Antibioticum Baytril: gebruiksaanwijzing met een gedetailleerde beschrijving

bytril gebruiksaanwijzing Verschillende ziekten van huisdieren en vee zorgen voor veel problemen voor hun eigenaren. Om dieren van allerlei soorten infecties en bacteriën te verlossen, raden dierenartsen aan om Baytril te gebruiken. De instructies voor het gebruik van dit antibioticum bevatten een gedetailleerde gids voor de behandeling van huisdieren, evenals de aanbevolen dosering van het medicijn voor elk van hen..

Indicaties en werkzame stof van het medicijn Baytril

werkzame stof van het medicijn Deze tool is een “ambulance” voor alle gelegenheden. Het medicijn staat bekend om zijn antibacteriële en antimycoplasmotische werking. De verbindingen in de samenstelling zijn uitstekend in het bestrijden van allerlei soorten bacteriën..

Een generiek geneesmiddel wordt toegeschreven aan diagnoses zoals:

 • necrotiserende enteritis;
 • salmonellose;
 • Proteus-syndroom;
 • colibacillose;
 • pasteurellose;
 • enteritis;
 • streptokokken;
 • gemengde infecties, virussen;
 • hemofilie;
 • mycoplasmose;
 • escherechia.

Voor de behandeling van vogels wordt het medicijn oraal toegediend. In alle andere gevallen wordt een subcutane injectie toegediend..

bytril voor kippen en biggenHet is de moeite waard om te weten dat het werkzame bestanddeel van Baytril enrofloxacine is. Onder deze naam kent de internationale gemeenschap hem. 1 ml van een 5%-oplossing bevat maximaal 50 mg van een zuiver antibioticum en een 10%-oplossing bevat 100 mg. Eenmaal in de bloedbaan dringt de chemische verbinding snel de weefsels van organen binnen en vervolgens in de cellen van bacteriën. In dit stadium “verstoort” enrofloxacine het werk van DNA, waardoor de replicatie ervan wordt verstoord. Zo wordt de groei en reproductie van virussen, bacteriën en microben onderbroken..

Binnen 20-30 minuten na de injectie bereikt de concentratie van het medicijn in het bloed zijn maximale niveau. Het behoudt zijn therapeutisch vermogen gedurende 24 uur.

Wonderbaarlijke Baytril: gebruiksaanwijzing

10% medicijnoplossingAllereerst wordt het medicijn gebruikt om vogels te behandelen. De duur van een dergelijke therapie duurt 3 dagen. Als symptomen van salmonellose of gemengde infecties worden waargenomen, wordt de behandeling verlengd tot 5 dagen.

De gebruiksaanwijzing van Baytril 10 voor vogels bevat enkele kenmerken van het gebruik ervan:

 • de dagelijkse dosering voor 1 persoon wordt berekend afhankelijk van het gewicht – voor 1 kg van zijn gewicht is er 10 mg oplossing;
 • het antibioticum wordt samen met drinkwater aan de vogels gegeven: voor elke 100 liter vloeistof wordt 50 ml concentraat toegevoegd;
 • het overslaan van de volgende dosis Baytril voor kippen is gecontra-indiceerd;
 • een verse oplossing wordt dagelijks bereid, omdat de houdbaarheid ervan 24 uur duurt;
 • het is verboden om chlooramfenicol, theofylline, macroliden, niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen en tetracycline gelijktijdig met dit medicijn te gebruiken.

Het antibioticum mag niet aan legkippen worden gegeven, omdat het actieve ingrediënt zich in de eieren zal ophopen.

kippen voeren met baitrilAls om de een of andere reden de procedure werd gemist, begint volgens de instructies voor het gebruik van Baytril vanaf het begin de behandeling van kuikens. Daarbij wordt hetzelfde schema gebruikt. In sommige gevallen kan na 3 dagen geen klinische verbetering worden waargenomen. Dan is het noodzakelijk om de uitwerpselen van de vogels opnieuw te onderzoeken. Mogelijk moet u een ander antibacterieel medicijn voorschrijven.

Dierenartsen schrijven Baytril vaak toe aan papegaaien. De gebruiksaanwijzing van het antibioticum stelt de volgende dosering voor: 0,5-1 ml / l water. Dergelijke verhoudingen zijn relevant voor kuikens van kalkoenen en kippen..

Pluimvee voor de slacht kan 11-14 dagen na de laatste injectie worden gekookt. Als je haar eerder moest doden, dan zou het vlees als voer voor andere dieren moeten worden gebruikt..

Kenmerken van Baytril-toepassing voor varkens, kalveren

bytril voor varkens en kalverenHet toepassingsgebied van dit antibioticum is vrij breed. Het wordt aanbevolen voor gebruik bij infectieziekten, niet alleen van het maagdarmkanaal, maar ook van de luchtwegen (organen).

De instructies voor het gebruik van Baytril voor varkens en kalveren bevatten een lijst van dergelijke gevaarlijke ziekten:

 • bloedvergiftiging;
 • ziekten van het urogenitale systeem;
 • longontsteking (bacterieel en enzoötisch);
 • atrofische rhinitis;
 • MMA-syndroom (metritis-mastitis-agalactia).

Enrofloxacine wordt uitgescheiden via urine of gal. Vaak blijft de stof onveranderd, hoewel het soms als metaboliet vrijkomt.

intramusculaire injectieBij varkens wordt het medicijn intramusculair toegediend met de berekening van 2,5 ml enrofloxacine per 100 kg individueel gewicht. In dezelfde hoeveelheid is het antibioticum bedoeld voor kalveren, maar alleen de injectie wordt subcutaan gedaan. Gebruiksaanwijzing Baytril geeft aan dat de procedure eenmaal per aankloppen gedurende 5 dagen wordt uitgevoerd – voor kalveren en 3 dagen – voor biggen. Voor profylactische doeleinden, evenals bij de behandeling van MMA, worden injecties slechts 1-2 dagen gegeven.

Hoewel er geen bijwerkingen zijn van het innemen van het medicijn, kunnen irritatie en een allergische reactie optreden op de injectieplaats. In sommige gevallen is er een gastro-intestinale stoornis.

Baytril – Redding van katten en honden

bytril voor katten en hondenVoor huisdieren raden dierenartsen aan een 2,5% antibioticumoplossing te gebruiken. Injecteer het subcutaan.

De instructies van Baytril voor katten bevatten enkele kenmerken van het gebruik ervan:

 • dosering – 0,2 ml per 1 kg dierlijk gewicht;
 • geef slechts 1 injectie per dag;
 • het verloop van de behandeling is 3-10 dagen.

injecties voor katten en hondenNa 3-5 dagen zou het resultaat moeten verschijnen. Als dit niet gebeurt, moeten de geïsoleerde micro-organismen voor heronderzoek naar de dieren worden gestuurd. Aangezien het medicijn als een zeer effectief middel wordt beschouwd, mag het niet worden gebruikt bij de behandeling van dieren in het eerste jaar van hun leven. Bovendien mag het niet worden toegediend aan zwangere vrouwen of tijdens hun lactatie..

Om pijnklachten te voorkomen, raden fabrikanten aan om op verschillende plaatsen injecties te geven. De maximale dosis voor elk deel van het lichaam mag niet hoger zijn dan 2,5 ml..

Konijnen en het antibioticum Baytril

antibioticum voor konijnenVeel besmettelijke en virale ziekten manifesteren zich als ernstige symptomen. Bacteriën infecteren vaak konijnen. Daarom proberen veel veehouders enrofloxacine voor profylactische doeleinden te gebruiken. Hiervoor verdunnen ze 5 ml antibioticum (10% oplossing) in 10 liter vloeistof en geven dit water enkele dagen aan de dieren. Er zijn geen specifieke indicaties voor de behandeling van konijnen in de Baytril-instructies..

Dierenartsen raden echter aan om een ​​oplossing van 5% in de volgende volgorde te gebruiken:

 • tot 5 mg van het medicijn wordt toegevoegd per 1 kg van het individuele gewicht;
 • de loop van de therapie duurt 5 dagen;
 • dagelijks in de achterkant van de dij geïnjecteerd.

toediening van het medicijn aan konijnenEen dergelijke behandeling wordt aanbevolen in gevallen waarin de ziekte zeer sterk vordert. Experts adviseren onder meer om een ​​oplossing van 2,5% te gebruiken, vooral als konijnen minder dan 1 kg wegen. De injectie wordt subcutaan toegediend in een verhouding van 0,2 ml/kg. De behandeling duurt 3 tot 5 dagen. Drinken gebeurt met behulp van een injectiespuit, waarbij slechts 0,1 ml antibioticum wordt verzameld en al het andere is vloeibaar.

Het is de moeite waard om te weten dat de injectie behoorlijk pijnlijk is, dus dierenartsen raden af ​​om deze intramusculair te injecteren. Ook kan de injectieplaats rood en gezwollen zijn..

Technische kenmerken van het medicijn Baytril

medicijn in een glazen flesNa opening van de injectieflacon moet het antibioticum binnen de eerste 28 dagen worden gebruikt. Enrofloxacine is in een hermetisch afgesloten verpakking 3 jaar houdbaar.

Bovendien is het de moeite waard om de voorwaarden voor het bewaren van het medicijn te overwegen:

 • bij een temperatuur van 5-25˚С;
 • op een droge plaats;
 • gescheiden van voedsel;
 • niet in direct zonlicht;
 • in een goed gesloten fles.

Tegelijkertijd is het belangrijk om altijd exact de dosering en de duur van de behandeling aan te houden. Anders kan afhankelijkheid van de samenstellende componenten van het medicijn ontstaan. Dit vermindert de effectiviteit van het antibioticum. Dit besluit de instructies voor het gebruik van Baytril. Maar het is beter dat de dieren altijd gezond zijn en daarvoor moet je ze goed in de gaten houden en goed verzorgen..

Diergeneesmiddelen voor pluimvee – video

Adblock
detector