Waarom worden hovea-bladeren geel en hoe help je de plant?

waarom worden hovea-bladeren geel? Hovea is een palmboom met prachtige bladeren die een woon- of kantoorruimte kan transformeren. De plant is volledig pretentieloos, maar soms worden de hovea-bladeren geel en worden de uiteinden droog en donkerder. Als de oorzaak van het optreden van dergelijke defecten op tijd wordt geëlimineerd, zal de plant niet lijden..

Waarom worden hovea-bladeren geel?

hovea bladeren worden geel In het wild leeft hovea in de subtropen. Maar je moet niet haasten om te warme omstandigheden voor de plant te creëren en de pot naast de batterij te zetten. Dit zal zeker leiden tot vergeling van het blad. De belangrijkste reden voor dergelijke veranderingen is de luchtvochtigheid die niet geschikt is voor de palmboom. Na het verlies van bladeren, zal het stoppen met groeien en verdorren, en dan volledig afsterven. Vochtigheid voor hovei moet minimaal 65% zijn.

Bij een teveel aan borium kan de hovea zijn aantrekkelijkheid verliezen. Om de prestaties te verlagen, is het niet nodig om gekochte fondsen te gebruiken. Het is voldoende om gewone suiker te gebruiken.

Dergelijke parameters kunnen op verschillende manieren worden bereikt:

  • bespuit de plant en het gebied eromheen regelmatig, minimaal eens per 2 dagen;
  • installeer verschillende containers met water in de buurt van de bloempot;
  • koop een luchtbevochtiger of decoratieve fontein.

Zodra de luchtvochtigheid in de kamer weer normaal wordt, wordt de palm weer groen. Ook kan de reden voor de geelachtige tint van de bladeren een gebrek aan voedingsstoffen in de grond of een teveel aan calcium zijn, wat optreedt wanneer de plant wordt bewaterd met hard water. Daarom is het beter om goed bezonken, gefilterd of smeltwater te gebruiken..

De toppen van de bladeren worden donkerder en drogen

bladpunten worden donker en droogDonkerbruine gedroogde uiteinden op gesneden palmbladeren zijn een veel voorkomend probleem..

Chloor in water kan het proces van fotosynthese verstoren. Bij het besproeien van bladeren met water van slechte kwaliteit kunnen er witte vlekken op het oppervlak verschijnen..

Het kan worden veroorzaakt door verschillende factoren:

  1. Tabaksrook. Je mag de hovei niet plaatsen in een ruimte waar constant gerookt wordt.
  2. Lage temperatuur. De palmboom vindt het niet leuk als het merkteken op de kamerthermometer onder +18 ° C . komt.
  3. Chlorose. In dit geval veroorzaakt het drogen van de bladplaten een gebrek aan fosforverbindingen in de bodem of een overmaat aan fluor. Daarom moet u in de winkel meststoffen kiezen die geschikt zijn voor palmbomen en geen fluoridecomponenten bevatten. Topdressing in een pot met een palmboom wordt van de lente tot de herfst eens in de 2 weken aangebracht. Het is goed om wortelbemesting en sproeien af ​​te wisselen. In de winter, evenals direct na het verplanten, mag geen kunstmest worden toegepast.
  4. Overtollig koper. Het veroorzaakt het verschijnen van donkere vlekken die qua vorm op een ellips lijken. Om dit te voorkomen, mag u geen producten gebruiken die koper bevatten om palmbomen te behandelen..

Vreemd genoeg klinkt het, maar overloop kan een andere reden zijn voor de bladeren om te drogen. In de winter moet dit bijzonder zorgvuldig worden gecontroleerd. Hovea wordt alleen bewaterd als de grond in de pot tot een diepte van 2 cm uitdroogt.En zodat de wortels van de palmboom niet rotten, is het noodzakelijk om een ​​drainagelaag van geëxpandeerde klei, fijn grind of keramische scherven aan te brengen de bodem van de pot bij het planten.

Blancheren en donkere vlekken

het verschijnen van donkere hoveabladerenHet belangrijkste voordeel van de hovea is het prachtige blad met een rijke, sappige groene kleur. Als de schaduw verre van dit is, is de plant bleek geworden, dan kan de reden hiervoor tocht zijn. Het zorgt voor sterke schommelingen in temperatuur en vochtigheid en daar houdt de plant niet van. Tocht leidt tot verstoringen in het proces van fotosynthese, wat onmiddellijk de kleur van de bladplaten beïnvloedt. In dit geval is er maar één uitweg: de pot herschikken naar een plaats waar geen wind is..

De tweede reden voor de te vervaagde kleur van de plant kan een gebrek aan licht zijn. Maar stel de palmboom niet bloot aan direct zonlicht: zo verbrandt hij en krijgt hij vlekken, het blad krimpt traag. Het is beter om een ​​​​plek voor haar te kiezen, verlicht door diffuus licht, of iets verder van het raam te plaatsen..

schade aan hovea bladerenEen ander probleem met een palmboom waar hovea-eigenaren op moeten letten, zijn kleine zwarte stippen. Ze verschijnen als gevolg van niet-naleving van de voorwaarden voor de zorg voor een kamerplant..

Hoofdredenen:

  • te hoge temperatuur in de kamer;
  • gebrek aan vocht in de grond;
  • overloop en lage temperatuur.

Als de detentievoorwaarden niet tijdig worden aangepast, sterft de palmboom snel af. De beste optie voor haar is een stabiele temperatuur van +20 tot +24 ° C en een luchtvochtigheid in het bereik van 60-65%.

Als je de plant goed verzorgt, zal de hovea een lust voor het oog zijn met prachtig groen blad. Als ze de omstandigheden niet prettig vindt, zal ze dit onmiddellijk aan haar baasjes signaleren door zwart of geel worden van het blad, droge punten of kleine stippen. Door de detentievoorwaarden aan te passen aan normaal, zal de palmboom snel herstellen.

Behandeling van vergelende palmbladeren – video

Adblock
detector