Waarom heeft uw orchidee trage bladeren? Op zoek naar antwoorden

De bladeren van het huisdier verdorren Het komt voor dat een gezonde, welvarende plant plotseling zijn bladelasticiteit verliest. Waarom heeft de orchidee trage bladeren, wat moet ik doen om de turgor te herstellen? Er zijn verschillende redenen en het zal tijd kosten om schoonheid te herstellen. Het is duidelijk dat sinds de gietstukken hun elasticiteit hebben verloren, de biochemische processen in het systeem worden verstoord. Gebrek aan vocht, oververhitting van de plant of wortelziektes zijn de belangrijkste redenen waarom een ​​orchidee verwelkt. Als je geen actie onderneemt, worden de bladeren geel en sterft de plant..

Oorzaken van zachte bladeren bij orchideeën

Om een ​​plant te helpen, moet je de reden weten Meestal worden de onderste bladeren zacht. Als het grondgedeelte geen voeding heeft en de wortels geen tijd hebben om in de behoefte te voorzien, vindt herverdeling plaats vanwege de onderste bladeren. Hun voedselvoorraad wordt naar de top verplaatst. Lees over orchideeënziekten!

oververhitting

Oververhitting van de plant is gevaarlijk voor de bloem. Op een hete middag in direct zonlicht wordt zelfs een beschaduwd raam erg warm. Op dit moment verdampt het blad intensief vocht. Maar ook de ondergrond warmt op, er ontstaat verdamping in het glas. In dit geval krijgen de wortels niet alleen weinig vocht, maar ook koel, de warmte van het substraat wordt besteed aan verdamping.

Als oververhitting optreedt, moet u:

  • verwijder de plant 2-3 uur diep in de kamer, zodat de temperatuur van de bladeren en wortels geleidelijk gelijk wordt;
  • daarna kunt u de plant besproeien, de bladeren afnemen met een vochtige doek of water;
  • vind een plek voor de orchidee die secundaire oververhitting uitsluit.

Aan het gietwater kan een antistressmiddel, een druppel Epin of barnsteenzuur worden toegevoegd. Turgor kan snel herstellen of binnen 3-4 dagen, afhankelijk van de mate van uitdroging.

Bevriezing en ongedierte

In de winter kan er bevriezing optreden op de plant op de vensterbank.Waarom heeft een orchidee in de winter trage bladeren en wat eraan te doen? Verblijven in de tocht bij temperaturen onder het vriespunt zal leiden tot bevriezing van de bladeren. Ze zullen gaan liggen en veranderen in een vod. Als de plant in een strenge winter bij het raam staat, treedt bevriezing op bij temperaturen onder de 15 graden. Bevriezing is niet genezen. De weefsels worden gesneden zodat ze geen rot ontwikkelen. Maar het is niet nodig om een ​​​​gewonde bloem te transplanteren..

Op de bladeren wordt een kolonie teken gescheiden, ze zuigen het sap eruit, de plant wordt geremd en het groene blad verdwijnt alsnog. Vooral rode en kleurloze mijten zijn gevaarlijk voor orchideeën. Deze insecten zijn bang voor vocht, ze broeden alleen in droge lucht..

Na elke waterprocedure moet u de bladoksels en het midden van de uitlaat drogen. Stilstaand water is schadelijk voor de plant. Gebruik voor de plantenverzorging altijd zacht, bezonken water zonder hardheidszouten. Zouten zetten zich af op het substraat, vergiftigen het en sluiten de poriën die vocht bevatten.

Gebrek aan vocht

Trage bladeren van een orchidee kunnen zijn met onvoldoende of overmatig water geven.Wat te doen als de orchidee bladeren verschrompeld door gebrek aan water? Er is geen duidelijk tijdsinterval wanneer het orchideeënsubstraat moet worden gehydrateerd. Het hangt af van de droogte van de lucht en de temperatuur in het appartement. In de middagzon en bij regenachtig weer verandert de selectie van vocht door de wortels. U moet het uitgedroogde substraat water geven. Daarom moet u er elke keer voor het water geven ervoor zorgen dat de grond droog is. Na het drogen de plant gewoon water geven met de toevoeging van barnsteenzuur aan het water. Water geven gebeurt door onderdompeling gedurende een uur in water 30-400 С.

Onjuiste verzorging leidt tot de dood van de plantWaarom heeft de orchidee trage bladeren na het verplanten, wat moet ik doen? Het is belangrijk om de juiste bodemsamenstelling te kiezen. Een slecht behandelde bast neemt geen water op. Dan, hoe vaak het ook wordt bewaterd, het water wordt gefilterd zonder in de poriën te blijven hangen. De inhoud van de potten zal moeten worden gewijzigd.

Wortelproblemen

Het beschadigde wortelstelsel kan de bladeren niet van voeding voorzienDe staat van het wortelstelsel kan worden beoordeeld aan de hand van de kleur. Als de wortels groen of licht met een zilverachtige glans zijn, zijn ze gezond. Bruine vlekken die verschijnen, duiden op rot. Wat als de orchidee verdort, maar stevig in de pot zit? Misschien is dit een signaal dat de plant niet genoeg zuurstof krijgt, omdat hij in een dicht substraat staat. Als de plant lange tijd niet wordt getransplanteerd, ontwikkelen zich algen en micro-organismen op het oppervlak van de schors en kruimels, de schors is versleten en de poriën tussen de deeltjes worden kleiner. Dan hebben de wortels niet genoeg voeding en verdorren de bladeren. Hetzelfde gebeurt als u te veel meststoffen gebruikt. In beide gevallen zal het nodig zijn om het substraat te vervangen terwijl het wortelstelsel intact is..

De bast is afkomstig van oude naaldbomen die lange tijd in het bos hebben gelegen. Er mag geen hars in zitten. De stukken worden volgens een speciaal schema driemaal met kokend water behandeld. Het is noodzakelijk om zoveel mogelijk poriën te openen zodat de ondergrond vocht vasthoudt..

Vaak ligt een schending van de voeding van de bladeren in de ziekte van het wortelstelsel. Als de bladeren van een orchidee verdorren, moet u het volgende doen:

  1. Zorg ervoor dat de plant niet oververhit of overgedroogd is.
  2. Het schudden van de uitlaat, als deze stevig in de pot zit, betekent dat het wortelstelsel behouden blijft. Maar de audit moet gebeuren. De rotte wortels zitten onder het slijm, of zijn opgedroogd. Verwijder zieke delen, behandel open secties met antiseptische preparaten die geen alcohol bevatten. Gebruik bij het rooten speciale voorbereidingen – Maxim, Alirin.
  3. Als de plant nog maar één levende wortel over heeft, wordt deze in een geschikte kleine pot geplant en volgens het gebruikelijke schema verzorgd..
  4. Er zijn geen wortels meer, de rozet wordt boven een bak met water geplaatst, zodat de hals 2-3 cm boven het water staat. Veeg de bladeren dagelijks af met water en barnsteenzuur. De wortels zullen weer groeien.

In de toekomst, totdat de plant zijn verloren vorm terugkrijgt, totdat de wonden genezen, is bemesten en stimuleren van water geven niet mogelijk.

Video over het gebruik van glucose bij het verschijnen van trage bladeren in een orchidee

Adblock
detector