Wij werken met bloeiende planten in de maand februari

bloemen dwingen voor de vakantie Het is helemaal niet moeilijk om je een winterlandschap voor te stellen als de grond is gehuld in een oogverblindend witte deken, een koude wind waait en de vorst knettert. De volwaardige eigenaar van februari geeft zijn posities niet op en houdt de plantenwereld in de greep van gevoelloosheid en rust. Maar dit is alleen op straat. Onder het dak van het huis, waar het gezellig en warm is, bloeien onvergelijkbare bloemen op de ramen, die vol kracht en charme zijn. Wat is het geheim van het creëren van deze pracht? Continu werk van liefhebbers van bloeiende planten. Lees: potchrysant – thuisverzorging na aankoop!

Bloemen forceren is een uiting van liefde voor mensen

Ondanks dat het februari is buiten het raam, creëren bloemenliefhebbers echte bloemmeesterwerken in hun huis. Om dit te doen, gebruiken ze forceren, een proces dat ervoor zorgt dat een plant bloeit op een ongepaste periode ervoor. Meestal worden hiervoor bolgewassen van de volgende soorten gekozen:

 • krokussen;krokussen
 • sneeuwklokjes;sneeuwklokjes
 • tulpen;tulpen
 • hyacinten;hyacinten
 • narcissen.narcissen

De voorbereiding op het forceren begint al lang voor de start van het proces zelf. In het voorjaar, wanneer de greens verschijnen, worden geschikte exemplaren geselecteerd voor distillatie. Terwijl ze de plant observeren, plukken zomerbewoners de knoppen, zodat ze geen tijd hebben om te bloeien. Om de bloemen succesvol te laten ontwikkelen, worden ze regelmatig bewaterd en gevoerd. Hierdoor absorbeert de bol een groot aantal nuttige elementen, die erin blijven tot het moment van destillatie..materiaal van plantkwaliteit

Plantgoed wordt opgeslagen onder strikte temperatuuromstandigheden die zijn vastgesteld door biologen. In juli – niet hoger dan 23 graden, in augustus – tot 17. Als het onmogelijk is om het thuis te maken, is het beter om bollen te kopen in gespecialiseerde winkels.

voor het forceren nemen we grote uienGrote, regelmatig gevormde bollen zijn geschikt voor het broeiproces. Voor het planten worden ze bevrijd van gedroogde schubben. In de pot wordt grond verzameld, bestaande uit aarde vermengd met zand (1: 1). Vervolgens worden de bollen geplant in 3 of 5 stukken op een afstand van 1,5 cm, ze moeten stevig zitten zonder elkaar aan te raken. De diepte van de grond eronder is maar liefst 8 cm. De toplaag is ongeveer 2,5 cm.

Het plantmateriaal, dat in februari voor de broeierij wordt gebruikt, wordt kunstmatig gekoeld. Het wordt 4 of 6 weken op een temperatuur van 9 ° C gehouden.

bolvormige huizen forcerenNa het water geven worden de potten naar een koele ruimte met een temperatuur van 5 tot 9 graden gebracht. Daar zijn ze tot het verschijnen van groen, waarna ze worden overgebracht naar een warme kamer. De eerste 10 dagen staan ​​ze in het donker om de groei van scheuten te versnellen. Hiervoor zijn de bloemen bedekt met een zwarte papieren dop. Om ze in het begin van de lente te laten bloeien, worden de gewortelde bollen begin februari gedistilleerd. En dan, om liefde te tonen voor lieve vrouwen, is het heel goed mogelijk met een boeket verse bloemen.

Speciale verzorging voor kamerplanten

kamerplanten in februariOveral waar mensen op aarde wonen, proberen ze hun huizen te versieren met kamerplanten. Op elk moment van het jaar hebben bloemen aandacht nodig, vooral wanneer februari buiten het raam staat. Op dit moment begint hun “voorjaarsontwaken”.

lente ontwaken begintPlanten die in kuipen of grote potten groeien, worden overgebracht naar ruime kamers waar veel licht is. Dit kunnen geïsoleerde veranda’s of loggia’s zijn. Op dit moment worden de bloemen besproeid en bewaterd met een oplossing van minerale meststoffen. Neem voor de bereiding 10 liter water en 15 gram topdressing. Roer en breng aan als een waterige oplossing.

overdrachtIn februari is het aan te raden om de potgrondbol in bloembakken te inspecteren. Als er mos- of algengroen wordt aangetroffen, is het raadzaam deze te verwijderen. Ter preventie is het oppervlak bedekt met kiezels of kleine stenen..

Het is tijd om overvloedig overwoekerde bloempotten in nieuwe containers te transplanteren. Dit wordt aangegeven door de wortels die zich naar buiten uitstrekken vanuit het gat in de bodem van de pot. Sommige jonge bloemen worden regelmatig getransplanteerd. Waaronder:

 • dieffenbachia;dieffenbachia
 • monster;monstera
 • ficus.ficus

Planten die in de winter bloeien, moeten pas in februari naar nieuwe potten worden verplaatst. Tijdens deze periode zijn ze in rust en winnen ze aan kracht..

Bij het verplanten van een bloem wordt de grond overvloedig bevochtigd om het wortelstelsel niet te beschadigen. Om ervoor te zorgen dat de bloem snel wortel schiet, wordt deze uit de buurt van direct zonlicht geplaatst en regelmatig besproeid.

De verplante bloempotten worden zorgvuldig getrimd, waardoor ze een mooie vorm krijgen. Daarnaast is februari een geschikte maand voor het enten van kamerbloemen.. stekken van kamerplantenHet is tijdens deze periode dat jonge stengels verschijnen in de baarmoederchrysant, geschikt voor reproductie. Ze worden zorgvuldig gesneden en vervolgens geroot in afzonderlijke containers. Na hard gewerkt te hebben aan het einde van de winter, kunt u het hele jaar door “op uw lauweren rusten” tussen de weelderige bloei van kamerplanten.

Geheimen van het bereiden van bloemzaailingen

zaailingen van straatbloemenAls de lente voor de deur staat, beginnen fans van straatbloemen in februari aan hun favorieten te denken. Ze proberen geen kostbare tijd te verspillen, maar bloemzaden te zaaien voor zaailingen. Hiervoor is het belangrijk om plantmateriaal van hoge kwaliteit te kiezen en met succes jonge zaailingen te kweken..voorbereiding en zaaien van zaden

Voor het zaaien worden de zaden gedrenkt in een speciale oplossing bestaande uit een zwakke concentratie kaliumpermanganaat met toevoeging van boorzuur. De zaden worden daar neergelaten en gedurende 12 uur bij kamertemperatuur gelaten. Vervolgens worden de gerechten tegelijkertijd in de koelkast geplaatst. De procedure wordt voortgezet totdat er groene scheuten verschijnen..

Omdat de zaailingen erg langzaam groeien, worden ze in februari gezaaid om op tijd te zijn voor de lenteopwarming. Meestal worden in deze periode bloemen gekweekt zoals:

 • petunia;petunia
 • salvia;salvia
 • altviool;altviool
 • viooltjes.viooltjes

Om het uiteindelijke doel te bereiken, is het belangrijk om de belangrijkste punten van het kweken van bloemzaailingen in overweging te nemen..

Geschikte containers

zaailing containersVoor het zaaien van een groot aantal bloemen worden lage (ongeveer 5 cm) houten kisten met een verwijderbare bodem gebruikt. Dergelijke containers besparen ruimte, maar het is buitengewoon onhandig om er zaailingen uit te halen. Sommige zomerbewoners zaaien zaden in oude kommen, pannen, kartonnen dozen. Maar in dergelijke containers kan bodemverzuring of stagnatie van water optreden..

Het is het beste om bloemen voor zaailingen te zaaien in turfcontainers, plastic bekers, speciale potten. Het belangrijkste is om het wortelstelsel van zaailingen te behouden bij het verplanten in nieuwe containers.

Vruchtbare grond

vruchtbare grondDe succesvolle groei van zaailingen hangt af van de kwaliteit van de grond waar de zaden worden gezaaid. De beste optie is om het in een winkel te kopen. Sommige zomerbewoners bereiden de grond zelf voor. Hiervoor wordt 1 deel graszodengrond gemengd met zand van dezelfde hoeveelheid, plus 3 delen veen. Als drainagemateriaal wordt fijn grind of grofkorrelige versie van zand gebruikt..

Gebruik in geen geval het land waarop soortgelijke planten groeiden. Het bevat sporen van verschillende schimmels, wormlarven en onkruidzaden..

Ideale plek voor zaailingen

een plek voor zaailingenGezaaide zaden worden aanvankelijk in volledige duisternis gekweekt totdat groene scheuten verschijnen. Vervolgens worden de containers in een ruimte geplaatst waar veel licht is. Ideale plek – vensterbank, veranda of verwarmde loggia.

Regelmatig water geven en voeren

water geven en bemestenHet water geven van de zaden wordt uitgevoerd met behulp van een spuitfles of een kan met een smalle hals. Eerst worden de planten met mate bevochtigd met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat, zodat de spruiten geen last hebben van overmatig vocht.

Totdat de zaailingen in de volle grond worden geplant, heeft het voeding nodig. U kunt de oplossing zelf maken met 1 deel toorts op 20 delen vloeistof. Sommige tuinders gebruiken speciale meststoffen voor planten in kant-en-klare vorm..

Door dergelijke eenvoudige tips in de praktijk toe te passen, kunt u met succes bloemzaailingen kweken, ondanks het feit dat februari de leiding heeft op straat. Als het koud is en een sneeuwstorm buiten het raam, en de bloemenliefhebber slaapt niet op de kachel, zal hij de lente begroeten, omringd door weelderig groen. En dit is de ware vreugde van hun arbeid..

Welke bloemen voor zaailingen om in februari te zaaien – video

Adblock
detector