Wij bieden goede thuiszorg voor alocasia

Alocasia van verschillende variëteiten Als er veel bloemen in het appartement zijn en ze niet alleen op de vensterbanken worden geplaatst, wordt alocasia gekozen als een onmisbare centrale schakel in de compositie. Ze trekt aan met haar harmonie, imposante en mooie bladeren. Decoratieve alocasia thuis met zorg die voldoet aan zijn biologische behoeften. Inheems in de tropen van het eiland van Maleisië en de Filippijnen, vereist het adequate levensomstandigheden. Zie de prachtige Calla bloemen!

De belangrijkste kenmerken van de plant:

Stam, blad en bloem van een plant Alocasia heeft knolwortels die tijdens de transplantatie niet kunnen worden beschadigd. De stengel van de plant is klein. Bladeren zijn zeer decoratief. Ze zijn er in verschillende kleuren, met duidelijk zichtbare contrasterende aderen, verschillende tinten groen en zelfs brons of bordeaux. Het blad is stevig, iets gekarteld ovaal, maar puntig aan het uiteinde. De plant wordt soms een huilende plant genoemd, omdat een druppel aan een scherpe punt kan hangen als het weer verandert, wat een voorbode is van regen. De kamerbloemalocasia, waarvan de foto is geplaatst, is indrukwekkend.

Binnenbloem alocasiaDe structuur van de bladeren is zodanig dat hun dichte oppervlak er soms kunstmatig uitziet, gemaakt van leer. Ze hebben lichte strepen en zien er griezelig uit als een skelet in het donker. Vanwege de vorm van het blad wordt de plant het olifantsoor genoemd. Er zijn poriën op het oppervlak van de plaat, huidmondjes genoemd, waardoor overtollig vocht verdampt. Planten kunnen 0,4 – 2 m hoog worden.

Alocasia bloeit in de natuur en laat een oor vrij waarop bessen en zaden rijpen. Thuis bloeit hij zelden. Overigens zijn er maar weinig soorten die thuis broeden en leven. De meest bekende zijn:

 • alocasia polly;
 • alocasia Amazone;
 • alocasia Sander.

Alocasia thuisVoortplanting is mogelijk door bladstekken, uitlopers van wortels, knobbeltjes, zaden en deling van de wortelstok.

Alocasia zorg en reproductie

In omstandigheden die bijna natuurlijk zijn, voelt de plant geweldig aanDit type plant ziet er het beste uit in ruime kamers, in de badkamer, omdat er de meest geschikte omstandigheden voor zijn. Een andere plek voor comfortabel bloemenonderhoud is een ruime keuken. Het enige obstakel voor het bewaren in de keuken kan het ontbreken van een tochtvrije zone zijn. Het minste briesje koude lucht kan een mooie bloem verpesten..

Kan alocasia thuis worden gehouden? Natuurlijk kan dat, als u zich aan de vereisten voor de zorg voor een huisplant houdt. Opgemerkt moet worden dat dit huisdier hoge schalen nodig heeft, bijvoorbeeld glanzende potten, gemaakt om bij de bladeren te passen. Om vocht te creëren, kun je een aquarium in de compositie gebruiken of een pittoresk hoekje van geëxpandeerde klei, veenmos maken.

Verlichtingsvereisten

Eén type alocasia thuisAlocasia voor thuiszorg heeft helder diffuus licht nodig zonder direct zonlicht. Dit is meestal de goed verlichte oost- en westkant van de kamer. In de winter moet de plant naar het lichtste deel van het huis worden verplaatst. Bij het maken van een compositie in een slecht verlicht deel van het huis, is het noodzakelijk om een ​​kunstmatige lichtstroom te creëren.

Eis voor luchtvochtigheid en kamertemperatuur

De meest veeleisende luchtvochtigheid is Amazone en huilende alocasia, optimaal 80%. Ze worden alleen in de keuken bewaard. De rest van de gedomesticeerde planten verdragen enige droogte, tot 50% in de zomer en tot 40% in de winter. Ze creëren extra vocht door pallets met verdampend vocht te gebruiken, te besproeien met warm water en de bladeren af ​​te vegen met een natte doek. Maar ondanks alle eisen die aan vochtige lucht worden gesteld, mogen de wortels niet in water baden.

De temperatuur van de inhoud moet 18 – 26 0 zijn, bovendien vanaf 21 in de zomer en iets lager in de winter.

Bewateringsmodus

BewateringsmodusAlocasia is een vochtminnende bloem, maar heeft systematische matige watergift nodig zonder wateroverlast. In dit opzicht is het onaanvaardbaar dat er stilstaand water in de opvangbak onder het afvoergat staat. Tegelijkertijd kan ondervulling leiden tot vergeling en verlies van bladeren, waardoor de bloem zijn schoonheid verliest. Daarom geven ze in de zomer om de dag matig water met warm, bezonken water, en in de winter geven ze het ongeveer een keer per week water wanneer de bovenste laag van de aarde opdroogt. Gelijktijdig met het water geven en de bladeren afvegen met een vochtige spons, moet u erop letten of ongedierte zich op de struik heeft gevestigd.

Gebruik nooit poetsmiddelen om de bladeren van alocasia te laten glanzen. Dit zal leiden tot de dood van het blad. Gezonde bladplaat en zo decoratief.

Bodem, bemesting, topdressing

Alocasia heeft zure grond nodig voor een goede ontwikkeling.Alocasia vereist een zure grond met een pH van 5,5 – 6,3. Een dergelijke samenstelling wordt gemaakt op basis van laaggelegen veen en boshumus die direct onder het strooisel wordt genomen. Een handvol naalden toegevoegd aan het substraat zal helpen om de gewenste zuurgraad te creëren. Op basis hiervan ontstaat na het stomen en desinfecteren het gewenste mengsel in verschillende verhoudingen. Het wordt als optie aangeboden:

 • laag turf – 2 uur;
 • bladhumus – 6 uur;
 • zand – 1 theelepel;
 • veenmos – 2 uur:
 • gemalen houtskool – 3 h.

Specialisten in de teelt van alocasia adviseren om een ​​eetlepel complexe meststof op de bodem van de container onmiddellijk op de geëxpandeerde kleilaag te gieten en deze met een substraat te bestrooien. Hierdoor hoeft u zich een jaar na de planttransplantatie geen zorgen te maken over voeding. Ze vinden deze manier van voeden van alocasia tijdens verzorging en reproductie acceptabeler..

Alocasia Polly krijgt kunstmestAls de grond niet is gevuld met kunstmest, is systematische bemesting vereist. In het voorjaar en de zomer, tijdens intensieve groei, eens in de drie weken, moet je de plant voeden met stikstofcomponenten. Kaliumzouten zijn ook vereist. In het complex is dit kaliumnitraat, maar het is beter om gespecialiseerde vloeibare verbanden te nemen voor thuisbloemen. Bijvoorbeeld “Agricola” voor sierplanten, verdund met een theelepel per 3 liter water. In de winter wordt bemesting twee keer minder vaak gedaan. Voor jonge planten is fosfor belangrijk, dat moet worden gegeven in oplosbare zouten. Ze dragen bij aan de snelle ontwikkeling en versterking van het wortelstelsel..

Ook de keuze van de gerechten is belangrijk. De eigenaardigheden van alocasia vereisen dat de wortel diep groeit, en bij het planten worden de wortels verticaal gericht. Daarom wordt gekozen voor hoge, smalle vaten met een goede afwatering. De nieuwe container moet 3 cm groter zijn dan de oude..

Transplantatie, fokken van alocasia

Transplantatie en reproductie van alocasiaVoor volwassen planten is elke 2-3 jaar een transplantatie nodig, omdat de grond verdicht is en geen voedingsstoffen meer bevat. De transplantatie wordt uitgevoerd in het vroege voorjaar, wanneer de plant zich net begint te ontwikkelen. Als de plant gezond is en recentelijk is verplant, kunt u het beste een overslag doen. Dat wil zeggen, de plant wordt voorzichtig uit de oude schalen gehaald en op een laag drainage en bestrooid substraat, netjes met een klomp aarde, afgezet. Omdat de pot groter is, wordt de grond gegoten, maar deze wordt niet mechanisch verdicht, maar slechts licht geschud. De plant die in het vat valt, wordt bewaterd, de aarde bezinkt, het wordt in de nek gegoten en de transplantatie is voltooid.

Alle delen van de plant op de sneden scheiden giftig sap af. Daarom moet u bij het werken met een transplantatie beschermende maatregelen in acht nemen – werk met handschoenen. Om dezelfde reden mogen dieren niet aan een bloem knagen..

In andere gevallen wordt de plant volledig uit de oude grond gewassen en in een horizontale positie gedroogd met rechtgebogen wortels. Tegelijkertijd worden kinderen gekozen, worden de struiken gedemonteerd en worden ze elk in een aparte container geplant..

Andere kweekmethoden worden uitgevoerd:

 • bladeren;
 • zaden;
 • stengel knoppen;
 • wortelstok segmenten.

Om ervoor te zorgen dat de plant de vorm van de moederstruik volledig herhaalt, wordt de knop op de stam genomen, met pulp uitgesneden en in het substraat onder de kap in de warmte geroot. De resulterende wond op de romp wordt behandeld met steenkool.

Om de jonge plant de kans te geven zich te ontwikkelen, wordt de oude stengel verwijderdVoortplanting door stekken verkregen uit het bovenste deel van de scheut geeft 100% overlevingspercentage. De stengel wordt afgesneden op 45 °, behandeld met Kornevin of een ander biologisch product en in warme grond geplaatst, waardoor het vocht wordt gecontroleerd.

De plant plant zich alleen vers voort door zaden. Ze worden onmiddellijk in warme grond gezaaid, de aarde wordt vochtig gehouden, van bovenaf besprenkeld. Zaden ontkiemen ongelijk, van enkele dagen tot drie weken. Verplant zaailingen als ze een goed wortelstelsel hebben.

Een kleine knol is geworteld en laat een blad losWortelstokken die voor transplantatie zijn gedemonteerd, moeten een voltooide plant met bladeren of een groeiknop hebben. Ze worden ook in het substraat geworteld nadat de wonden van de gescheiden wortels zijn opgedroogd. Wortelen wordt alleen uitgevoerd in warme, vochtige grond..

Alocasia zorg video

Adblock
detector