Wat voor soort kerstster kweek je thuis? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

verscheidenheid aan poinsettia-kleuren Poinsettia, algemeen bekend als de kerstster, is inheems in de droge, subtropische bossen van Mexico. De triomftocht van de bloem over de hele wereld begon in de VS en tegenwoordig zijn er honderden poinsettia-variëteiten om thuis te kweken.

De ontdekking en popularisering van de verbazingwekkende plant is te danken aan D.R. Poinsett, de Amerikaanse ambassadeur in Mexico, die in de eerste helft van de 19e eeuw in dit land werkte. Een enthousiaste botanicus stuurde de eerste zaailingen naar de VS, waar bijna onmiddellijk begon te werken aan de “domesticatie” van de heldere zuiderling.

De wilde vertegenwoordigers van deze cultuur, die ooit in handen van fokkers viel, verschilden opvallend van de variëteiten van kerststerren voor thuis, waarvan de teelt wordt gedragen door duizenden bloementelers..

wilde kerstster De rozet van heldere steunblaadjes op de toppen van de scheuten en de bloeiwijze zelf was nauwelijks compact te noemen. En de natuur bedacht maar één kleuroptie – felrood. Deze kleur bleef behouden in de eerste van de later verkregen variëteiten.

Poinsettia EikenbladPoinsettia Oak Leaf is de eerste gecultiveerde variëteit verkregen in de eerste helft van de 19e eeuw en genoemd naar de karakteristieke vorm van de bladeren, die doet denken aan het blad van de Amerikaanse eik.

In de vorige eeuw is met de komst van kennis over plantengenetica het werk aan de ontwikkeling van nieuwe rassen in een stroomversnelling gekomen. Nieuwe variëteiten hebben niet alleen compactere vormen gekregen, resistentie tegen vele ziekten en plagen, compacte grootbladige bloeiwijzen, maar ook originele kleuren.

Populaire poinsettia-variëteiten

Kerstster Premium RoodDe ware belichaming van Kerstmis kan worden beschouwd als de klassieke felrode kerstster Premium Red met een geelgroen, als een lichtgevend midden en puntige breed-lancetvormige schutbladen.

Poinsettia Cortez BourgondiëVoor liefhebbers van rijke kleuren en laconieke traditionele vormen, hebben fokkers een hele reeks Cortez-variëteiten gecreëerd, gewijd aan de veroveraar van Mexico Fernan Cortez. De meest plechtige en gedenkwaardige in deze collectie kan de Cortez Burgundy poinsettia-variëteit worden genoemd met karmozijnrode apicale steunblaadjes..

Kerstster Cortez RoodDe al even aantrekkelijke Cortez Red poinsettia heeft vurige scharlaken bovenbladeren die donkergroene strepen ontwikkelen naarmate de scheut groeit.

Kerstster Cortez RozeVergeleken met de hierboven beschreven planten uit deze serie valt de kerstster Cortez Pink op door zijn delicate zuiverheid. De gouden kern is omgeven door roze bladeren, waarvan de toon lichter wordt met de afstand tot de top.

Rozekleurige kerststerren voor thuis

Een heldere nieuwigheid – poinsettia-variëteiten met getextureerde, bizar gebogen bladeren. Dankzij hen zien de scheuten eruit als bloeiende weelderige rozen of pioenrozen..

Kerstster WinterroosDe eerste van de “badstof” -variëteiten die ter beschikking stonden van bloementelers, was de Poinsettia-variëteit Winter Rose met een kleine groenachtige kern en een luxueuze rozet van open haardbladeren die eraan grenzen.

Kerstster Premium MiroDe eigenaardigheid van de Premium Miro-kerststervariëteit is niet alleen gebogen, verfrommelde “bloemblaadjes”, maar ook hun dubbele kleur, waarbij sneeuwwitte en roze tinten worden gecombineerd.

Kerstster Winterroos Vroeg RoodEen variant van de Winter Rose Early Red poinsettia-variëteit met plechtige rode bladeren helemaal bovenaan de shoot zal aantrekkelijk zijn voor diegenen die niet onverschillig zijn voor rozen en hun prachtige pracht willen bewonderen, zelfs in het koude seizoen.

Kerstster Winterroos WitMelkwitte “bloemblaadjes” verlichten de kamer op de donkerste winterdag. Een andere vertegenwoordiger van de familie van “winterrozen” – kerstster Winter Rose White.

Kerstster Vrijheid Jingle BellsVoor kenners van een geweldige planten- en bloemenkweker die van ongebruikelijke kleurencombinaties houdt, is de kerstster Freedom Jingle Bells aan de beurt. De toppen van de stengels zijn opvallend in hun rosaceous vorm en lichtroze schutbladen, omzoomd door een dunne lichtgroene streep.

Geweldige witte kerststerren

Kerstster Witte SterDe bladeren die afwijken van een kleine parelgroene kern zijn smaller dan de belangrijkste, groen, puntig en doen sterk denken aan een heldere ster die hoog aan de hemel brandt. Het uiterlijk van de White Star-kerstster verklaart zijn naam volledig. Een pretentieloze kamerbloem zal elke kamer versieren en zal er geweldig uitzien in een duet met een scharlaken “kerstster”.

Kerstster ijsbeerPoinsettia-variëteit Polar Bear, of ijsbeer, roept ijzige patronen op glas en schittering van de zon op ongerept wit ijs op. Een compacte geelgroene kern en groene nerven op de onderste bladeren brengen het beeld tot leven.

Kerstster Arctic WhitePoinsettia Arctic White geniet van een welverdiende liefde voor bloemenkwekers. De sneeuwwitte schutbladen tegen de achtergrond van rijk groen zien er nog verfijnder en levendiger uit..

Bonte zelfgemaakte poinsettia-variëteiten

Wildgroeiende poinettia kunnen kwekers niet verwennen met een verscheidenheid aan tinten. Door gebruik te maken van de natuurlijke mutatie van de plant, konden veredelaars echter verbazingwekkend mooie bonte poinsettia-variëteiten krijgen om thuis te kweken..

Kerstster Sonora MarmerDeze variëteiten zijn conventioneel verdeeld in twee soorten. De eerste is de Sonora Marble poinsettia, waarvan de apicale bladeren zijn geschilderd in witte en roze tinten, en de onderste bladeren zijn volledig groen..

Kerstster Winter Blush MarmerPoinsettia Winter Blush Marble behoort tot hetzelfde type met donkergroene hoofdbladeren en delicate roze schutbladen, afgezet met een witte, ongelijkmatige rand..

Kerstster Aardbei en roomDe variëteit Aardbei en room neemt een speciale plaats in onder de “marmeren” kerststerren. Witte vlekken bevinden zich hier chaotisch, voornamelijk op jonge, nog kleine bladeren. Een ongewone plant valt bovendien op met een bizar gesneden blad, zoals zijn wilde voorouders, die overeenkomsten behielden met de bladeren van de Amerikaanse eik..

Kerstster Da VinciPoinsettia-variëteit Da Vinci, genoemd naar de legendarische schilder en wetenschapper, verrast met delicaat roze blad bedekt met fijne karmijnrode spray.

Kerstster Monet TwilightEen ongelooflijk sterke indruk op de kijker wordt gemaakt door de Monet Twilight kerstster met wit-roze schutbladen, als van een airbrush bespoten met scharlaken verf.

Kerstster tapijtAls alle beschreven variëteiten tot het eerste type behoorden en ze tweekleurige schutbladen hadden, dan is de variëteit Tapestry-poinsettia een andere zaak. In deze plant, zoals te zien op de foto, zijn de schutbladen helder scharlaken en zijn de bladeren langs de scheut versierd met een gele ongelijke rand..

Poinsettia Carrousel-serie

Kerstster Carrousel DonkerroodTot nu toe zijn er slechts twee variëteiten in de verzameling kerststerren met bizar gedraaide randen van de schutbladen. Dit is Carousel Dark Red met donkere scharlaken “bloemblaadjes” aan de basis van bescheiden groenachtige bloeiwijzen en Carousel Red poinsettia in een lichtere toon..

Kerstster Carrousel RoodHet werk van fokkers is echter net begonnen en na het verschijnen van deze variëteiten 10 jaar geleden, beloven ze bloementelers te plezieren met lichtroze, marmeren en witte kerststerren met originele volants.

Kerststerren in geel, oranje en zalm

Poinsettia Kaneel SterPoinsettia Cinnamon Star is een echt cadeau voor liefhebbers van felle ongewone kleuren en vrolijke afwisseling op de vensterbank. In tegenstelling tot de beschreven variëteiten, onthult deze plant aan het begin van de bloei sinaasappel-zalmbladeren, die geleidelijk een mooie roze of open haard blos krijgen..

Kerstster Citroen sneeuwEen ander type bloem met gele schutbladen is veel zachter dan de eerste. Dit is een variëteit aan kerststerren Citroensneeuw of “citroensneeuw”.

Poinsettia-variëteiten – een cadeau voor Kerstmis

Al ongeveer 150 jaar wordt kerstster in de Verenigde Staten en in andere landen van de wereld beschouwd als een levend symbool van Kerstmis. Deze prachtige bloem siert veel huizen en wordt gepresenteerd als een geschenk. Het is niet verwonderlijk dat fokkers nieuwe variëteiten en hybriden namen geven die verband houden met de winter en ieders favoriete vakantie..

Kerstster Premium Ice CrystaPoinsettia Premium Ice Crysta is de meest delicate kerstvariëteit. De puntige hartvormige bladeren in de buurt van een kleine groene bloeiwijze, alsof ze na een wandeling in de kou zijn bedekt met een heldere, vrolijke blos.

Kerstster Jingle BellsJingle Bells kerstster met bonte schutbladen, die perfect de sfeer van de vooravond van het feest creëert, kreeg zijn naam niet voor niets. Als je naar een bloem kijkt, lijkt het alsof de karmijnrode bladeren bedekt zijn met vlokken pluizige nieuwjaarssneeuw..

Kerstster ijs punchPoinsettia-variëteit Ice Punch zal je eraan herinneren dat een echte vakantie niet zal werken zonder een mok geurige punch gekruid met een smeltende kubus van transparant ijs.

Kerstster Sonora Wit GlitterHelder als feestelijk vuurwerk, bekroont de Sonora White Glitter kerstster het feest. Witte flitsen op karmijnrode bladeren verhogen niet alleen de stemming, de luxueuze “bloemen” zien er ongelooflijk contrasterend uit tegen de achtergrond van het hoofd-, donkergroene of paarse blad.

Poinsettia wordt niet voor niets erkend als de meest bijzondere vertegenwoordiger van de Euphorbia-familie. De reden ligt niet alleen in het verbluffende uiterlijk, maar ook in de selectieve flexibiliteit, waardoor amateurbloemkwekers tegenwoordig de mogelijkheid hebben om de meest uiteenlopende vormen en kleuren van deze plant te bewonderen..

Een beetje over kerstster – video