soorten en variëteiten van ageratum In de natuur zijn er verschillende soorten en variëteiten van ageratum. Maar helaas kunnen ze niet allemaal op onze breedtegraden groeien. Planten verschillen in struikgrootte, vorm en kleur van de knoppen.

Populaire soorten en variëteiten van ageratum

ageratums van verschillende typen Ageratum is een van de meest populaire culturen die steeds vaker worden gebruikt om ongebruikelijke landschapsontwerpen te creëren..

Op hoogte is de plant verdeeld in twee hoofdgroepen:

  • middelgroot (plantstengel bereikt 30 cm);
  • dwergvariëteiten (scheuten groeien ongeveer 15 cm).

Soorten ageratum die vooral populair zijn:

  1. Ageratum blauwe bal. Het is een korte, bolvormige struik. Met de juiste zorg wordt de bloem niet hoger dan 18 cm. De bladeren zijn mooi, volumineus. Aan de onderkant zijn de platen behaard. De knoppen worden verzameld in bloeiwijzen met een diameter van 2 cm. Als ze los zijn, hebben ze een lila tint met een blauwachtige tint. Vanwege zijn kleur wordt het vaak blauwe ageratum genoemd. Bloei kan worden waargenomen van juni tot begin oktober..Ageratum Blauwe Bal
  2. Ageratum Zomersneeuw. De plant onderscheidt zich door lange stelen. Ze worden tot 45 cm hoog. Zomersneeuw is een witte ageratum. De bloeiwijzen zijn weelderig en vrij groot.Ageratum Zomersneeuw
  3. Ageratum Blau Kappé. Deze variëteit wordt gepresenteerd in de vorm van een halfronde struik. Het bereikt een hoogte van 30 cm. Bloeiwijzen zijn middelgroot. Ze kunnen tot 6 cm in doorsnee zijn. Bloemen van een lila-blauwe tint.Ageratum Blau Kappe

Ageratum Blue Ball is een droogtetolerante soort.

Ageratum Mexicaans

ageratum mexicaanDit type plant wordt vaak de Houston ageratum genoemd. De bloem onderscheidt zich door rechtopstaande stelen, die aan de bovenkant sterk vertakt zijn. Ze vormen een bolvormige struik van 15 tot 60 cm hoog. De bloeiwijzen zijn weelderig, van verschillende tinten. Ze bereiken een diameter van 8 cm..

De meest populaire soorten:

  1. Alba. De plant verschilt in veel pluizige witte bloeiwijzen.alba variëteit
  2. Blauwe nerts. Dit is een vrij dichte struik die tot 25 cm hoog wordt. Bladeren met een diepgroene tint. De bloeiwijzen zien eruit als een dop. Alle losse toppen krijgen een blauwe tint.variëteit blauwe nerts
  3. Beieren. De struik wordt niet hoger dan 30 cm. De bloeiwijzen zijn volumineus. Ze bedekken dicht de hele struik. In het midden hebben de bloeiwijzen een lichte tint en aan de randen zijn ze verzadigd blauw..
  4. Witte bal. De stengels zijn vrij lang, kruipend. In hun bovenste deel en tussen de knooppunten zijn er sneeuwwitte bloeiwijzen. Ze zijn ook rond van vorm. Bloei eind juni.rang witte bal
  5. Roze vuur. Het is een compacte struik die rijkelijk begroeid is met kleine blaadjes. Grote roze bloemen.rang roze vuur

Tot deze soort behoort ook de variëteit Noordzee-ageratum. De bloem behoort tot ondermaatse struiken. De maximale hoogte is ongeveer 15 cm. De bloemen zijn mooi, donkerpaarse tint.

Ageratum dwerg Blue Lagoon

Ageratum dwerg Blue LagoonHet is een compacte eenjarige plant. De struik wordt maximaal 60 cm hoog. Overvloedige bloei. De knoppen beginnen begin juni te bloeien. Bloei duurt tot de vorst. Bloeiwijzen zijn dichte, diepblauwe tint.

Deze soort is geweldig om zowel buiten als in bloempotten te kweken. De bloem past goed bij verschillende soorten planten.

Aan het einde van de bloei worden dozen gevormd waarin de zaden zich bevinden. Bruine korrels, zeer fijn.

Dwerg kleine rozen

ageratum kleine rozenDit is een unieke variëteit die een korte struik is. Net als andere soorten is Little Rose bolvormig. Bloeiwijzen zijn kleurrijk, stervormig. Ze hebben een dieproze tint die niet verandert gedurende de gehele bloeiperiode..

Deze variëteit wordt vaak gebruikt om borders te vormen. Little Roses worden vaak in bloempotten en hangpotten voor buiten geplant..

Er groeit een struik tot maximaal 25 cm, als deze tijdig wordt bewaterd en bemest, zal de bloei in de eerste helft van juni plaatsvinden. Deze soort plant zich voort met behulp van zaden..

Ageratum rood

ageratum roodDit is de meest ongewone variëteit waar veel vraag naar is bij tuinders. De plant onderscheidt zich door lange scheuten. Een struik wordt tot 60 cm hoog. De bloemen zijn enorm. Ze worden verzameld in weelderige bloeiwijzen met een rode tint..

Het unieke van deze variëteit zijn de bloemen. Bij deze soort zijn ze harig. Rode ageratum ziet er geweldig uit op bloembedden met phlox of andere bloemen met een witte of roze tint.

Ageratum Kalinka

ageratum kalinkaDit ras heeft een compact formaat, waardoor het in bloempotten en straatcontainers binnenshuis kan worden gekweekt..

In de vollegrond ontwikkelt ageratum Kalinka zich ook goed. Maar om overvloedig te bloeien, is het noodzakelijk om de plant tijdig te knijpen. Alleen op deze manier zal de struik mooi en gezond zijn..

Er zijn ook gele soorten ageratum. Een daarvan is de Golden Autumn-variëteit. Het is een vaste plant die tot 15 cm hoog wordt. De bloeiwijzen zijn groot, helder. Bladeren met een grijsgroene tint, klein. Langwerpige platen.

Gele variëteiten verdragen droogte goed, maar houden erg van warmte en zon. Deze bloemen zijn geschikt voor de decoratie van rotstuinen en borders..

Ageratum Lentedruppels

ageratum lente druppelsPlanten van deze soort zijn over de hele wereld erg populair. Alle variëteiten die in de set worden verzameld, hebben een rijke kleur. Struiken groeien niet meer dan 30 centimeter. Alle soorten verdragen perfect een knipbeurt, daarom worden ze vaak gebruikt om bloembedden te versieren..

Azteekse schatten

ageratum Azteekse schattenDit mengsel is eenjarig. De hoogte van de scheuten bereikt een maximum van 25 cm De plant bloeit uitbundig, vóór het begin van de eerste nachtvorst. Bloemen zijn buisvormig, klein. De diameter van de bloeiwijzen is niet groter dan 1,5 cm.De schaduw van deze planten is compleet anders

Alle soorten en variëteiten van ageratum, die hierboven zijn beschreven, zijn op hun eigen manier mooi. Als u de kenmerken van elke plant kent, kunt u de optie kopen die zoveel mogelijk aan de eisen voldoet en het meest geschikt is voor het gekozen landschapsontwerp..

In onze tuin zijn er prachtige soorten en variëteiten van ageratum – video