Violet Wittrock - een kleurrijke decoratie van het tuinperceel

violet wittrock Violet Wittrock is een van de meest spectaculaire en populaire tuinplanten. De heldere bloem is ook bekend als viooltjes of altviool, vaak gebruikt voor het decoreren van tuinen en bloembedden, landschapsparken en pleinen. De populariteit van het Wittrock-viooltje is te danken aan zijn kleurrijke en aantrekkelijke uiterlijk, evenals het gemak van groeien en pretentieloze verzorging..

Violet Wittrock – kenmerken en beschrijving

plant kenmerken Violet Wittrock behoort tot hybride variëteiten met een complexe en vertakte stamboom. Tuinviooltjes werden verkregen door verschillende soorten viooltjes te kruisen – Altai, driekleur en geel.

Kenmerken van de Violet Wittrock:

 1. De struik heeft een nette compacte vorm, maar kan ook half spreidend zijn..
 2. Planthoogte niet groter dan 20-30 cm.
 3. Het wortelstelsel is onvoorzien, zonder een speciale centrale wortel.
 4. De bladplaten zijn ovaal of eivormig, met gekartelde randen, donkergroen van kleur, afwisselend.
 5. Bloeiwijzen zijn erg groot – tot 8-10 cm in diameter, bestaande uit 5 bloembladen. De kleur kan verschillende tinten hebben – van monochromatisch tot regenboog.
 6. Na het einde van de bloeiperiode worden vruchten gevormd – capsules met drie kamers met kleine zaden.

Het belangrijkste kenmerk van het Vittrok-viooltje zijn de grote, fluweelachtige en heldere bloeiwijzen, die de plant een speciale opzichtigheid geven..

Wittrock-viooltjes kweken

Vittrock-viooltjes kwekenHet Vittrock-viooltje wordt door zaad gekweekt. Wanneer viooltjes voor zaailingen moeten worden geplant, hangt af van hoe snel je wilt bloeien. Om de altviool al in juli te laten bloeien, wordt het zaaien van zaden voor zaailingen in februari uitgevoerd.

Wanneer gezaaid in juni of juli, zal het Vittrock-viooltje pas het volgende jaar genieten van heldere bloeiwijzen en zich ontwikkelen als een gewone tweejaarlijkse.

Zaaien voor zaailingen

violet wittrock zadenOm Vittrock-viooltjes uit zaden te laten groeien, moet je een grondmengsel bereiden.

Om dit te doen, kunt u de volgende componenten mengen:

 • tuinaarde;
 • turf;
 • humus;
 • grof zand.

Alle componenten worden gemengd in een verhouding van 2: 2: 2: 1. Als alternatief kunt u het veelzijdige violette substraat gebruiken dat verkrijgbaar is in tuinwinkels..

Zaden worden op afstand van elkaar gezaaid, het beste van alles willekeurig. Ze gaan diep de grond in tot een diepte van maximaal 4-5 mm. Gewassen moeten worden besprenkeld met een dunne laag grondmengsel, besproeid met warm water uit een spuitfles en afgedekt met plasticfolie of glas.

Verzorging van zaailingen en overplanten naar een vaste plaats

scheuten van viooltjesBij het thuis kweken van viooltjes uit zaden, is het erg belangrijk om gunstige omstandigheden te creëren voor de actieve groei en ontwikkeling van zaailingen. De container met gewassen moet op een warme en gelijkmatig verlichte plaats worden geplaatst. De optimale temperatuur voor het ontkiemen van zaden is niet lager dan + 21 ° С.

Gedurende de volgende 12-15 dagen moeten de zaailingen dagelijks voor ventilatie zorgen – 15 minuten ‘s ochtends en’ s avonds. Na de opgegeven tijd verschijnen de eerste zaailingen. Daarna kan de film of het glas worden verwijderd en kan de container naar een koelere plaats worden verplaatst. Na 30-40 dagen ontkiemen wordt het eerste paar echte bladeren gevormd, waarna ze in afzonderlijke containers kunnen worden gedoken.violet wittrock zaden

Regels voor het overplanten van viooltjes naar een vaste plaats:

 1. Transplantatie naar een vaste plaats wordt uitgevoerd in mei als de zaden aan het einde van de winter en in augustus-september met zomerzaaien worden gezaaid.
 2. Om altviool te laten groeien, moet je een goed verlichte plek kiezen, lichte halfschaduw is toegestaan.
 3. De grond moet los, vruchtbaar en met een neutrale zuurgraad zijn..
 4. Graaf het gebied 5-7 dagen voor het verplanten op en voeg tegelijkertijd compost of humus toe.
 5. Maak plantgaten op een afstand van 18-20 cm.
 6. Dompel de zaailing in het gat, maak de wortels recht en bestrooi met aarde.aanplant van Wittrock violet zaailingen

Giet in de laatste fase de violette zaailingen met warm water en mulch met turf of humus voor langdurig vochtbehoud.

Wittrock violet verzorgingsregels

viooltjes mulchenViolet Wittrock trekt de aandacht van tuinders, niet alleen vanwege zijn luxueuze uitstraling, maar ook vanwege zijn pretentieloze zorg..

Voor een overvloedige en langdurige bloei volstaat het om enkele eenvoudige regels te volgen:

 1. De altviool water geven moet regelmatig, maar matig zijn. Geen slijm of droge grond toestaan.
 2. Meststoffen worden gedurende het groeiseizoen elke 12-15 dagen aangebracht. Om dit te doen, kunt u superfosfaat, ammoniumnitraat of complexe meststoffen voor viooltjes gebruiken..zorgzame zorg
 3. De grond rond de plant moet worden losgemaakt om de luchtdoorlatendheid te verbeteren en tegelijkertijd onkruid te verwijderen. Dit moet heel voorzichtig gebeuren om de wortels van het viooltje niet te beschadigen..

Violet Wittrock is een spectaculaire tuinplant die de aandacht van tuiniers trekt met zijn luxueuze, heldere en uitbundige bloei. Met minimaal onderhoud wordt de altviool een kleurrijke decoratie van elk bloembed en tuinperceel.

Wittrock’s geweldige violet uit zaad – video

Adblock
detector