Zoek een roos in het bloembed William Shakespeare

roos william shakespeare Rose William Shakespeare is een van de meest populaire soorten Engelse selectie, die al meer dan 30 jaar een van de meest voorkomende is. Het trekt de aandacht van tuinders met luxueuze, weelderige toppen, pretentieloosheid voor groeiomstandigheden. De struik is gemakkelijk te verzorgen en kan zich aanpassen aan alle klimatologische omstandigheden.

Rose William Shakespeare – beschrijving en geschiedenis van selectie

Roos William Shakespeare Rose William Shakespeare is het resultaat van vele jaren werk van de beroemde Engelse fokker David Austin, gefokt in 1987. Hij kruiste vertegenwoordigers van de groep hybride theeroosjes en floribunda. Het doel was om een ​​mooie tuinplant te krijgen die resistent is tegen verschillende ziekten en plagen..

De ontwikkelde cultivar had een hoge immuniteit tegen ziekten, maar bleef vatbaar voor echte meeldauw en roest. In 2000 werd de bloem verder verbeterd – de kwetsbaarheid voor ziekten werd geëlimineerd en de vorstbestendigheid werd verhoogd..weelderige rozenbloei william shakespeare

Beschrijving van de roos door William Shakespeare:

  1. Roos verwijst naar meerjarige snelgroeiende heesters tot 95-125 cm hoog en tot 85-100 cm breed.
  2. Dichte, vertakte en rechtopstaande struik.
  3. Krachtige scheuten, dicht bebladerd van basis tot top, verticaal groeiend.
  4. Bladeren zijn middelgroot, heldergroen van kleur, met een mat oppervlak. Ovale bladplaten met gekartelde randen en een spitse punt.
  5. Bloemen zijn groot, tot 8-13 cm in diameter, dicht dubbel, komvormig, karmozijnrood en donkerpaars van kleur.grote bloemen

Rozenbloei William Shakespeare begint in de eerste helft van juni en duurt tot begin september. Duur van de bloei van elke knop duurt maximaal 15 dagen.

Een roos laten groeien William Shakespeare

Engelse roos groeienHet planten en verzorgen van een roos van William Shakespeare is licht en eenvoudig, daarom is deze plant vooral populair bij beginnende tuiniers. U kunt van april tot mei beginnen met het planten van rozen. Het is erg belangrijk om de juiste locatie te kiezen en gunstige omstandigheden voor de cultuur te creëren – dit versnelt de groei en zorgt voor een weelderige en lange bloei.

Site selectie

plaats van groeiende rozen william shakespeareVoor het kweken van een Engelse roos is het het beste om goed verlichte gebieden te kiezen, omdat deze hybride tot lichtminnende gewassen behoort. Het is wenselijk dat de roos het hele daglicht onder de zon staat..

Houd er bij het planten van een plant rekening mee dat deze geen scherpe windstoten verdraagt, die de bloeiwijzen kunnen afbreken. Daarom moet de site worden beschermd tegen tocht..

Bodemselectie

voorbereiding van voedingssamenstellingRose William Shakespeare groeit het beste op vochtintensieve, leemachtige, licht zure grond, rijk aan humus. De Engelse hybride verdraagt ​​​​overtollig vocht niet zo goed, dus er moet een drainagesysteem op de site worden aangelegd.

Je kunt geen roos laten groeien in een gebied waar veel grondwater voorkomt. Ze zijn erg gevaarlijk voor de roos William Shakespeare.

Ze veroorzaken rotting van het wortelstelsel van de plant, verzwakking van de immuniteit en verdere dood. Ook kan de plant worden beschermd tegen overtollig vocht in de grond door hem op een heuvel of andere hoogte te planten..

Zaailingen planten

voorweken van rozenzaailingenU kunt in april of september beginnen met het planten van zaailingen, wanneer de grond nog warm genoeg is en er geen kans op vorst is. Voor het planten moeten de zaailingen worden voorbereid – laat de wortels 3-4 uur in schoon water weken en verwijder vervolgens voorzichtig alle beschadigde wortels en takken. Daarna kunt u de zaailingen 2-3 uur laten weken in een oplossing van Epin of een ander groeistimulans.rozen planten

Landingsalgoritme:

  1. Maak gaten met een diameter en diepte van minimaal 50 cm.gat voorbereiding
  2. Giet op de bodem van het plantgat een mengsel van vruchtbare grond, rotte mest, turf en zand in een verhouding van 2: 3: 1: 2.
  3. Dompel de wortels van de zaailing in een kleipuree met as of bestrooi met houtas.
  4. Plaats de zaailing in het gat en maak de wortels voorzichtig recht.struik planten
  5. Vul het gat met vruchtbare grond en stamp licht aan. Zorg ervoor dat de topische enting 3-4 cm wordt begraven in het geval van losse en lichte grond en 6-8 cm als het zwaar is.

rozen water gevenGeef de roos daarna overvloedig water en giet 1-2 emmers onder elke struik. Wanneer vocht wordt opgenomen, bedek het oppervlak dan met droge grond..

Rose Care William Shakespeare

struik plantenHet verzorgen van een roos door William Shakespeare bestaat uit standaardprocedures – regelmatig water geven, bemesten, losmaken en snoeien.

Water geven – in de lente en de herfst moet de roos elke week worden bewaterd. Op zomerdagen moet de hoeveelheid water worden verhoogd door de bloemen elke 3-4 dagen te bevochtigen. Onder elke struik moet een emmer schoon, bezonken water worden gegoten..kleine rozentuin op de site

Een roos van William Shakespeare water geven kan het beste in de vroege ochtend of late avond..

Na het opnemen van vocht moet de grond rond de plant worden losgemaakt, indien nodig moet onkruid worden verwijderd.

Topdressing

voedenRose William Shakespeare behoort tot snelgroeiende gewassen die voldoende voedingsstoffen nodig hebben. De eerste voeding moet in de lente worden toegepast, wanneer jonge scheuten op de rozenstruiken verschijnen..

Voor het voeren van rozen kunt u zowel complexe minerale als organische bemesting gebruiken – rotte mest, compost. Tot begin augustus moeten dergelijke meststoffen om de 15 dagen worden aangebracht..

In de eerste helft van september kunt u onder de struiken bovendien kaliummonofosfaat toevoegen. Het zal de immuniteit van de plant versterken en de wintervorst goed doorstaan..

Snoeien

snoeien na de bloeiDe eerste snoei van rozenstruiken door William Shakespeare wordt uitgevoerd in maart of april, direct na het verwijderen van de winteropvang. Tijdens het snoeien moet je alle gedroogde, beschadigde en bevroren scheuten verwijderen.

Daarna kan de roze struik een nette vorm krijgen – hiervoor worden zwakke takken gehalveerd en worden de takken die er sterk en dik uitzien in tweeën gesneden. Verdorde bloemen moeten het hele jaar door worden gesneden om een ​​weelderige en langbloeiende hybride te garanderen..

weelderige rozenbloei william shakespeareRose William Shakespeare is een van de meest populaire soorten Engelse tuinrozen, die luxe, weelderige bloei combineert met groeigemak. Deze plant is perfect voor beginnende bloemenkwekers, want met minimaal onderhoud wordt het een heldere en kleurrijke decoratie van elke tuin..

Engelse roos William Shakespeare in hun zomerhuisje – video

Adblock
detector