Welke zorg heeft een trailerhelling thuis nodig?

thuiszorg gebouw voorraad zorg Er zijn planten die minimale aandacht van de kweker vragen. Dergelijke gewassen omvatten voorraden. Thuis de trailerhelling onderhouden is eenvoudig. Deze vetplant is vernoemd naar de arts Van Stapel. In de zomer, mits goed onderhouden, bloeien bloemen met scherpe bloembladen. De plant is gewild vanwege zijn pretentieloosheid, maar ook vanwege de mooie vorm van de bloem..

Beschrijving en kenmerken van de trailerhelling

lage vetplant Stapelia is een vetplant met een hoogte van 10-60 centimeter. Scheuten zijn tetraëdrisch, vertakkend aan de basis. Hun dikte bereikt 3 centimeter. Over de gehele lengte van de stelen bevinden zich noppenloze tanden.

Aan de basis van de scheuten wordt een bloem gevormd met een diameter van 5-30 centimeter. Zijn vorm is een vijfpuntige ster.

De eigenaardigheid van de helling is dat de bloem geen aangenaam, maar bedorven aroma afgeeft..

Desalniettemin is de cultuur erg populair bij bloementelers..

Rassen

Er zijn verschillende van de meest bekende soorten aandelen:

 1. Stervormig. De hoogte van de struik is 20 centimeter. De stelen kunnen groen of donkerrood zijn. De bruinrode bloemen hebben horizontale strepen van gele kleur. Fijne haartjes aan de randen.stervormige scheepshelling
 2. Reusachtig. De plant bereikt een hoogte van 20 centimeter. Rechtopstaande scheuten groeien tot 3 centimeter breed. De knoppen worden gevormd op lange steeltjes. De diameter van gele bloemen kan 35 centimeter bereiken.gigantische scheepshelling
 3. Bont of variabel. De ondermaatse struik bereikt een hoogte van 10 centimeter. Scheuten zijn groen, gekarteld. Puntige bloembladen zijn geel. Er zijn bruine vlekken of strepen op het oppervlak.bonte aandelen
 4. Ijzerhoudend. Scheuten bereiken een lengte van 15 centimeter. De eigenaardigheid van dit type helling is dat er witte villi op het gehele oppervlak van de bloembladen zijn..ijzerhoudend nietje
 5. Goud paars. Planthoogte is ongeveer 10 centimeter. Bloemen bloeien aan de toppen van de scheuten. Bloemblaadjes bovenop zijn geel, glad. Hieronder zijn ze goudgeel, gerimpeld.goudpaarse nietjes
 6. Grootbloemig. De scheuten van de plant zijn groen, gekarteld. Bloemblaadjes zijn langwerpig, puntig. Hun randen zijn licht gebogen. De knoppen bloeien in de zomer.grootbloemige stapelia
 7. Veranderlijk. Scheuten groeien tot 15 centimeter. De knoppen worden gevormd op steeltjes die uit de basis van de struik groeien. De bloembladen van de bloemen zijn geelbruin, met een trilhaar rand.volatiele aandelen

Bloemen van alle soorten stapelia hebben een specifieke geur van rottend vlees..

Stapelia behoort tot vetplanten. De eigenaardigheid van deze planten is dat ze vocht opslaan in hun dikke scheuten. Daarom tolereren ze onder water gemakkelijker dan overmatig vocht..

Thuis voor voorraden zorgen

thuis voor voorraden zorgenOm de bloem veilig te laten ontwikkelen, moet deze worden voorzien van gunstige omstandigheden. Verkeerde inhoud verklaart waarom de stapelia niet bloeit.

Pot en aarde

keuze van pot en aardeDe plant heeft een slecht ontwikkeld wortelstelsel. Daarom wordt de kweekpot breed geselecteerd, maar niet diep. Op de bodem is een drainagelaag aangelegd, bestaande uit kleine stenen, geëxpandeerde klei. Er zijn gaten gemaakt aan de onderkant van de container om overtollig water af te voeren.

De ondergrond moet los, lucht- en waterdoorlatend zijn. Het kan worden bereid uit de volgende componenten:

 • graszoden;
 • lommerrijke grond;
 • stukjes houtskool;
 • rivierzand.

In een gespecialiseerde winkel kunt u een kant-en-klaar substraat kopen. Kies een grond die bedoeld is voor het planten van vetplanten.

Temperatuur en verlichting voor de trailerhelling

verlichting voor de trailerhellingIn de zomer groeit de stapeliacactus het liefst bij een temperatuur van 23-26°C. Gedurende deze periode kan de pot met de plant naar het balkon, loggia worden gebracht. Halverwege de herfst begint een rustperiode; de plant heeft koele omstandigheden nodig. In het voorjaar is het toegestaan ​​​​om een ​​​​bloem te houden bij een temperatuur van 15-16 ° C.

comfortabele plek voor de trailerhellingDe helling wordt op een oost- of west-oriëntatieraam geplaatst. Als de kamer aan de zuidkant ligt, moet de plant op een hete middag in de schaduw staan. Anders kunnen de scheuten worden verbrand. Het is onwenselijk om in de zomer cultuur op het noordraam te plaatsen vanwege gebrek aan verlichting.

Door een gebrek aan licht kunnen scheuten dunner worden, uitrekken, een lichte kleur krijgen.

Water- en voervoorraden

drenken en voervoorradenGewasverzorging bestaat uit water geven, periodiek voeren, preventieve behandelingen. Overwoekerde planten worden overgeplant in een grotere pot. Indien nodig kan de helling gemakkelijk worden vermeerderd door stekken of het verdelen van de struik..

De grond wordt zelden geïrrigeerd. De bovenste laag moet goed drogen. De cactus wordt met warm, bezonken water over de helling gegoten. Van het midden van de lente tot het midden van de herfst wordt irrigatie ongeveer eens in de 7-10 dagen uitgevoerd. De hydratatie wordt dan aanzienlijk verminderd. In december en januari kan de plant helemaal niet worden bewaterd..

Geef de helling pas water nadat de bovengrond is opgedroogd. Anders kan de plant een schimmelziekte ondergaan en afsterven..

Nutriënten worden geïntroduceerd vanaf het midden van de lente. De dieren worden eens in de 2 weken gevoerd. Meststoffen worden gebruikt om vetplanten te voeden. De oplossing is gemaakt volgens de instructies op de verpakking. Aan het einde van de zomer wordt de voeding verminderd, vanaf het midden van de herfst – ze stoppen.

Reproductie van voorraden

Je kunt de helling verdunnen met zaden, stekken, wortelstokken. De eerste methode wordt zelden gebruikt door bloementelers vanwege de bewerkelijkheid van het proces. Bovendien kunnen sommige ouderlijke kenmerken niet worden overgedragen tijdens zaadreproductie..

Stekken gebruiken

blank

Reproductie van voorraden met deze methode wordt als volgt uitgevoerd::

 • de punt van de scheut wordt afgesneden met een scherp, gedesinfecteerd instrument;
 • laat 2 dagen in de lucht drogen;
 • geplant in een pot met lage zijkanten, met een mengsel van turf en zand;
 • bedekt met transparante film om broeikasomstandigheden te creëren;
 • na het rooten wordt de stengel getransplanteerd in een mengsel van blad en graszoden, houtskool, rivierzand.

De methode van vermeerdering van voorraden door stekken wordt ook gebruikt als de plant een schimmelziekte heeft ondergaan.

Wortelstokken van de bestanden voor reproductie

reproductie van bestanden door wortelstokkenIn het voorjaar wordt de bloem op orde gebracht. Verwijder indien nodig gedroogde scheuten. De overwoekerde plant is verdeeld in delen, getransplanteerd.

Voortplanting door wortelstokken gebeurt als volgt:

 • scheuten met stukjes wortel worden gescheiden van de moederplant;
 • het onderste deel is besprenkeld met steenkool;
 • geplant in een pot met een los substraat;
 • de plant staat een week in een schaduwrijke ruimte.

Na aanpassing wordt de helling op een vaste plaats gezet..

Om te voorkomen dat de stekken tijdens de reproductie gaan rotten, moet u ze 1-2 dagen in de lucht houden. De secties worden bedekt met een film en pathogene micro-organismen zullen er niet in doordringen.

Planten beschermen tegen plagen en ziekten

het resultaat van onjuiste zorgDe cultuur heeft een goede immuniteit. Een plant kan alleen ziek worden onder de verkeerde omstandigheden. Overtollig vocht heeft een nadelig effect op de struik. Daarom is het noodzakelijk om het land spaarzaam te irrigeren, nadat de bovenste laag is uitgedroogd. Om de immuniteit te verhogen, maar ook om te beschermen tegen ziekten en plagen, kan sproeien met speciale preparaten, bijvoorbeeld Fitoverm, worden opgenomen in de zorg voor de voorraden thuis..

Soms klagen telers over het gebrek aan bloemen. Ervaren cactuskwekers leggen uit waarom de nietjes niet bloeien. Ze merken op dat het belangrijk is om de cultuur in de winter in een koele kamer te houden voor de vorming van bloeiwijzen. Op dit moment wordt de vetplant bijna niet bewaterd, wordt er helemaal niet gevoerd.

Tips van ervaren bloemisten voor het verzorgen van voorraden

helder bloeiende voorraden

Vetplanten hebben iets andere omstandigheden nodig dan andere planten. Ervaren bloemenkwekers geven de volgende tips en trucs om de helling te laten bloeien:

 1. Planten moeten in een goed verlicht raam worden geplaatst. Maar op een hete middag moeten ze worden afgedekt tegen de felle zonnestralen..
 2. Struiken worden geplant in containers met lage zijkanten, omdat ze een slecht ontwikkeld wortelstelsel hebben.
 3. De trailerhelling pas water geven nadat de grond is uitgedroogd. Pathogene micro-organismen ontwikkelen zich in constant vochtige aarde.
 4. In de winter wordt de cultuur op een koele plaats bewaard, er is een rustperiode voorzien..
 5. Planten worden niet meer dan 2 keer per maand gevoed met preparaten voor vetplanten. Ze bevatten een verminderde concentratie aan voedingsstoffen.
 6. Meststoffen hoeven alleen op vochtige grond te worden aangebracht. Anders wordt het wortelstelsel beschadigd door minerale zouten..

thuis voor voorraden zorgenThuis de trailerhelling onderhouden is eenvoudig. Het is noodzakelijk om het af en toe water te geven, te voeden, te beschermen tegen ziekten en plagen. In het koude seizoen moet de plant een rustperiode krijgen. Dan geeft de stapelia in de zomer 1 of meerdere mooie bloemen af ​​met puntige bloembladen en kleurloze trilhaartjes.

Welke zorg voor de voorraden thuis is nodig – video

Adblock
detector