De verbazingwekkende schoonheid van indoor hibiscus De hibiscus op de foto, thuiszorg vereist weinig, maar het positieve is voelbaar. Enorme bloemen, prachtige bladeren – verre van alle voordelen van een huisdier. Van de vele soorten hibiscus heeft alleen de Chinese roos zich in de woning van een persoon gevestigd. We houden vooral van indoorhibiscus in een ruim landelijk huis, geïnstalleerd in de bovenkamer zodat er van ‘s morgens tot’ s avonds een stroom van licht op valt.

Nuttige eigenschappen van indoorhibiscus

Hibiscus fungeert als talisman voor mensen in huis Vanuit het oogpunt van feng shui trekt indoor hibiscus, getoond op de foto, goed het huis in, absorbeert zwarte energie en beschermt mensen. Hibiscus is in staat schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en zo te zuiveren. Maar van de bloemen van deze plant kun je drankjes bereiden die helpen bij inwendige kwalen..

Er is altijd frisse lucht in de kamer waar de hibiscus staatInfusies van bladeren en bloemen helpen de huid te reinigen, de pap van de bladeren wordt aangebracht op steenpuisten en steenpuisten. Een EHBO-doos voor thuis zit dus verstopt in een prachtige plant.

Hibiscusthee, een favoriete drank van velen, wordt verkregen uit hibiscusbloemen. Het heeft een gunstig effect op hypertensieve patiënten en helpt de maag om te gaan met zwaar voedsel..

Luchtbevochtiging door verdamping van vocht uit de bovenste laag van de grond, aanschouwing van een prachtig bloeiende struik zorgen voor gezonde lucht en verlichten interne stress. Dit wordt bewezen door de hibiscus op de foto..

Huisinhoud van de Chinese roos

jonge hibiscusJaren gaan voorbij, er zijn verschillende transplantaties nodig voordat de bloem centraal staat in de compositie. In een vloerpot trekt een groenblijvende boom met donker getande bladeren bewonderende blikken van gasten. Met goede zorg leeft de kamerhibiscusbloem lang. Hij heeft wat aandacht en verzorging nodig:

  • een bepaalde samenstelling van de aarde en een pot voor groei;
  • een goed verlichte plaats zonder direct zonlicht;
  • water geven en voeren;
  • struikvorming;
  • bescherming tegen ziekten en plagen.

Hibiscus heeft hulp nodigDaarnaast moet de plant aan zomer- en wintercondities voldoen en houdt hij niet van tocht. Een signaal dat de plant lijdt, is vergeling van de bladeren, laten vallen en ongeopende knoppen.

Hoe u thuis voor hibiscus kunt zorgen, zullen we vanaf het moment van aankoop in fasen analyseren.

Zoals veel kamerplanten heeft hibiscus geen kweekpot nodig. Bij het kiezen van gerechten voor het planten van een plant, moet u ervoor zorgen dat er drainagegaten zijn en een goede drainagelaag creëren, hetzij met traditionele materialen, hetzij met speciaal – Seramis-granulaat. Het gebruik van een speciale samenstelling zal de grond verzadigen met de nodige micronutriëntenmeststoffen voor de indoor hibiscusbloem.

De samenstelling van het te planten land is eenvoudig:

  • kleigras – 2 delen;
  • blad- en humusgrond – elk 1 deel;
  • zand, houtskool, vermiculiet – beetje bij beetje als toevoegingen.

Een bloem verplanten in een ruime potOm de plant op jonge leeftijd te verplanten of opnieuw te laden, moet je jaarlijks in een grotere pot, maar alleen in het voorjaar. Een meer volwassen struik wordt vaker getransplanteerd, daarna wordt de bovenste laag van de aarde veranderd. Bij herbeplanting kunnen oude donkere wortels worden bijgesneden met een schoon gereedschap. Lichte jonge wortels werken voor plantenvoeding..

Verlichting speelt een grote rol in het decoratieve effect van de struik. Hibiscus bloeit niet in de schaduw, in de zomer en winter moet hij in het licht staan. Als de zon brandt, heeft hibiscus binnenshuis schaduw nodig. In de zomer is de temperatuur van 18-25 graden aangenaam voor een bloem. Maar hoe heter, hoe vaker de bloem wordt bewaterd en besproeid. In de winter zal het bewaren in koele omstandigheden, maar niet lager dan 12 graden, een zomerbloei veroorzaken.

Geef de plant water met zacht, bezonken water zonder sporen van chloor. Het is het verkeerde water geven dat vaak een provocateur van ziekten is. Daarom is het onmogelijk om de plant te overdrijven – het zal bladeren en bloemen laten vallen..het gebladerte van de hibiscus valt De wortels gaan rotten van de overloop met alle gevolgen van dien. Van hard, koud en roestig water worden de bladeren geel, wat blijkt uit de foto, hibiscus thuis met onjuiste zorg.

Voor een goede ontwikkeling heeft de plant tijdens de bloei regelmatig voeding nodig. In het voorjaar, voor de ontwikkeling van groene massa, heeft de plant stikstof nodig, maar niet veel. Voor weelderige bloei heeft hibiscus fosfor nodig. En voor een goede ontwikkeling van de struik is kalium nodig. Het is beter om een ​​kant-en-klare samenstelling van oplosbare meststoffen voor bloeiende planten te kopen.

Verjonging van de oude struikVoor een goede bloei moet de hibiscus binnenshuis voor thuiszorg scheuten snoeien. Bloemen worden alleen gevormd op jonge twijgen. Na het snoeien geeft de tak nieuwe scheuten, waarop bloemen worden gevormd..

Kweekmethoden van de Chinese roos

vermeerdering van hibiscus door stekkenJe kunt een bloem vermeerderen door zaden, stekken. De makkelijkste manier is om een ​​handvat te krijgen. Wanneer de planten worden gesnoeid, worden de toppen gebruikt voor de vermeerdering. Stekken laten ontkiemen in water of nat zand op een warme plaats. jonge hibiscus uit stekkenDe wortels die verschijnen zijn licht gegroeid en geworteld op een vaste plaats, in een glas, tot 10 cm in diameter. Met de juiste zorg zal een nieuwe plant in hetzelfde jaar bloeien.eerste hibiscus bloei

Het wordt aanbevolen om in het voorjaar zaailingen uit zaden te kweken. Kieming wordt uitgevoerd met bodemverwarming tot 25-27 graden. Zaailingen duiken na het verschijnen van twee echte bladeren. Jonge planten bloeien in het derde jaar of later..

Zorgen voor een zieke plant

hibiscus heeft hulp nodigHoe zorg je voor hibiscus als het ziek is? Het is noodzakelijk om te analyseren waarom de bloem bladeren of bloemen afwerpt. Het eerste dat u moet doen, is het creëren van de juiste detentievoorwaarden. Als de ziekte geen tijd heeft gehad om chronisch te worden, zijn de resultaten binnen twee weken merkbaar..

zieke hibiscusAls profylaxe tegen insectenplagen van struiken, kunt u een douche gebruiken voor bladeren, water spoelt stof, bladluizen weg en voorkomt dat een spint een kolonie organiseert. Chemische beschermingsmiddelen worden gebruikt na traditionele reinigingsmethoden.

Laten we de belangrijkste oorzaken en manieren analyseren om ze te elimineren:

Probleem Oorzaak Oplossingen
Aangevallen door ongedierte Verzwakte plant. Gebruik beschermende uitrusting, transplanteer in nieuwe grond.
Bacteriële schimmelziekten Koud, vochtig, donker. Verbeter de huisvestingsomstandigheden, herzie wortels met transplantatie, behandel met fungiciden.
De bladeren worden geel, de nerven zijn groen Water geven met koud hard, gechloreerd water, koud en vochtig. Verander de detentievoorwaarden, verander de grond, voeg ferrosulfaat toe aan het irrigatiewater. Verwarm de hibiscus. Beschermen tegen tocht.
Geen bloemen en knoppen Veel stikstof, in de winter stond de plant niet in de koelte. Verbeter de verlichting, creëer voorwaarden voor niervorming, verminder het aandeel stikstof in meststoffen.
Knoppen en knoppen vallen Het temperatuurregime en de detentievoorwaarden zijn drastisch veranderd. Zet op een warme plaats, voed met fosfor, controleer op insectenplagen. Je kunt de pot tijdens de bloei niet omdraaien en van plaats veranderen..

Dit zijn de eenvoudige redenen voor de malaise van hibiscus binnenshuis.

Video’s over Hibiscusverzorging binnenshuis