We bestuderen gloxinia-bladziekten en behandelingsmethoden

gloxinia heeft bladeren aangetast Voor de voordelen van gloxinia omvatten bloementelers terecht niet alleen grote klokbloemen, maar ook fluweelachtig gebladerte dat een weelderig luchtdeel van de plant vormt. Als er gloxinia in de huiscollectie zit, kunnen bladziekten en de behandeling van de gevolgen ervan veel tijd vergen van de teler. Schimmel- en bacteriële infecties, zorgfouten en ongedierte bedreigen de bloem met ernstige schade en zelfs de dood..

Sommige ziekten van gloxinia en zijn bladeren kunnen niet worden verslagen. Daarom is het veel nuttiger en gemakkelijker om de tekenen van ziekten te kennen, aandacht te besteden aan hun preventie..

Gloxinia-bladschimmelziekten en hun behandeling

schimmelbladziekte De gevaarlijkste, snelst ontwikkelende en hardnekkige ziekten worden veroorzaakt door pathogene schimmels. Hun sporen worden gedragen door de wind en vallen op planten met waterdruppels of gronddeeltjes. Je kunt ziekteverwekkers uit een gereedschap halen, de grond losmaken of een knol herplanten.

Vaker dan andere worden gloxinia verleid door Phytophthora-schimmels. Gloxinia-bladziekte verschijnt als bruinbruine vlekken op groen, bladstelen en stengels. In droge lucht drogen de aangetaste gebieden snel uit, de bladeren en vervolgens het hele bovengrondse deel sterven. Bij een hoge luchtvochtigheid rotten de weefsels onder de schimmel, worden ze zachter en sterven ze ook af..

Behandeling van Phytophthora geeft zelden positieve resultaten en een levensvatbare schimmel kan meerdere jaren actief blijven. Daarom is het belangrijk om het begin van de ziekte te voorkomen door alle inspanningen op preventie te richten..

  1. Alle gekochte knollen worden voor het planten behandeld met fungiciden..
  2. De te planten grond wordt in de oven verwarmd.
  3. Gloxinia-planten en de grond eronder worden meerdere keren per jaar besproeid met een oplossing van fingicide of fytosporine.

gloxinia sterftAls gloxinia-bladziekte, zoals op de foto, toch voelbaar is, worden de aangetaste exemplaren niet alleen behandeld met een antischimmelmiddel en ontdaan van uitdrogende bladeren. Gloxinia worden in quarantaine geplaatst, gescheiden van gezonde planten en vervolgens besproeid met een systemisch fungicide voor profylaxe. De behandeling wordt na een week herhaald..

Deze zelfde maatregelen zijn effectief bij de behandeling van gloxinia met bladziekten veroorzaakt door andere schimmels. Dergelijke ziekten omvatten:

  • echte en valse meeldauw;
  • anthracnose;
  • axochytose;
  • septoria en andere infecties.

Kamerplanten lopen het grootste risico op infectie als veiligheidsmaatregelen niet worden gevolgd tijdens het planten, in de zomer buiten houden, evenals bij onzorgvuldige zorg..

herstelde gloxiniaEen alarmerend symptoom dat spreekt van een schimmelziekte van gloxinia, zoals op de foto, is de vorming van een ongewone witachtige plaque, bruine, grijze of roodachtige vlekken, brandpunten van uitdrogend en stervend weefsel.

Behandeling van dergelijke ziekten is aan te raden met een lage mate van schade, als de infectie de meeste stengels en bladeren heeft veroverd, moet u afscheid nemen van gloxinia.

Virale en bacteriële ziekten van gloxinia

bacteriële infectie van gloxinia-bladerenDe bacteriën die de gloxinia-ziekte veroorzaken, kunnen zich naar planten verspreiden vanuit de grond, van gereedschap dat wordt gebruikt tijdens het verplanten of vanuit een gebruikte pot. Als gevolg van bacteriële infectie lijden zowel het bovengrondse deel als de knol, waardoor de stengels, bladeren, knoppen worden vervormd, nat worden en afsterven.

Om het type infectie te bepalen, moet u verwijzen naar foto’s van gloxinia-ziekten, maar hun behandeling, zelfs met de juiste diagnose, zal een positief resultaat opleveren.

Ziekten van bacteriële aard, vooral als hun ziekteverwekkers zich op de knollen hebben gevestigd, kunnen niet worden uitgeroeid. Zelfs diep snoeien zal de plant niet redden. Daarom, als een bloemist zijn collectie waardeert, wordt de immuunbescherming van gloxinia ondersteund door Epin of een ander soortgelijk preparaat, wordt voorzichtigheid betracht en worden veiligheidsmaatregelen in acht genomen bij het bewaren en verplanten van knollen..

Dezelfde regels moeten worden gevolgd om bloemen te beschermen tegen virussen. Hun uiterlijk wordt gekenmerkt door het spotten van bladeren en bloemen, hun vervorming en geleidelijke onderdrukking. Als een bloem vergelijkbare symptomen ontwikkelt, worden de delen ervan niet gebruikt voor reproductie en worden ze zo snel mogelijk vervangen door een nieuw, gezond exemplaar..

Gloxinia-plagen en -bestrijding

ongedierte op gloxinia-bladerenVaak worden sporen van de aanwezigheid van ongedierte gezien als een ziekte van gloxinia, maar de behandeling van bladeren is in dit geval van een heel andere aard en zal, met de nodige aandacht, de plant zeker weer gezond maken.

De gevaarlijkste vijanden van gloxinia zijn trips en microscopisch kleine mijten. In het eerste geval verschijnen er kleine grijsbruine vlekken op de bladeren. De randen van de bladplaten krullen en drogen uit. De vorm van knoppen, stengels en andere delen van de plant verandert lelijk. Naast herhaalde behandeling met insecticiden, is het nuttig om gloxinia te transplanteren door de knol te wassen in een oplossing van kaliumpermanganaat.

De oorzaken van het verschijnen van plagen en ziekten van gloxinia liggen in zorgfouten. In droge lucht en bij onjuist water geven verschijnen spintmijten en cyclamenmijten op de bladeren. Deze parasieten planten zich snel voort en vangen en remmen gloxinia en andere kamerbloemen. Tekenkolonies zien eruit als een stoffige bloei. En vitale activiteit veroorzaakt onderdrukking van scheuten, de plant weigert te bloeien. Om gevaarlijk ongedierte te verslaan, gebruiken ze acariciden en insecticiden, terwijl ze ervoor zorgen dat ze regelmatig voor groene huisdieren zorgen.

Gloxinia-zorgregels – video

Adblock
detector