We kweken clivia thuis en zorgen voor de juiste zorg – wiresummit.org

Clivia cinnaber Zodra een amateur de winterbloei van clivia op de foto zag, zal thuiszorg van enige complexiteit je er niet van weerhouden een wonder te verwerven. Een familielid van de hippeastrum, het heeft geen bol en heeft geen rustperiode nodig. Kruidachtige plant vereist geen speciale zorg, bloeit in de winter. In het interieur worden prachtige clivia’s en cinnaber clivia’s gekweekt..

Kenmerken van het onderhoud en de verzorging van clevia thuis

Grote bladeren zijn langwerpig en lijken op de huid. Ze komen uit de wortel, klemmen elkaar stevig vast en vormen een rozet. De kroon is een bloempijl met veel bloemen, vergelijkbaar met lelies, verzameld in een enkel boeket. Clivia bloeit in de winter, sommige soorten gooien een secundaire pijl weg in de zomer.

Clivia is lief. Paraplu van oranje trechters Bij voldoende thuisverzorging is de cliviabloem mooi en geurig. Bloeitijd 20-25 dagen.

De plant in het melksap bevat het gif lycorine! Per ongeluk inslikken van sap kan ernstige verlamming veroorzaken bij kinderen en huisdieren. Hoe minder lichaamsgewicht, hoe groter de gevolgen van vergiftiging.

Zie ook het artikel: streptocarpus verzorgen en groeien uit een blad!

Agrotechniek van clivia

Met goede zorg voor de clivia, zal het een rozet van bladeren creëren en een steel met veel bellen weggooien. Om dit te laten gebeuren, moet je de bloem verzorgen en ondoden.

Je moet de clivia zo plaatsen dat niets, behalve een lichte opengewerkte zonwering, het licht blokkeert. Hiervoor wordt een standaard gemaakt bij de ramen. Als er niet genoeg licht is, worden de bladeren verpletterd, de clivia weigert te bloeien. De hoogte en het aantal bellen in een boeket zijn direct afhankelijk van de bewaarcondities van de bloem.

In de zomer is het onwenselijk om de plant op de vensterbank te houden, ook omdat deze een temperatuur van 17-20 graden nodig heeft voor het verschijnen van een steel. 19-25 graden wordt als comfortabel beschouwd voor een bloem..

De rustperiode voor clivia begint na de bloei, de zorg op dit moment is speciaal. Door kunstmatige beperking kan de plant kracht mobiliseren voor het vrijgeven van een nieuwe steel. Elke keer dat u de watergift, de temperatuur gedurende enkele weken moet verminderen, pas dan geen mest toe totdat er een nieuwe pijl op de plant verschijnt. Creëer daarna comfortabele omstandigheden voor ontwikkeling. Met een pijllengte van 15-17 cm wordt de plant bewaterd met warm water, maar de watergift wordt geleidelijk verhoogd. Het is van de pijl dat de steel vervolgens naar buiten zal komen.

De plant heeft een rustperiodeBij het verzorgen van clivia thuis, is het erg belangrijk om de juiste watergift en bemesting van de plant te organiseren. Water voor irrigatie bezinkt meerdere dagen, tijdens de rustperiode is vocht schaars en later in de maand wordt het debiet geleidelijk verhoogd, met alleen warm water. De wortel is vlezig, de kans op bederf is groot. Daarom is water geven matig, alleen als de bovenste laag van de aarde opdroogt. Drainage moet goed werken om stilstaand water in de pot te voorkomen.

Topdressing wordt twee keer per maand aangebracht, tijdens de periode van intensieve vegetatie, in de zomer. Tegelijkertijd moet een balans worden gevonden tussen verbanden die de bloei stimuleren en een set bladmassa..

Als het gebladerte heftig groeit, zal de bloei zwak en van korte duur zijn. Je moet een middenweg vinden voor de clivia-bloem als je thuis zorgt. Meestal worden organische vloeibare meststoffen en formuleringen voor bloeiende kamerplanten afgewisseld. Voor elke bloem wordt de dosering gekozen op basis van het uiterlijk van de plant..

Ze komen ook geleidelijk in een rustperiode, waardoor ze een maand lang minder water geven..

Transplantatie, reproductie van clivia

Allereerst moet je de juiste grond vinden. Het is eenvoudig, graszoden, bladhumus wordt in gelijke verhoudingen gemengd en zand wordt toegevoegd met een vijfde van de samenstelling. Transplanteer de clivia door deze voorzichtig over te brengen naar een voorbereid bed in een grote container. In dit geval moet de drainagelaag minimaal 4 cm zijn, de grond wordt voorzichtig op de zijkanten gegoten, verdicht met licht schudden. Als de wortels tijdens de transplantatie worden beschadigd, beginnen ze in de grond te rotten.

Meestal wordt clivia tijdens de transplantatie door kinderen van een moederplant vermeerderd. Ze groeien vanaf de zijkanten. Die planten die al 4-6 bladeren hebben gevormd, zijn klaar voor een onafhankelijk leven. Ze worden zorgvuldig gescheiden en gezet in een kleine container in de samenstelling van zand en bladhumus. De plant moet over twee jaar bloeien.

Reproductie van clivia door kinderenBij het thuislaten zit clivia met kinderen, zoals op de foto.

Je kunt jonge zaailingen krijgen van zaden die je thuis hebt verkregen of gekocht. Voor reproductie worden zaden genomen van zachte rijpe bessen. Het zaaien wordt uitgevoerd naar de school. Zaailingen verschijnen over anderhalve maand. Zaailingen worden in aparte kopjes geplant na het verschijnen van echte bladeren.

Ziekten en plagen van clivia en hun bestrijding

Elke plantenziekte wordt veroorzaakt door afwijkingen in de detentievoorwaarden. Daarom moet u bij het eerste teken een analyse uitvoeren, de levensduur van de plant vergelijken met de aanbevolen zorg voor clivia..

Zo is de geleidelijke vergeling van de onderste bladeren een fysiologisch onvermijdelijke factor. De verouderende bladeren moeten worden verwijderd. Maar als er sprake is van enorme vergeling, kan dit zijn:

  • onjuist water geven;
  • onregelmatige voeding;
  • uitputting van de plant waarin de vruchten rijpen;
  • een bloem naar een nieuwe locatie verplaatsen.

Bij overlopen kan wortelrot optreden en moet de plant direct verplant worden. Snijd de wortels tot gezond weefsel en desinfecteer de plant, en verander de grond. De gedroogde toppen van de bladeren suggereren dit..

De plant bloeit niet het vaakst vanwege het warme gehalte tijdens de rustperiode. En om dezelfde reden worden onderontwikkelde steeltjes verkregen. Een andere reden voor het gebrek aan kleur op een pas verplante plant kan het extra potvolume zijn. Daarom wordt de transplantatie alleen uitgevoerd wanneer de wortels in het drainagegat klimmen en van bovenaf zichtbaar zijn..

De bladplaat is bedekt met droge plekken van de zonnestralen die direct op het blad vallen.

Op clivia-gebladerte, schimmel, veroorzaker van de ziekte van stagonosporosisMaar het is veel erger als er rode strepen op de bladeren verschijnen. Dit is het werk van de schimmel, de veroorzaker van de ziekte stagonosporosis. Ziekte van amaryllis bolvormig, maar komt voor in clivia. De paddenstoel plant zich voort met plantmateriaal. Beheersmaatregelen – behandeling met koperfungiciden.

Fungiciden moeten worden behandeld, zelfs wanneer het blad over de gehele lengte vanaf de rand begint uit te drogen.

Meestal kunnen schaalinsecten of wolluizen zich nestelen op een verzwakte plant. Afvegen met een zeep-alcoholoplossing zal u redden van schedes. De geur van kerosine is schadelijk voor wormen. En als er veel ongedierte is, moet u Actellik . toepassen.

Dit zijn enkele eenvoudige methoden om voor clivia te zorgen om de schoonheid van de plant te behouden..

Thuis voor Clevia zorgen – video