klaver bloeit Klaver is een plant die niet alleen populair is in Rusland, maar ook in Noord-Afrika, in de landen van West- en Centraal-Azië. Het kruid behoort tot de familie van de peulvruchten. Het wordt vaak de stal, rode klaver of pap genoemd. Het groeit op open plekken in het bos, maar ook langs wegen. Beoordelingen van weideklaver, zijn geneeskrachtige eigenschappen en contra-indicaties die beschikbaar zijn op internet, bevestigen nogmaals de effectiviteit ervan.

Planteigenschap en soorten

klaver in de natuur De cultuur gedijt op matig vochtige grond. Dit kruid heeft een goed ontwikkeld penwortelsysteem. De stengel kan tot 60 cm hoog worden, en soms zelfs hoger. Het bovenste deel van de scheuten is behaard. De bladeren zijn ovaal. Ze bestaan ​​vaak uit drie delen, maar er zijn ook varianten van klavertje vier en vijf. Je kunt de bloei observeren tot september. Het unieke van het kruid is het vermogen van bladverliezende platen om ‘s avonds te vouwen en voor zonsopgang te openen. De eerste knoppen verschijnen begin mei. Weideklaver bloeit in roze, wit of rood. De knoppen zijn klein als ze los zitten. Ze hebben een ronde vorm die lijkt op een pluizige kop..

Er zijn verschillende soorten klaver in de natuur. Ze verschillen allemaal onderling, niet alleen qua uiterlijk, kleur van de knoppen, maar ook qua eigenschappen.

Populaire soorten klaver:

 1. Lugovoy of Rood. Het kan voor twee jaar zijn of voor een langere periode. De stengel van de plant bereikt een hoogte van 15-50 cm. Bladverliezende platen zijn drievoudig. Vaak is hun bovenste deel bedekt met witachtige vlekken. Bloeiwijzen zijn los, bolvormig. Ze kunnen rood, wit en roze zijn. Op het grondgebied van Rusland wordt deze soort al 200 jaar gekweekt. De meest populaire variëteiten zijn Vyatsky, Yaroslavsky, Pskov.rode klaver
 2. Kruipende witte klaver. Hij wordt tot 40 centimeter hoog en behoort tot de groep van meerjarige gewassen. Een onderscheidend kenmerk zijn de stengels die wortelen in internodiën. De bladeren zijn gesteeld, drievoudig, elliptisch van vorm. Elke plaat is langs de rand gekarteld met lichte spikkels aan de basis. De bloemen zijn klein. Ze kunnen wit, groenachtig, roze zijn. Dit type is duurzaam en bestand tegen vertrapping. Kruipklaver regenereert zeer snel, wat het mogelijk maakt om het als gazongewas te gebruiken. Het is een goede honingplant, die wel 10 jaar oud kan worden. Er zijn door fokkers verschillende variëteiten gemaakt die verschillen in de vorm en kleur van de bladeren..witte klaver kruipend
 3. De klaver is roze. Deze soort groeit in Europa en het nabije deel van Azië. Stengels zijn recht of oplopend. Kortom, de hoogte bereikt 60 centimeter, maar er zijn gewassen van 80 cm groot.De bladeren zijn drievoudig. Deze klaver bloeit in een wit-roze tint. Het wordt vaak gebruikt als voederplant. Dit type bladeren verschilt. Ze hechten zeer stevig aan de bladstelen, waardoor de plano’s zachter worden. Wanneer de stengel droogt, vallen de bladplaten niet af, wat het hooi een bittere smaak geeft. Hierdoor wordt droge klaver slecht gegeten door dieren, dus wordt het vaak gemengd met granen..klaver roze

Er zijn ook verschillende soorten klavertje vier. Dit zijn vrij nieuwe planten, waarin bladverliezende platen zowel groene als bordeauxrode tinten kunnen krijgen..

Voor het eerst werd de cultuur opgemerkt in de 14e eeuw op de landen van Noord-Italië. Daarna werd de plant naar Nederland en Duitsland gebracht. Sinds 1633 wordt in Engeland rode klaver gekweekt. Het verscheen op het grondgebied van Rusland in de 18e eeuw..

Nuttige eigenschappen van de plant

klaver is rijk aan vitamines en mineralenKlaver is rijk aan verschillende vitamines en mineralen. De bladeren en koppen van planten bevatten een grote hoeveelheid caroteen, minerale componenten, salicylzuur. Het kruid bevat ook flavonoïden die een beter vetmetabolisme bevorderen bij de behandeling van atherosclerose. Deze plant wordt in de volksmond gebruikt om het cholesterolgehalte te verlagen en de immuniteit te verhogen. In de hoofden van de cultuur zijn er analogen van vrouwelijke geslachtshormonen die fyto-oestrogenen worden genoemd. Rode klaver heeft goede geneeskrachtige eigenschappen, maar het heeft contra-indicaties. Als je al zijn capaciteiten kent, kun je in korte tijd van een aantal ziekten afkomen..

geneeskrachtige eigenschappen van klaverbloemenGeneeskrachtige eigenschappen van weideklaver:

 • verlicht het ontstekingsproces;
 • verlaagt de lichaamstemperatuur;verlaagt de lichaamstemperatuur
 • verlicht schimmel;
 • stopt met bloeden;
 • verlicht oogvermoeidheid.verlicht oogvermoeidheid

Bladverliezende platen hebben een diuretisch, zweetdrijvend, bacteriedodend effect. De plant is geweldig om te hoesten.

De infusie van deze cultuur heeft pijnstillende en choleretische eigenschappen. Volgens onderzoeksresultaten is bewezen dat klaverbladeren en bloemen in staat zijn om het lichaam te versterken en gifstoffen en schadelijke componenten te verwijderen..

Voor de genezing van verse en etterende wonden worden gemalen klaverblaadjes gebruikt. Het is belangrijk dat ze alleen worden opgelicht. Hierdoor kun je veel sap krijgen, dat de maximale hoeveelheid bruikbare componenten bevat..

Sinds de oudheid wordt het vaak gebruikt om helende baden te creëren..geneeskrachtig bad met klaver

De essentie van het bloeiende kruid heeft zijn doel gevonden in de homeopathie. Ogen werden gewassen met vers plantensap in geval van allergieën.

Contra-indicaties voor het gebruik van de plant

klaver medicijnDe helende eigenschappen van rode klaver zijn al vele jaren bekend. Maar ondanks alle voordelen heeft cultuur zijn contra-indicaties. Voor de meeste mensen is het kruid niet gevaarlijk, vooral als het niet inwendig wordt gebruikt, maar alleen als lotion..

Klaver wordt niet aanbevolen voor gebruik:

 1. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Stengels en andere delen van de cultuur werken als oestrogeen. Dit kan hormonale onbalans veroorzaken. Dit verbod geldt ook voor het uitwendige gebruik van de formuleringen..
 2. Klaver is gecontra-indiceerd voor mensen met bloedziekten. Dit komt door het feit dat infusies, zalven bloedingen kunnen veroorzaken. Aangezien de stal een goede bloedverdunner is, wordt het afgeraden om deze minimaal 2 weken voor de operatie te gebruiken. Dezelfde hoeveelheid tijd moet worden gewacht na de procedure..
 3. Klaver kan gevaarlijk zijn voor patiënten met indigestie.
 4. Voor hartpatiënten en mensen die een beroerte hebben gehad, mag u geen medicijnen op basis van deze cultuur gebruiken.
 5. Het is verboden om infusies van bloemen en bladeren met neoplasmata te drinken. Een dergelijke vloeistof kan leiden tot een verslechtering van de aandoening..
 6. Klaver kan ook mensen met tromboflebitis schaden. De plant kan bij een proteïne S-tekort bloedstolsels veroorzaken.

Voor de bereiding van infusies wordt het aanbevolen om jonge stelen te gebruiken waarvan de hoogte niet groter is dan 15 cm.

Mogelijke bijwerkingen moeten worden overwogen bij het gebruik van op klaver gebaseerde medicijnen. Patiënten klagen vaak over huiduitslag, spierpijn, misselijkheid en hoofdpijn. Bij individuele intolerantie kunnen bij sommige vrouwen vaginale bloedingen optreden. Als u witte of rode klaver voor medicinale doeleinden gebruikt, moet u er rekening mee houden dat het niet wordt aanbevolen om deze in te nemen met bepaalde groepen geneesmiddelen..

Overmatig gebruik van klaver kan leiden tot leverbeschadiging.

Gebruik geen klaver bij:

 1. Oestrogeencapsules of -tabletten.
 2. Anticonceptiepillen die levonorgestrel en ethinylestradiol bevatten.
 3. Geneesmiddelen voor de behandeling van de lever. Clover is in staat om hun afbraak in het lichaam te vertragen en de actie te belemmeren.
 4. Geneesmiddelen die de bloedstolling vertragen. Deze omvatten aspirine, naproxen, heparine, diclofenac en anderen..
 5. Middelen die worden voorgeschreven bij de behandeling en preventie van kanker. Infusies kunnen de effectiviteit van dergelijke formuleringen verminderen..

Het wordt ook niet aanbevolen om medicijnen te gebruiken die deze stof bevatten voor mensen met diabetes mellitus en kinderen.

Effectieve recepten voor cholesterol en andere ziekten op basis van pap

Weideklaver voor cholesterol is een uniek middel dat over de hele wereld beroemd is. Met de juiste voorbereiding van het medicijn in een vrij korte tijd, kunt u het probleem vergeten zonder het gebruik van dure medicijnen..

Klaver tinctuur

klaver tinctuurDeze cultuur wordt al sinds de oudheid gebruikt voor het reinigen van bloedvaten. Een van de meest populaire remedies is een klaver-infusie met wodka. Om zo’n drankje te bereiden, kun je zowel verse als droge bloemen van de cultuur gebruiken..

bereiding van tinctuurVereiste ingrediënten:

 • 500 g gras;
 • 500 ml wodka.

Doe klaverbloemen in een pot van twee liter en vul ze met vloeistof. Het resulterende mengsel moet 2 weken op een donkere plaats worden bewaard. Aan het einde van de tijd moet de vloeistof worden gefilterd en vervolgens worden gekoeld. Iedereen kan zo’n infusie drinken, maar met inachtneming van bepaalde doseringen. Dit geldt in de eerste plaats voor ouderen. Het is noodzakelijk om eenmaal daags voor de maaltijd alcoholische tinctuur te drinken. Het verloop van de behandeling is 30 dagen. Daarna moet u 10 dagen pauze nemen en de therapie weer hervatten..

Klavertinctuur met alcohol heeft een tonisch en verzachtend effect.

Het is handig om deze remedie in het voorjaar te nemen. Het is in deze tijd dat het menselijk lichaam vitamines nodig heeft.

Zoet cholesterol medicijn

klaverhoningOm zo’n middel te bereiden, moet je klaverhoning kopen bij de apotheek. Om dit te doen, moet u 30 g van een delicatesse en 10 ml vers citroensap nemen. Meng de componenten grondig om een ​​homogene massa te verkrijgen. Bewaar het medicijn in de koelkast.

Klaverhoning kan de bloeddruk verlagen.

Het is noodzakelijk om de samenstelling elke dag voor de lunch in te nemen. De loop van de behandeling is een maand. Klaverhoning is een zeer heilzaam middel. Het is een natuurlijke antioxidant die het cholesterolgehalte snel verlaagt en de gezondheid van de bloedsomloop herstelt..

klaver afkooksel

afkookselOm de remedie te bereiden, moet u de bloemen en bladeren van jonge planten gebruiken. Dit is een van de populaire recepten die over de hele wereld worden gebruikt..

Om te koken heb je nodig:

 • 5 gram bloemen;
 • 5 gram bladeren;
 • 200 mg kokend water.

Meng alle componenten. Laat de compositie 60 minuten trekken. Gooi het mengsel vervolgens weg in een vergiet of zeef met gaas. De infusie wordt 3 keer per dag ingenomen, 20 mg per keer. Het moet uitsluitend vóór de maaltijd worden gedronken. Het verloop van de behandeling moet 3 weken zijn.

Om de remedie zo effectief mogelijk te maken, wordt aanbevolen om de tinctuur niet langer dan 2 dagen op een koude plaats te bewaren..

Infusie van klaver voor ziekten van het urogenitale systeem

klaver theeDeze remedie gaat goed om met nierpathologieën, evenals met pijnlijke menstruatie..

Voor de bouillon moet je bereiden:

 • twee theelepels gedroogde bloemen;
 • 200 mg water.

Kook de vloeistof en doe het kruid erin. Laat het product 35 minuten trekken. Neemt 3 maal daags 20 mg vloeistof. Het wordt aanbevolen om de infusie een half uur voor de maaltijd te drinken..

Om onaangename symptomen met de menopauze te elimineren, moet u 3 eetlepels met een glaasje bloemen in 200 mg water brouwen. Sta er een uur op, waarna u kunt beginnen met gebruiken. Drink 4 keer per dag, 0,5 kopjes voor de maaltijd.

Klaver tegen hoofdpijn

het gebruik van infusie van klaverVaak kan dit symptoom worden veroorzaakt door de pathologie van het endocriene systeem en het slecht functioneren van de bloedvaten van de hersenen. Om van hoofdpijn en geluiden af ​​te komen, moet je oregano, lindebloemen, klaver, sint-janskruid, aalbessen, aardbeien brouwen. Gebruik alle componenten in gelijke delen. Kleine hoeveelheden innemen met jam of honing.

Er is ook een ander, niet minder effectief recept voor hoofdpijn. Om het te bereiden, moet je een literpot gevuld met klaver nemen en er wodka overheen gieten. Sluit de container goed af en bewaar deze twee weken in deze staat. Neem een ​​eetlepel voor het slapengaan. Voor zo’n tinctuur kun je niet alleen bloemen gebruiken, maar ook andere delen van de plant. Na 30 dagen zal het gehoor aanzienlijk verbeteren en zullen geluiden niet langer storen.

Weideklaver is een echt effectieve en populaire remedie. Maar ondanks al zijn positieve aspecten, is het raadzaam om een ​​arts te raadplegen voordat u de infusies voorbereidt en gebruikt..

Video over de geneeskrachtige eigenschappen van klaver