Zelfs een beginner kan Thompson's Clerodendrum goed verzorgen

Clerodendrum bloeit Onder clerodendrum zijn er veel decoratieve, bloeiende planten, maar ze schieten niet allemaal wortel als kamerbloemen. Een van de variëteiten die klaar zijn om te behagen met heldere borstels van sierteeltliefhebbers, is Thompson’s clerodendrum, dat gemakkelijk thuis te verzorgen is en zelfs beginners kunnen doen..

Beschrijving van Thompson’s Clerodendrum

De meerjarige liaan kwam naar de vensterbanken van Russische bloementelers uit de tropen van West-Afrika.

In warme omstandigheden, zonder ernstige seizoensschommelingen in de klimaattemperatuur, vormen planten scheuten die 4 meter lang worden. In de kamer zal een dergelijke overgroei van Thompson’s clerodendrum, zoals op de foto, niet werken, en het is niet nodig vanwege de beperkte ruimte.

Het belangrijkste dat de aandacht vestigt op deze decoratieve variëteit van clerodendrum is:

  • “Gewatteerd” ovaal-puntig blad, dat, afhankelijk van de variëteit, donkergroen, bont of zelfs paars kan zijn;
  • trosvormige bloeiwijzen bestaande uit 10-20 kleine bloemblaadjes met 5 bloembladen omgeven door omvangrijke schutbladen in de vorm van lantaarns.

Clerodendrum op een verticale standaard De bloei van Clerodendrum Thompson duurt van de eerste helft van de lente tot halverwege de herfst. Bloeiwijzen worden gevormd in de oksels van de zijscheuten. Bloemen en schutbladen verschillen, afhankelijk van de plantensoort, in tinten en kleurencombinaties. Bloemkronen met langwerpige meeldraden gaan niet lang mee, maar de bloemblaadjes van wit, roze, bordeaux of lila kleur geven de plant lange tijd een buitengewone charme.

In plaats van bloemen verschijnen na bestuiving kleine vruchten met een geeloranje tint. In elk van hen bevindt zich één zaadje, dat, wanneer het rijp is, kan worden gebruikt om Thompson’s Clerodendrum te vermeerderen.

Voorwaarden voor het thuis kweken van Clerodendrum Thompson

Thuis leeft de plant in halfschaduw onder de kronen van bomen. En thuis kan Thompson’s clerodendrum, op de foto, het best op de oost- of westramen worden geplaatst, onder de overkapping van de loggia of diep in de kamer als de ramen op het zuiden gericht zijn. De enige plaats waar de plant oncomfortabel zal zijn, is aan de noordkant. Hier kun je niet zonder extra verlichting voor het groeiseizoen en de bloei, anders kan de siercultuur geen knoppen leggen of is hun aantal te verwaarlozen.

Om een ​​weelderige bloei en stabiele groei van een tropische liaan te bereiken, moeten er omstandigheden worden gecreëerd die dicht bij de natuur liggen..

De plant heeft licht nodig om te bloeien.In het voorjaar en de zomer groeit de struik goed bij 18-24°C. In de herfst en winter verandert de verzorging van Thompson’s clerodendrum, afgebeeld. Een plant die zich voorbereidt op de winter laat zijn gebladerte vallen. Om te rusten wordt het overgebracht naar de koelte, waar het clerodendrum bij 14-16 ° C tot de lente blijft. Als de sierheester niet geschikt is voor een koele overwintering of in de buurt van verwarmingstoestellen wordt geplaatst, hoeft u niet te wachten op de bloei in het volgende seizoen..

Een plant die zijn blad heeft laten vallen, verbruikt minder vocht, heeft geen extra verlichting en voeding nodig.

Zorgen voor Thompsons Clerodendrum

Een potplant heeft regelmatig water en voeding nodigVan de lente tot de late zomer bestaat de zorg voor Thompson’s clerodendrum thuis uit:

  • van regelmatig water geven;
  • van dressings die zijn ontworpen om het decoratieve effect van de struik te vergroten en de sterkte ervan tijdens de bloei te ondersteunen.

Het is noodzakelijk om de grond onder een meerjarig gewas zo te bevochtigen dat van water geven tot water geven de bovenste laag uitdroogt, maar binnenin de aarden klomp licht vochtig blijft. Dit voorkomt dat de wortels gaan rotten, wat gebeurt bij overmatig water geven, of in een droog substraat, het bovengrondse deel van de struik verdort. In de winter, wanneer Thompson’s clerodendrum rust, moet het zeer voorzichtig en zelden worden bewaterd, zodat de grond niet volledig uitdroogt..

Water geven wordt gecombineerd met bemesting uitgevoerd van de lente tot de tweede helft van de zomer, waarvoor ze complexe remedies gebruiken voor thuisbloeiende planten.

Voor weelderige bloei bij het verzorgen van Thompson’s clerodendrum, is het beter om geld te nemen met een overwicht van kalium en fosfor. Stikstof is alleen nuttig aan het begin van het groeiseizoen, wanneer het gewas groene massa groeit.

Voordat de actieve lentegroei begint, wordt de plant getransplanteerd. Jonge exemplaren kunnen elk jaar in grotere potten worden overgebracht, terwijl volwassenen met tussenpozen van 2-3 jaar worden getransplanteerd. Als de procedure niet dringend nodig is, kunt u slechts een deel van het substraat vervangen en het wortelstelsel van Thompson’s Clerodendrum snoeien.

Jonge clerodendrum wordt elk jaar in de lente getransplanteerd.Voor alle soorten clerodendrum is een losse, lichtzure grond nodig die rijk is aan organisch materiaal en voedingsstoffen. Een dergelijk substraat kan onafhankelijk van humus, veen, naaldgrond en zand worden gemaakt. Maar desgewenst kan het grondmengsel eenvoudig worden verkregen uit drie delen kant-en-klare grond voor bloemgewassen en één deel zuur substraat voor azalea’s..

Snoeien en kweken van Clerodendrum Thompson

Apicale stekken zijn geschikt voor vermeerderingDe groei van scheuten vereist het verplichte snoeien en de vorming van de kroon van de plant. De beste tijd voor deze fase van de zorg voor Thompson’s Clerodendrum thuis is het vroege voorjaar, wanneer het groene huisdier nog niet is begonnen te groeien.

De stelen kunnen pijnloos met een derde worden ingekort, wat alleen het ontwaken van inactieve knoppen en het verschijnen van zijscheuten met nieuwe bloeiwijzen zal veroorzaken. Bij volwassen exemplaren worden zelfs verhoute stengels afgesneden en worden jonge planten geknepen.

Apicale stekken met 2-3 paar gevormde bladeren zijn gemakkelijk te gebruiken voor vermeerdering van Thompson’s Clerodendrum. Ze wortelen in water en worden vervolgens geplant in een los substraat onder een film. Na een maand, wanneer de zaailingen zijn geacclimatiseerd, worden ze overgebracht naar een permanente pot..

Snoeien en vormgeven terwijl u voor Thompson’s Clerodendrum zorgt, helpt een natuurlijke wijnstok om te vormen tot een compacte struik, een hoogstamboom, of om het gewas te gebruiken voor verticale landschapsarchitectuur..

Verzorging van het clerodendrum van mevrouw Thompson – video

Adblock
detector