We bestuderen tulpenvariëteiten van foto's met namen

tulpen van verschillende variëteiten Tulpen zijn al lang het onderwerp van bewondering in het Oosten, eenmaal in Europa veroorzaakten ze een ware vlaag van passies en werden ze een van de meest geliefde en wijdverbreide tuinplanten. Tegenwoordig staan ​​​​tulpvariëteiten ter beschikking van bloemenkwekers, waarvan de foto’s en namen u zeker zullen doen verlangen om uw perceel met deze bloemen te versieren..

Het enorme aantal wilde en gecultiveerde variëteiten dwong botanici en tulpenkenners om een ​​speciale classificatie te creëren en voortdurend te verbeteren, die verschillende klassen en groepen omvat. Kijk naar de tulpenboom!

Nederland is van oudsher het wereldcentrum voor de tulpenveredeling. De bolvormige cultuur, die hier vele eeuwen geleden is gekomen, is de liefde en het levenswerk van hele dynastieën geworden. Zowel beproefde oude als ongelooflijk spectaculaire nieuwe Hollandse tulpen vormen daarom nog steeds de basis van elke collectie..

Afhankelijk van de bloeitijd worden planten verdeeld in vroeg, midden en laat. Volgens de bloemvorm en oorsprong worden tulpen verdeeld in vijftien klassen, waarvan de meeste worden gegeven aan de Gesner- en Foster-tulphybriden..

Zie ook het artikel: pioenrozen – schoonheid op jouw site!

Bieberstein tulp Omdat zelfs wilde soorten decoratief zijn, zoals de Bieberstein-tulp, wordt er ook een aparte klasse aan gewijd. Soorten planten, waar veredelaars actief mee bezig zijn, hebben ook hun eigen secties. Dit zijn de tulpen van Kaufman, Foster en Greig.

Groep vroeg bloeiende tulpen

Foto’s van tulpen en de namen van variëteiten van vroege bloeiperiodes wekken altijd grote interesse in bloementelers. Dat is niet zo gek, want in de eerste warme dagen wil je dus felle kleuren. Van de voorjaarsbollen hebben tulpen de grootste bloemen. De vroege variëteiten van eenvoudige en dubbele tulpen zijn echter inferieur in hoogte en variëteit aan hun latere tegenhangers..

Roze Tulp Kerst ParelEenvoudige vroege tulpen of Tulipa single early worden gegroepeerd in klasse 1. Planten tot 40 cm hoog met relatief kleine bloemkronen behoren tot de Gesner- en Schrenck-tulpen. Afhankelijk van de variëteit bereikt de grootte van een glasachtige bloem 5-7 cm, de kleuren van de bloemen worden gedomineerd door rode en gele tinten. Hoewel er meer originele kleuren zijn, bijvoorbeeld de delicate paarse tulp van de variëteit Purple Prince op de foto.

Vroegbloeiende tulp Purple PrinceOnlangs is de populariteit van vroege tulpenvariëteiten die sinds half april bloeien, toegenomen, wat wordt vergemakkelijkt door de mogelijkheid om bloemen te forceren, maar sterke, maar korte bloemstelen zijn niet altijd geschikt om te snijden..

Vroege Terry Tulp Peach BlossomVorming van klasse 2 Tulipa Double Vroege vroege dubbele tulpen werden voor het eerst verkregen kort na het ontstaan ​​van de cultuur in de Oude Wereld. De Engelse naam van de groep vertaalt zich letterlijk als “dubbel”, wat de structuur van de bloem nauwkeurig beschrijft, alsof deze uit twee geneste bloemkronen bestaat.

Tegenwoordig bieden veredelaars bloementelers om ongelooflijk weelderige bloemen te kweken met extra bloembladen. Planten van dit type zijn kort, sterk, bloeien tot twee weken en zijn uitstekend geschikt voor de teelt in potten, maar ook voor de voorjaarsbroei..

Rassen, foto en naam van tulpen met gemiddelde bloeitijd

De tweede groep planten combineert de meest voorkomende en populaire tulpen van Darwin en Triumph..

Tulp Triumph Indian SummerTriumph-tulpen behoren tot klasse 3. Triumph-tulpen zijn een samengestelde groep planten met eenvoudige grote bloemen die bloemstengels tot 70 cm hoog bekronen.Rassen die dateren uit het begin van de vorige eeuw en nieuwe variëteiten zijn uitstekend geschikt voor massateelt. Kwekers worden aangetrokken door de sterke bloemstelen van tulpen en perfect vormvaste bloemen in de vorm van sierlijke wijnglazen. Bloei begint in het laatste decennium van april en duurt 7-12 dagen.

Tulp Meesteres MysticDoor hun grootte, stabiele bloei en de aanwezigheid van niet alleen rode, maar ook gele, roze tulpen, planten met witte, dieppaarse en zelfs tweekleurige bloemkronen, worden middenvroege variëteiten herkend door landschapsontwerpers, gewone bloementelers en die die gek zijn op tulpen in boeketten. De interesse van zomerbewoners in de groep wordt ondersteund door:

  • pretentie van variëteiten;
  • veelzijdigheid van benoeming;
  • een overvloed aan kleuren;
  • grote bloemen die lang hun vorm en versheid behouden;
  • gemakkelijke vegetatieve vermeerdering;
  • de mogelijkheid om te gebruiken voor forceren in de midden- en late periodes.

Lang, resistent tegen virale ziekten en zeer variabel door de neiging tot mutatie Darwin-hybriden concurreren met de Triumph-tulpen op gelijke voet met de Triumph-tulpen en vormen klasse 4, even uitgebreid als de vorige.

Tulpencultivar Apeldoorn's EliteDeze planten danken hun populariteit aan het tulpenras op de foto met de naam Apeldoorn, die in tegenstelling tot de ouderplanten het vermogen om nakomelingen te produceren tijdens de vegetatieve vermeerdering volledig aantoonde.

TulpenparadeEen andere variëteit, algemeen bekend op het grondgebied van de voormalige Sovjet-Unie, is de Parade-tulp, die in de jaren 50 werd verkregen en nog steeds de straten van Russische steden en bloembedden van zomerbewoners siert..

Middelvroege tulpenvariëteit Golden ParadeDe gele tulp op de foto, nauw verwant aan de vorige variëteit, heet Golden Parade en wordt met recht beschouwd als een van de grootste middenvroege variëteiten in de familie..

Alle Darwin-hybriden worden vaker gekenmerkt door rode of tweekleurige verkleuring van grote bloemkronen, ongeveer 10 cm hoog. Bloemen bij zonnig weer kunnen volledig opengaan, wat hun val versnelt.

Laatbloeiende tulpen: pioenroos, enkelvoudig en andere klassen

Deze groep is de meest uitgebreide en bonte, zowel in kleur als in de vorm van de bloemkronen, de bloemen erin gecombineerd. Tulpen vormen zeven onafhankelijke klassen, waarvan sommige zich actief ontwikkelen en sommige binnenkort geschiedenis zullen worden.

late eenvoudige tulpenKlasse 5 omvat cultivars van late enkelvoudige tulpen of Tulipa Single Late met bloemstelen tot 75 cm hoog en eivormige bloemkronen. De bloembladen van deze tulpen zijn afgerond en de onderkant van de bloem vormt een bijna regelmatig vierkant. Deze klas is ongelooflijk divers. Alle kleuren en hun combinaties zijn hier mogelijk..

Witte en zwarte tulpen zien er zeer indrukwekkend naast elkaar uit, die op de foto worden weergegeven door de variëteit Queen of Night. De medio mei bloeiende variëteiten zijn uitstekend in het bloembed en in de snede, maar ze zijn niet geschikt voor distillatie, omdat ze te lang inactief zijn geweest..

De buitengewoon sierlijke tulpen Tulipa Lilyflowering uit klasse 6.

Foto van tulpencultivar MarilynDeze planten komen uit Turkije, vanwege hun lage uithoudingsvermogen, relatief recentelijk in Europa verspreid. Het belangrijkste kenmerk van de vertegenwoordigers van de klasse zijn puntige bloembladen, die een verfijnde, lelieachtige bloemkroon vormen. De hoogte van de steeltjes is 50 – 60 cm.

Witte tulp White TriumphatorIn het palet van leliekleurige tulpen, wit, zoals op de foto, roze, lila, gele en rode tinten, evenals hun talrijke combinaties.

In klasse 7 zijn bloemen in alle vormen te zien, van eenvoudig tot lelie of badstof..

Tulpensoorten Huis Ten BoschAlle variëteiten hebben echter één gemeenschappelijk kenmerk: de aanwezigheid van een naaldachtige rand aan de randen van de bloembladen. De eerste bloemen van deze variëteit werden gezien in de eerste helft van de vorige eeuw en sindsdien verschijnen steeds vaker ongebruikelijke variëteiten voor snij- en landschapsdecoratie..

Gefranjerde Tulp BrestEen van de nieuwste secties van de tuinclassificatie – Klasse 8 wordt gevormd door de groengekleurde tulpen Tulipa Viridiflora, verkregen uit de vaste mutatie van eenvoudige planten.

Groenkleurige tulp met bont blad ChinatownJe kunt het van je soortgenoten onderscheiden door een brede groene streep die langs de centrale lelie van elk bloemblad loopt. Hierdoor zien tulpenknoppen er lang groen uit en verschijnt hun ware kleur pas in het stadium van ontbinding. De meest populaire in de klas is de witte tulp van de Spring Green-variëteit op de foto..

Tulp Lente GroenDe middelgrote en grote hoogte van de steeltjes maakten tulpen van deze klasse zowel beschikbaar voor het decoreren van het perceel als voor het snijden..

Als de achtste klasse nieuw is, dan heeft de klasse 9, bedoeld voor Rembrandt bonte tulpen, geen ontwikkelingsperspectief. Deze gemeenschap van variëteiten, bekend van de schilderijen van Nederlandse en Vlaamse schilders van de 17e-18e eeuw, is vandaag feitelijk afgeschaft, en de variëteiten die overblijven na de reorganisatie van de klasse zijn overgedragen aan andere groepen.

Tulp met vaste schakeringDe reden hiervoor is de fixatie van een gevaarlijk variegatievirus in de plant, waardoor strepen en strepen van contrasterende tinten op de bloembladen verschijnen..

Rococo-tulp, een van de eerste en meest populaire papegaaiensoortenPapegaaitulpen met mooie bloemblaadjes die doen denken aan exotische vogelveren vormen klasse 10. Planten van deze variëteit onderscheiden zich niet alleen door hun bizarre bloemkroonvormen, maar ook door hun grootte..

Ongelooflijk spectaculaire tulp Green WaveDe diameter van de bloem kan oplopen tot 20 cm, wat zijn eigen eisen stelt aan de sterkte van de steeltjes. De stelen van papegaaitulpen zijn erg sterk, maar niet te hoog, tot 40-60 cm.Om verlies van bloemen door wind of hevige regen te voorkomen, worden planten voorzien van betrouwbare bescherming en soms ondersteuning.

Super Parrot witte tulpDubbel late tulpen die Klasse 11 vormen, worden Tulipa Double Late genoemd naar analogie met de vroege tulpen. Deze groep heeft echter een andere naam, veroorzaakt door de mooie vorm van een grote bloem – pioentulpen.

Tulp Double Beauty Of ApeldoornVergeleken met de dubbele bloemen die eind april opengaan, hebben late soorten veel dikkere en dikkere bloemkronen, zoals de afstammeling van de Apeldoornse tulp, dubbele Beauty Of Apeldoorn..

Zwarte tulp Black HeroNet als papegaaitulpen hebben late badstofvariëteiten met zware koppen ondersteuning nodig en moeten ze worden geplant op een plaats die beschermd is tegen de wind. Met regelmatige zorg en aandacht zullen deze planten met stengels tot 60 cm een ​​tapijt van ongelooflijke schoonheid en helderheid creëren op een bloembed..

Terry tulp Ice CreamOnlangs is er speciale aandacht van bloementelers besteed aan de Ice Cream-tulp met oppervlakkige bloembladen van een sappige bessentint en een sneeuwwitte kern, die doet denken aan een hoorn met een favoriete zomerdelicate. Hoewel de variëteit relatief nieuw is, siert een foto van het tulpenijs tegenwoordig niet alleen de catalogi van bollentelers, maar ook de sites van Russische zomerbewoners.

Specifieke tulpen: de vierde groep in de tuinclassificatie

De vierde groep is de soorttulp die wordt gebruikt in het kweken van cultivars en wordt gekweekt als onafhankelijke sierplanten..

Tulp Kaufman JeantineKlasse 12 wordt gegeven aan Kaufman-tulpen, die bloeien in maart, een hoogte van 30 cm kunnen bereiken, en hun bloemen met puntige bloembladen van verschillende kleuren zijn altijd organisch op lage borders en rotsachtige heuvels.

Foster’s tulpen, de hoogste van de plantensoorten, onderscheiden zich niet alleen hierdoor, maar ook door hun grote bloemen, die het mogelijk maakten om de planten te gebruiken om vele moderne variëteiten te verkrijgen die tot andere groepen en klassen behoorden. Foster’s tulpenknoppen openen in april en trekken meteen de aandacht met ongebruikelijke bloemblaadjes die aan de bovenkant zijn gebogen..

Greig's botanische tulpDe soort Greig-tulpen en hun hybriden die klasse 14 vormen, zijn gemakkelijk te onderscheiden door hun bladeren met patronen bedekt met gekleurde strepen en strepen. Hoewel planten van deze soort zich niet onderscheiden door hoge groei, vanwege hun hoge decoratieve effect en lange bloei, zijn ze altijd graag geziene gasten op het terrein..

Klasse 15 bevat wilde soorten tulpen. Vergeleken met hun afstammelingen en verwanten in de tuin, zijn deze soorten, vaak botanisch genoemd, korter en beter aangepast aan barre omstandigheden. Bovendien worden kleine bloemen vol charme minder aangetast door ziekten of zijn ze er volledig resistent tegen..

Video over tulpensoorten

Adblock
detector