We kweken binnencipressen en creëren er comfortabele omstandigheden voor

kamercipres De voordelen van coniferen zijn al lang bekend, maar ze kunnen niet allemaal thuis wonen. Maar binnencipres voelt redelijk comfortabel in de kamer en vult het met een fris aroma. Wat is het en hoe kweek je het binnen? Laten we het uitzoeken.

Hoe ziet kamercipres eruit?

Uiterlijk is de zelfgemaakte cipres een compacte, rijkelijk vertakte struik met een kroon in de vorm van een piramide of een ruit. De centrale stam verhoutt in de loop van de tijd en er worden van alle kanten verticale takken aan bevestigd. Ze zijn bedekt met weelderig gebladerte, waarvan de kleur lichtgroen, donkergroen of met een blauwachtige glans kan zijn..

Thuis worden de meest pretentieloze en “handige” soorten cipressen gekweekt, die in de natuur niet meer dan 4 m worden, waaronder de Kasjmir en groenblijvende cipressen..

Sommige soorten kamercipres ruiken niet naar dennennaalden, maar naar citroen.

Kamercipres: de geheimen van het kweken in huis

Allereerst, als u besluit deze plant voor uzelf te kopen, moet u er een geschikte plaats voor vinden. Cypress is kieskeurig over licht en groeit het beste bij goede verlichting. U kunt het bad echter niet in direct zonlicht plaatsen – de bladverliezende dop zal snel geel worden en uitdrogen..

Ook is de cultuur dol op water, dus het is noodzakelijk om de struik regelmatig water te geven. Het is belangrijk om de grond niet volledig te laten uitdrogen, maar tegelijkertijd mag er geen moeras in de pot zijn. Met een teveel aan vocht, vooral als er geen drainagegaten zijn en het teveel nergens heen gaat, rotten de wortels.

Droge lucht voor cipres is zeer ongewenst. Nogmaals, onder deze omstandigheden begint het gebladerte uit te drogen. Daarom is het aan te raden om de plant dagelijks te sproeien.

Als het gebeurde dat de cipres in de zon stond en begon uit te drogen, hoef je alleen maar de scheuten tot een levende knop te snijden. De plant verdraagt ​​snoei goed en groeit snel terug. Binnenkort zullen er verschillende nieuwe pronken op de plaats van de afgesneden tak..

Je kunt kamercipres voeren, maar zonder fanatisme, zodat de compacte boom niet in een reus verandert. Bloemisten raden aan een van de topdressing-opties te gebruiken, alleen in de lente- en zomerperiode:

  • maak twee keer per maand speciale complexen voor coniferen;
  • bemest met dezelfde frequentie met conventionele preparaten voor kamerplanten, maar met een concentratie half zo veel.

In het voorjaar kan de kroon van een cipres in elke gewenste vorm worden getrimd. Tegelijkertijd worden struiken getransplanteerd, maar zonder het aarden coma te vernietigen. Dus de planten verdragen de procedure beter en de wortels raken niet gewond..

Video over het kweken van kamercipres

Adblock
detector