Wat zijn de soorten kamercipres

soorten kamercipres Cypress is een plant die tegelijkertijd op zowel een boom als een struik lijkt. Verschillende soorten kamercipres hebben veel overeenkomsten in uiterlijk en persoonlijke verzorging. Door de bijzondere schoonheid van deze plant is hij al lange tijd populair om thuis te kweken. Het moderne fashion statement verplicht velen ook om de eerder genoemde plant in huis te hebben. Een van de belangrijkste verschillen tussen thuis, dat wil zeggen siercipres van degene die in het wild groeit, is de grootte.

In de wilde, niet-gedomesticeerde natuur kan cipres een hoogte bereiken van ongeveer dertig meter. Thuis heeft deze plant afmetingen binnen een meter, en binnen gekweekt soms niet meer dan 50 cm hoog.

Meest populaire soorten

De meest populaire en meest geschikte om thuis te kweken zijn de volgende soorten kamercipres:

  1. Lusitaans.Lusitaanse cipres
  2. Grootbloemig.grote cipres
  3. Kasjmir.Kashmiri cipres

Opgemerkt moet worden dat Kashmir cipres het meest geschikt is voor binnenteelt. Deze plant onderscheidt zich door een slechte tolerantie voor lage temperaturen, vorst en zelfs meer langdurige vorst. Daarnaast zijn de afmetingen geschikt om de plant binnen te houden..

Wat betreft de andere twee bovengenoemde soorten cipres, hoewel ze vaak binnen worden genoemd, zijn ze geschikt voor buitenkweek. Het is onmogelijk om zo’n plant in een kamer te plaatsen. En de naam “binnen” kwam naar hen toe vanwege het vermogen om thuis planten te kweken. Zo kan de Lusitaanse cipres wel dertig meter hoog worden. Meestal fluctueren de afmetingen binnen vijftien meter. Wat betreft de variëteit met grote vruchten, wordt aanbevolen om deze buiten te kweken. Verplaats het voor de winter naar een schuilplaats, bij voorkeur naar een verwarmd deel van het huis.

De grootte van de variëteit met grote vruchten maakt het mogelijk om in grote dozen te worden gekweekt, die worden aanbevolen om mobiel te worden gemaakt. Deze variëteit heeft grote kegels – dit zijn de vruchten van de cipres, daarom heeft het zo’n naam. De diameter van de kegels van een grootbloemige cipres, die thuis wordt gekweekt, kan een diameter bereiken van maximaal 38 mm. Gezien de grootte van de plant (hij bereikt zelden een hoogte van anderhalve meter) zijn dit vrij grote vruchten. Deze variëteit heeft echt warmte nodig. Een comfortabele omgevingstemperatuur voor hem is ongeveer 25 ° C. In de zomer, wanneer het buiten warm en heet is, is het beter om de plant in de frisse lucht te houden, en wanneer het eerste koude weer verschijnt, zonder zelfs maar op vorst te wachten, het wordt aanbevolen om de plant naar binnen te verplaatsen.

Vanwege de frequente veranderingen in de standplaats van deze plant is het aan te raden deze in dozen of potten te planten. Ze zijn bovendien uitgerust met wielen voor handiger transport..

Een bak of pot aarde weegt veel, daarnaast zal het gewicht van de plant naarmate deze ouder wordt ook regelmatig toenemen.

Zijn de soorten kamercipres verschillend in de zorg?

cipresverzorging voor binnenVerschillende soorten kamercipres vragen bijna hetzelfde onderhoud. De bestaande verschillen tussen de verzorging van verschillende planten zijn echter minimaal. Sommige variëteiten hebben dus vaker en overvloediger water nodig, terwijl het voor andere belangrijker is om een ​​comfortabele temperatuur voor hen te behouden, die, afhankelijk van de variëteit van de variëteit, varieert van 18 ° tot 25 ° C. Over het algemeen zijn voor alle cipressen die in binnen- of buitenomstandigheden worden gekweekt, de volgende voorwaarden nodig:

  1. Regelmatig en voldoende water geven. De benodigde hoeveelheid water wordt bepaald afhankelijk van de grootte van de plant en de variëteit..
  2. Gebrek aan tocht. Dit is belangrijk bij het buiten houden van planten of het kiezen van een plek voor de winter in de kamer..
  3. De groene delen van de plant mogen niet worden blootgesteld aan direct zonlicht als de plant buiten staat. Wat betreft het winterverblijf van de plant in huis, indien mogelijk, is het, afhankelijk van het gewicht, beter om hem op de vensterbank te plaatsen, waar meer warmte is.

De onderstaande foto laat zien hoe kamercipres wordt geplaatst om te groeien. Dergelijke omstandigheden zijn comfortabel voor de plant..

Ondanks het vermogen van deze plant om te groeien bij hoge temperaturen, heeft de cipres regelmatig water nodig. Het is aan te raden de plant water te geven met water op kamertemperatuur of zelfs iets warmer (binnen 20-30 °C). Als er zichtbare schade aan de plant optreedt of als er een vermoeden bestaat van de aanwezigheid van ziekten, is het belangrijk om dringend actie te ondernemen en de cipres te behandelen, omdat de plant, met onjuiste zorg, zeer snel sterft.

Zoals je kunt zien aan de hand van de informatie die in dit artikel wordt beschreven, kun je, als je een cipres in huis wilt hebben, een geschikt type kiezen en deze laten groeien. De plant verzorgen is niet moeilijk en de cipres heeft het hele jaar een mooie uitstraling..

Binnencipres – video

Adblock
detector