Veel voorkomende altvioolziekten en plagen

altvioolziekten en plagen Viooltjes zijn unieke bloemen die elk gebied kunnen versieren. Maar om mooie planten te laten groeien, moet je weten wat ziekten en plagen van altviool zijn. Deze bloem is niet alleen geliefd bij mensen, maar ook bij insecten. Struiken worden vaak ziek, dus het is erg belangrijk om aan alle zorgvoorwaarden te voldoen.

Grote plantenziekten

Als je weet waar je favoriete bloem ziek van is, dan is er een kans om hem te helpen en een geweldige bloei te behouden.

Hoe altviool te genezen van ascochitis?

ascochitis Deze ziekte met een complexe naam wordt veroorzaakt door een parasitaire schimmel. Hierdoor verschijnen bruine vlekken met een brede donkere omtrek op de bladeren van de viooltjes. Later beginnen deze gebieden op te fleuren en worden ze bedekt met schimmel. Aangetast blad droogt snel. Sporen van de schimmel blijven zelfs in stervende delen van de plant bestaan, dus het is belangrijk om ze te verbranden. Om de infectie te elimineren, wordt de altviool vóór de bloei behandeld met preparaten op koperbasis. In de herfst worden alle restjes zorgvuldig verwijderd.

Bij ascochitis is het niet mogelijk om biologische voeding te gebruiken, dit geldt ook voor mest.

Echte meeldauw op altviool

echte meeldauwDeze ziekte manifesteert zich als een witte laag op het oppervlak van de bladbladen. Later wordt echte meeldauw donker. De infectie is zeer resistent, het sterft niet op gevallen bloeiwijzen, gebladerte. Om te voorkomen dat viooltjes deze ziekte oplopen, moet u de plant besproeien met zwavel of preparaten Skor, Ordan, Horus. Ze moeten duidelijk volgens de instructies worden gebruikt. Alle plantenresten worden vernietigd, zodat de infectie zich niet naar andere bedden verspreidt..

Redenen voor het verschijnen van grijsrot

grijsrotHoge luchtvochtigheid zorgt er vaak voor dat altviool gaat rotten. Dit komt door hevige regenval, vaker in de tweede helft van de zomerperiode. De plant is bedekt met een grijze bloei, de stengel wordt zacht, “vloeibaar” om aan te raken. Als de viooltjes ziek zijn van grijze schimmel, moeten de planten worden vernietigd. Alle aangrenzende bloemen op de site worden behandeld met Maxim of Alirin-B. Om grijsrot te voorkomen, wordt altviool geëtst met oplossingen van Trichoderma, Glyokadin totdat knoppen worden gevormd.

Oorzaken van schade aan bladverliezende platen en wortels

Duidelijke tekenen van het begin van de meeste ziekten zijn een verandering in de kleur van het gebladerte en het verschijnen van vlekken erop. Als je de plant niet op tijd begint te genezen, zal deze snel uitdrogen en afsterven..

Phylostictosis van viooltjes

fylostictoseDe ziekte wordt aangegeven door vlekken op de bladbladen: bruin met een roodachtige tint, waarvan het midden lichter is. Vervolgens vormen zich sclerotia, de aangetaste viooltjes drogen snel. Om te voorkomen dat de infectie zich verspreidt, is het belangrijk om de bedden in de herfst van droge planten te reinigen..

Galnematode

GalnematodeDe nematoda nestelt zich op de wortels van de altviool. Hierdoor worden gallen gevormd op de wortelstok – gezwellen, zwellingen van ongeveer 6 mm groot. In deze “ballen” ontwikkelen zich de larven van de parasiet. Wanneer ze uit de grond komen, beginnen ze actief aan de plant te knagen. Dit probleem leidt tot vroege verwelking van de altviool in het open veld. Om aaltjes te verwijderen, moet je de grond stomen voordat je de altviool plant. Ongedierte is niet bestand tegen temperaturen boven de 50 graden. Ook worden goede resultaten verkregen door natriumnitraat in te voeren. Dit doe je ongeveer een week voordat je de planten in de volle grond plant. Verbruik is 150 g per vierkante meter.

Spintmijt

SpintmijtIn droge lucht nestelt een spint zich op de altviool. Dit leidt tot uitdroging van de bloem, deze verzwakt. De bladeren worden geleidelijk geel en krullen. In dit geval kunt u niet zonder insecticiden. Planten kun je het beste verwerken met Aktelik, Talstar. U kunt Sirene of Fufanonn gebruiken.

Spintmijten veroorzaken bladkrulling in altvioolzaailingen.

Parelmoer

ParelmoerDe mooie naam van de rups is de larven van de nymphalidvlinders, maar in feite is het een grote plaag van viooltjes. Ze verschijnen in de zomer. De rupsen hebben een opvallende witte streep op de zwarte rug, dit zijn de larven van een gewoon parelmoer. De rupsen van het grote bosparelmoer hebben een andere kleur. Het heeft een enorme gele streep en bruine streepjes aan de zijkanten. Deze insecten eten zowel bloemen als bladeren. Zodra het parelmoer op de viooltjes verschijnt, is het dringend nodig om insecticiden toe te passen. Ze kunnen goed omgaan met de plaag Kinmix, Iskra-Bio en Tsitkor.

bladluis

bladluisDeze alomtegenwoordige parasieten zijn zeer kleine groene insecten. Ze vestigen zich voornamelijk op prachtige altvioolbloemen, infecteren de bloembladen en knoppen van de plant. De bladluis haalt alle sappen uit de bloem, hij begint te verwelken, de bloembladen zijn sterk vervormd. Als de bladluiskolonie op de plant aanzienlijk is, is de cultuur bedekt met druppels witte kleverige vloeistof. Je kunt ze zien op de bladeren en in de buurt van de steeltjes. Om van insecten af ​​​​te komen, moet je planten inmaken met Aktelik of Mospilan.

De meest effectieve methode voor het bestrijden van plagen en ziekten van viooltjes is hun preventie. Het is beter om planten preventief te behandelen dan ze later te genezen. Maar als altviool ziek is, wanhoop dan niet: er zijn veel effectieve medicijnen te koop. Het belangrijkste is om zwaar beschadigde planten niet te sparen en droog gebladerte en ander puin te vernietigen..

Adblock
detector