Amprolium: instructies voor het gebruik van het medicijn voor de behandeling van pluimvee en konijnen – wiresummit.org

2fc fbc 732 2c6 550 3e9 66a

amprolium gebruiksaanwijzing Voor de behandeling van coccidiose en andere ziekten bij pluimvee wordt het medicijn Amprolium aanbevolen. De gebruiksaanwijzing van Amprolium bevat een indicatie van de mogelijkheid om het product niet alleen voor te schrijven aan kippen, kalkoenkuikens, kuikens, slachtkuikens, maar ook aan konijnen..

Voordat u het medicijn gebruikt, moet u vertrouwd raken met de eigenschappen, het werkingsmechanisme, de dosering, mogelijke bijwerkingen en contra-indicaties.

De samenstelling van het medicijn en de vorm van afgifte

in water oplosbaar medicijn amprolium Het medicijn wordt verkocht als een in water oplosbaar poeder. Het is een tweecomponentenproduct. 100 g van het medicijn omvat amproliumhydrochloride in een hoeveelheid van 30 g Lactose dient als een hulpcomponent. Ze is een vuller. Het product is verpakt in verpakkingen van 50 g tot 5 kg.

De kleur van het geproduceerde poeder kan wit of lichtgeel zijn. Het lost snel op in water..

Farmacologische eigenschappen van Amprolium

ziektebestrijding bij pluimveeHet product is zeer effectief tegen parasietsoorten zoals Eimeria maxima, Eimeria tenella, Eimeria necatrix en andere soorten coccidia. In termen van zijn chemische structuur is Amprolium vergelijkbaar met thiamine of vitamine B1.

De gebruiksaanwijzing van Amprolium geeft aan dat het middel snel de coccidiacel binnendringt. Daarna veroorzaakt het een storing in haar koolhydraatmetabolisme. Het resultaat is de dood van coccidia.

Het medicijn wordt gekenmerkt door minimale toxiciteit voor het pluimvee-organisme. Amprolium wordt niet opgenomen in haar darmen. Het werkt alleen in het slijmvlies, evenals in de submukeuze lagen..

Ongeveer 97% van het medicijn wordt samen met vogelpoep uit het lichaam uitgescheiden. Amprolium werkt goed met supplementen en vitamines die worden gebruikt in de pluimveehouderij.

Het medicijn vormt geen obstakel voor de vorming van immuniteit tegen coccidia bij pluimvee. Amprolium veroorzaakt geen complicaties bij gebruik in de aanbevolen dosering.

Indicaties voor het gebruik van de medicatie

pluimvee coccidiose therapieHet middel wordt gebruikt bij de behandeling van coccidiose bij pluimvee.

Het medicijn wordt gebruikt voor de behandeling van entomose en trematodose. Het medicijn wordt gebruikt bij de behandeling van cestosis en eimeriose. De remedie is geïndiceerd voor de behandeling van deze ziekten, niet alleen bij broedvogels en vervangende kuikens. Aanbevolen Amprolium voor vleeskuikens en tamme konijnen.

Contra-indicaties

het medicijn is gecontra-indiceerd in lagenDe medicatie mag niet worden gegeven aan vervangende jongeren die 16 weken oud zijn. Het product is verboden voor legkippen. De componenten dringen de eieren binnen.

Het slachten van pluimvee, dat het medicijn heeft gekregen, is slechts 7 dagen na het volledige einde van de behandeling ermee mogelijk. Ontvangst van Amprolium is gecontra-indiceerd in combinatie met andere geneesmiddelen die bedoeld zijn voor de behandeling van coccidiose. Deze combinatie kan leiden tot een gevaarlijke overdosis..

Mag niet worden behandeld met Amprolium-konijnen tijdens de zwangerschap.

Het innemen van de medicatie binnen de voorgeschreven doseringsinstructies leidt niet tot ernstige bijwerkingen.

Amprolium: gebruiksaanwijzing

dosering van amprolium-medicijnHet medicijn moet aan het voer worden toegevoegd. Ook moet pluimvee tijdens het innemen van medicijnen toegang hebben tot drinkwater van hoge kwaliteit. De dosering van het middel wordt ingesteld rekening houdend met de leeftijd van de vogel..

De gebruiksaanwijzing van Amprolium bevat een indicatie dat de medicatie aan volwassen vogels mag worden gegeven, maar alleen in een concentratie van 1%. Het product dient te worden toegevoegd aan het voermengsel voor pluimvee..

Toepassing van het medicijn bij kippen

kippen water gevenHet middel mag zowel aan het voer als bij het drinkwater worden gegeven..

Als het medicijn aan kippen met voer wordt gegeven, is de dosering als volgt:

  • bij de behandeling van coccidiose – 840 g per 1 ton mengvoer of 120 mg per 1 kg mengvoer (het medicijn wordt binnen 7-12 dagen toegevoegd);
  • preventief – 415 g per ton mengvoermengsel of 135 mg per 1 kg mengvoer.

Het medicijn moet samen met drinkwater in de volgende dosering worden gegeven:

  • bij de behandeling van coccidiose – 415 g medicatie per 505 liter water of 255 mg per liter water gedurende 7 dagen;
  • voor profylaxe – 415 g geneesmiddel per 505 liter water of 255 mg per liter water.

Instructies voor het gebruik van Amprolium voor kippen schrijven voor dat een remedie voor de preventie van coccidiose alleen wordt gegeven aan personen van wie de leeftijd niet ouder is dan 16 weken. Ook wordt het medicijn niet voorgeschreven aan kippen jonger dan 3 dagen..

Toepassing van het product door vleeskuikens

vleeskuiken behandelingAmprolium mag ook met voedsel of water worden gegeven..

Het product innemen met voedsel Het medicijn innemen met water
De snelheid van het medicijn bij de behandeling van coccidiose Dosering voor profylactische medicatie De snelheid van het medicijn bij de behandeling van coccidiose Dosering voor profylactische medicatie
810 g per ton voermengsel of 135 mg per 1 kg mengvoer gedurende één of anderhalve week 365 g per ton mengvoer, wat overeenkomt met 125 mg per 1 kg mengeling 375 g van het product per 505 l water of 235 mg per 1 l water (het medicijn wordt binnen 7 dagen toegevoegd) 210 g medicatie per 505 l water of 125 mg per 1 l water

Het medicijn wordt voorgeschreven voor slachtkuikens met een leeftijd van niet minder dan 3 dagen en niet meer dan 4 maanden..

De ontvangst van Amprolium wordt ten minste 5 dagen vóór het slachten van slachtkuikens stopgezet, waarbij het middel voor profylactische doeleinden werd ingenomen.

Medicijnen nemen met kalkoenen en kuikens

amprolium voor vleeskuikens

Het product wordt samen met het voer gegeven volgens het volgende vastgestelde schema:

  • bij de behandeling van coccidiose – 810 g per 1 ton voermengsel, wat overeenkomt met 130 mg per 1 kg voer (het medicijn wordt gedurende 8-12 dagen gegeven);
  • voor preventieve doeleinden – 310 g per ton mengsel of 140 mg per 1 kg voer.

Instructies voor het gebruik van Amprolium voor kalkoenkuikens en kuikens schrijven voor om de medicatie samen met water te geven volgens het volgende schema:

  • tijdens de therapie – 410 g medicatie per 505 liter water of 235 mg per 1 liter water gedurende 7 dagen;
  • voor profylaxe – 335 g geneesmiddel per 505 liter water of 225 mg per 1 liter water.

Het product mag alleen worden ingenomen door kalkoenen en kuikens in de leeftijd van 3 dagen tot 4 maanden.

Medicijnen innemen bij konijnen

konijn behandelingInstructies voor het gebruik van Amprolium voor konijnen voorzien in andere doseringen. Als het medicijn wordt gebruikt om parasitaire ziekten te voorkomen, is het noodzakelijk om 0,5 g van het product per liter water of een kilogram voermengsel te nemen. Preventieve behandeling moet drie weken duren.

Als het medicijn wordt gebruikt om konijnen te behandelen, is het noodzakelijk om 1 g medicinaal poeder per liter water of kilogram voer toe te voegen.

Verdere instructies

veiligheidstechniekWerkzaamheden met medicatie mogen alleen worden uitgevoerd in overalls, handschoenen, gasmasker en bril..

Nadat je ze hebt voltooid, moet je je handen wassen met je gezicht. Het is belangrijk om je mond met water te spoelen. De containers waarin de medicatie werd bewaard, zijn verboden voor gebruik in het dagelijks leven..

De instructies voor het gebruik van Amprolium voor vogels bevatten een recept om het product op een donkere en droge plaats buiten het bereik van kinderen te bewaren. Het optimale temperatuurregime voor het bewaren van het medicijn is niet meer dan 250 C. Het medicijn is geschikt voor gebruik binnen 2 jaar vanaf het moment dat het is vervaardigd.

EHBO-doos voor pluimvee – video