme mengvoedermixen, die een aantal mineralen en voedingsstoffen bevatten. Het is goed om dieren naalden te geven in december. We kunnen gerust zeggen dat ze een echte voorraadschuur van vitamines is. Het is belangrijk dat de cellen na elke maaltijd constant water krijgen. En regelmatig schoonmaken van “konijnenhokken” is de sleutel tot succesvolle overwintering van pluizige dieren.

Gedomesticeerde bijen beschermen in december

netelroos in de winterDe eerste wintermaand voor bijen is een periode van diepe winterslaap. Val ze daarom niet nog een keer lastig. In december voeren imkers basismanipulaties uit met betrekking tot netelroos, evenals de slaap en ventilatie van insecten..

Controle van de bijenslaap

zwerm auditieOm ervoor te zorgen dat het gezin slaapt, moet er volledige stilte in de korf zijn. Slechts af en toe is er een zacht gezoem van te horen. Als de bijen luid zoemen, is er een probleem. Misschien hebben ze te weinig eten of zijn ze te koud. Om hardwerkende insecten in de winter te helpen, elimineren zomerbewoners onmiddellijk de ontstane problemen..

Er wordt 2 of 3 keer per maand geluisterd. Gebruik hiervoor een dunne rubberen buis. Het ene uiteinde wordt in de inkeping gestoken en het andere uiteinde is naar het oor gericht.

Controle van de ventilatie van de bijenkast

de zwerm luchtenAls de ventilatie in het bijenhuis wordt verstoord, ontstaat er vocht in. Als gevolg hiervan kan dit leiden tot het verlies van werkbijen. Daarom is het in december belangrijk om de ventilatie te regelen met een kraangat. Het kan worden geopend of gesloten om de opening groter of kleiner te maken..

In de winter worden zomerbewoners geadviseerd om bijenhuizen te repareren of nieuwe te maken. Bekijk de benodigde inventaris en bereid je voor op het volgende seizoen.

Zoals je kunt zien, zijn er in december veel problemen in de datsja in verband met huisdieren. Maar als beloning kun je verse eieren van kippen krijgen, konijnenvlees uit de voeding en zoete honing van gestreepte werksters..

Wintergeitenverzorging – video

Adblock
detector