Vereisten voor het thuis kweken van syngonium – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

thuis syngonium kweken Syngoniums zijn sterke, klimplanten met herkenbare, zoals alle appelbes, pijlvormige bladeren, gewild bij veel kwekers. En hoe niet verliefd te worden op syngonium, het kweken van deze luxueuze bloem thuis kost niet veel moeite, en het decoratieve effect is verbazingwekkend!

Kenmerken van zorg bij het thuis kweken van syngonium

In de natuur leven syngoniums in tropische regenwouden. Met de vorm van een liaan maken planten uitstekend gebruik van de mogelijkheid om boomstammen tot grote hoogte te beklimmen. Talrijke luchtwortels die zich boven elke internode vormen, helpen niet alleen om verticale oppervlakken te beklimmen, maar voorzien de stengels en bladeren ook van voedsel en vocht uit de lucht.

Als je de vereisten van het syngonium volgt om het thuis te laten groeien, reageert de bloem met snelle groei en prachtig blad, dat in de meeste variëteiten een originele bonte kleur heeft in groene, zilveren, roze en paarse tinten. In de natuur bloeit syngonium en vormt dichte bloeiwijzen – kolven met een groenachtige of geelachtige tint, beschermd door karmozijnrode of witroze schutbladen. Bij het thuis kweken van syngonium slagen echter maar heel weinig amateurbloementelers erin om de bloei te zien..

Verlichting voor syngonium

verlichting voor syngonium Wilde syngoniums verstoppen zich altijd onder het bladerdak van het bos. Thuis is een geschikte plaats voor een bloem te vinden op de oost- en westramen. Zelfs aan de noordkant in het voorjaar en de zomer zal de plant comfortabel zijn..

Maar in de winter, wanneer de daglichturen worden verminderd, blijkt dergelijke verlichting voor het syngonium onvoldoende. Dit wordt uitgedrukt:

 • bij het uitrekken van internodiën;
 • bij het verkleinen van plaatplaten;
 • vervagende bladeren.

In het koude seizoen is het beter voor de bloem om een ​​​​lichtere plaats te kiezen, beschermd tegen directe stralen, of kunstmatige verlichting te organiseren. Het plaatsen van een pot aan de zuidkant voldoet helemaal niet aan de eisen van het syngonium bij het kweken van een huis. Hier wordt de plant snel bleek, verliest blad en kan afsterven..

Temperatuur en vochtigheid voor het bewaren van syngonium

temperatuur en vochtigheid voor syngoniumPretentieloos, winterhard syngonium wortelt goed thuis en vereist geen speciaal temperatuurregime.

In het warme seizoen is de optimale temperatuur voor het bewaren van syngonium 20-24 ºC. In de winter, wanneer de actieve groei vertraagt, mag het wat koeler zijn in een kamer met een bloem, maar de temperatuur mag niet onder de 16 ºC komen.

Het is echter onwaarschijnlijk dat het mogelijk zal zijn om de temperatuurachtergrond in een woonappartement kunstmatig te verlagen, en een werkende verwarming droogt genadeloos de lucht. Daarom is het in de winter nuttig om alle beschikbare hydratatiemiddelen te gebruiken, of het nu gaat om:

 • elektrische huishoudelijke apparaten;
 • pallets met geëxpandeerde klei gevuld met water;
 • irrigatie van gebladerte met schoon verzacht vocht.

het resultaat van onjuiste zorgDezelfde maatregelen worden genomen in de zomerse hitte. Verhoogde luchtvochtigheid voor syngonium – het vermogen om zelfs ernstige temperatuurstijgingen gemakkelijker en zonder verliezen te verdragen.

Van de lente tot het midden van de herfst is het handig om de platen af ​​te vegen met een vochtige doek of spons gedrenkt in warm, bezonken water.

Syngonium bewateringsregels

syngonium water gevenSyngonium houdt, net als andere bewoners van de vochtige tropen, van vocht. Daarom moet de grond onder de bloem matig vochtig worden gehouden, maar niet te verzadigd met vocht. Zijn er preciezere regels voor het besproeien van syngonium? Hoe u zich aan de maatregel houdt en de plant niet schaadt??

Gebrek aan vocht leidt tot verzwakking en verwelking van de bloem, vooral als het exemplaar dat thuis groeit groot is. Overtollig water in de bodem leidt tot verzuring van het substraat, verzuring van de wortels en het bovengrondse deel van de plant.

Om te voldoen aan de vereisten van syngonium om het thuis te laten groeien, wordt de grond vaak bevochtigd, overvloedig, maar wachtend tot het grondoppervlak uitdroogt. Het naar beneden stromende in de pallet wordt afgevoerd. Als de plant bij lage temperaturen in een wintertuin wordt gehouden, wordt de watergift van de herfst tot de lente verminderd. In kameromstandigheden verandert de behoefte aan water bijna niet.

Irrigatie van bladeren is erg belangrijk voor ampelachtige syngoniumplanten, die niet alleen water uit de grond, maar ook uit de lucht halen..

Transplantatie, bemesting en bodemselectie voor syngonium

syngonium vóór transplantatieHet syngonium heeft een zeer los, licht, vochtig en ademend substraat nodig dat een snelgroeiende cultuur kan voorzien van de nodige voeding en voorwaarden voor de ontwikkeling van het wortelstelsel.

Bij het kiezen van een grond voor syngonium, kunt u stoppen bij kant-en-klare mengsels met een neutrale of lichtzure reactie. Maar veel telers pakken de grond met hun eigen handen op, met behulp van:

 • gesorteerde turf;
 • lommerrijke grond;
 • grof zand;
 • veenmos;
 • graszoden.

syngonium na transplantatieDe componenten worden in gelijke delen genomen, gemengd en, wanneer syngonium thuis wordt gekweekt, worden ze goed verwarmd in een oven of magnetron. Deze maatregel helpt de bloem te beschermen tegen de aanval van bodemschimmels en ongedierte..

Bij het planten van een bloem is het handig om voor ondersteuning te zorgen. Het wordt versterkt in de diepte van de drainagelaag, vervolgens wordt een laag grond gegoten waarop een jonge plant of een getransplanteerd volwassen exemplaar wordt geplaatst.

De actieve groei van de bloem heeft regelmatige ondersteuning nodig. In het warme seizoen wordt de plant om de twee weken gevoed met vloeibare complexe middelen voor decoratieve bladverliezende gewassen. Meststoffen voor syngoniums moeten stikstof bevatten, een volledige set sporenelementen met uitzondering van calcium.

Als je syngonium thuis kweekt, moet je onthouden dat de plant, net als alle appelbessen, enigszins giftig is. Contact met de huid of slijmvliezen van bijtend sap dat verschijnt bij het snijden van stengels en bladeren kan het welzijn nadelig beïnvloeden, pijn in de ogen, een branderig gevoel, roodheid van de aangetaste gebieden of allergische reacties veroorzaken.

De subtiliteiten van de zorg voor het syngonium – video