Thuiszorg voor dieffenbachia

Dieffenbachia thuis Een groenblijvende, pretentieloze dieffenbachia-plant, thuiszorg vereist minimaal. Bij het plaatsen van een bloem is het noodzakelijk om veiligheidsmaatregelen te treffen. De melkachtige afscheidingen van de schoonheid zijn giftig voor kinderen en dieren. Zelfs bij een volwassene kan dieffenbachia-sap blindheid of larynxoedeem veroorzaken. Er zijn veel soorten in de natuur, maar slechts een paar variëteiten worden in de cultuur gebruikt. En alleen dieffenbachia (foto) is aangenaam schaduwtolerant en tolereert droge lucht in appartementen met centrale verwarming.

Hoe zorg je thuis voor dieffenbachia?

Voor de succesvolle ontwikkeling van Dieffenbachia zijn tropische omstandigheden nodig Net als andere kamerplanten heeft de slaaf een inhoud nodig die dicht bij tropisch is. Een plant zal schoonheid aantrekken als er omstandigheden worden gecreëerd die omvatten:

 • locatie, verlichting;
 • bodemsamenstelling en capaciteitseisen;
 • water geven en voeren;
 • temperatuurregime;
 • zomer- en winteronderhoud;

De eerste stap in de zorg voor dieffenbachia is de juiste toewijzing van ruimte. Een oost- of westraam zonder direct zonlicht is geschikt voor haar. De schoonheid van een bloem in bonte grote bladeren. Bij gebrek aan licht verliest de plant het kleurcontrast en worden de bladeren kleiner.

Water geven en waterprocedures

Dieffenbachia spuitenDieffenbachia water geven bij het thuislaten mag alleen met zacht water worden gedaan. Staand kraanwater en zelfs gekookt gekoeld water zijn goed. De aanwezigheid van magnesium- en calciumzouten in het water vergiftigt de plant. Daarom, waar er kalk op de waterkoker zit van drinkwater, moet u op zoek naar ander water. Het is noodzakelijk om de plant vaak water te geven, zodra de bovenste laag van de aarde opdroogt..

Een van de methoden om de aarde van zouten te wassen, is door een kluit aarde 15 minuten in water te houden. Vervolgens moet het water via het afvoergat worden afgevoerd. Een dergelijke procedure is eenmaal per maand in de zomer nodig. In de winter is voldoende water geven voldoende. Als de plant onder water staat, beginnen de bladeren van Dieffenbachia bruin te worden, geel te worden en eraf te vallen.

Het resultaat van onjuiste zorgHet is gunstig om de dieffenbachia-bloem dagelijks in de thuiszorg te sproeien. Een bak met mos, een verdamper, een aquarium – dit alles zorgt voor het nodige vocht rond de plant.

Tijdens de periode van actieve groei heeft Dieffenbachia frequente voeding nodig met organische en minerale meststoffen. Eens in de 7-10 dagen zal de toevoeging aan het gietwater gunstige omstandigheden creëren voor de ontwikkeling van de bloem..

Dieffenbachia bloem hoe zorg je voor winter en zomer

In de zomer, wanneer de verlichting voldoende is, kan de bloem achter in de kamer worden geplaatst. De bepalende factor zal zijn om de planten niet op een warm raam in brand te steken. De verhoogde temperatuur zal onvermijdelijk leiden tot vergeling van het blad. Dieffenbachia vereist thuiszorg een milde temperatuurverandering binnen 22 graden in de zomer en 18 in de winter. Concepten zijn onaanvaardbaar. Bij het ventileren moet de plant worden beschermd tegen een frisse luchtstroom. Het is beter om de pot naar een andere kamer te verplaatsen.

Dieffenbachia houdt niet van direct zonlicht en droge luchtVoor een uniforme vorming van de struik heeft deze van alle kanten verlichting nodig. Daarom moet de container met de plant periodiek langs de as worden omgedraaid. Met zijn brede bladeren absorbeert Dieffenbachia schadelijke emissies uit de lucht en zuivert deze.

Dieffenbachia wordt getransplanteerd bij het thuislaten wanneer de vorige pot krap wordt.

Aangekochte grond wordt gebruikt voor het verplanten van bladplanten of een mengsel van gelijke delen:

 • lommerrijke grond;
 • turf;
 • humus;
 • zand.

De toevoeging van geactiveerde berkenhoutskool helpt bij het verwijderen van schadelijke zouten uit het substraat. De container kan met een kleine marge worden gebruikt, omdat de wortels snel groeien. Bij het planten wordt de stengel dieper en ontstaan ​​er verse wortels. Voor een snelle overleving bij de eerste watergift, moet je stimulerende middelen voor wortelvorming toevoegen.

Fiffenbachia-vernieuwing door apex trimmenHet is na transplantatie, wanneer de stengel van de plant wordt blootgesteld aan de gevallen bladeren, is het noodzakelijk om de stengel af te snijden en 10 cm op het oppervlak te laten.Verse jonge bladeren verschijnen op het kale deel van de slapende knoppen. De kroon kan worden geroot door een nieuwe plant te krijgen.

Bij de zorg voor dieffenbachia moet beschermende uitrusting worden gebruikt. Houd er bij het snoeien van een plant rekening mee dat de sneden giftig zijn en dat de restanten tijdens het werk moeten worden verpakt voordat ze bij het huisvuil worden gegooid..

Het niet voldoen aan de voorwaarden voor het houden van een bloem leidt tot een verandering in de bladeren, hun vergeling of vallen. Het is noodzakelijk om de oorzaak van de ziekte te vinden. Als de ziekte fysiologisch is, elimineer dan de oorzaak en de nieuwe bladeren zullen gezond zijn. Oude borden na verloop van tijd verwijderen.

Ziekten en plagen van dieffenbachia

Een schildluis nestelde zich op een dieffenbachia-bladOpgemerkt moet worden dat ziekten en plagen de bloem kunnen besmetten als dieffenbachia-zorg niet aan de vereisten voldoet. Een sterke plant is zelf bestand tegen ziekten. Natuurlijk kun je insecten van een naburige bloem bevolken of het land met levend mycelium van de schimmel gebruiken voor transplantatie, maar dit betekent alleen dat de verzorging van planten op de vensterbank wordt geschonden.

Tekenen van schimmelziekten zijn het verschijnen op de bladeren van onkarakteristieke vlekken, strepen, huilende en drogende randen van de bladeren..

Bij het rotten kan het wortelstelsel de plant niet van voeding voorzien, er verschijnt geelheid op de bladeren.

Dieffenbachia laat de punten droogZiekten als:

 • anthracose;
 • fusarium;
 • virale laesie.

Anthracose tast het bovenste deel van de plant aan. Het verschijnen van droge plekken die het blad vergroten en vernietigen, is de meest voorkomende manifestatie van de ziekte. Met irrigatiewater kunnen sporen binnendringen. De ziekte veroorzaakt droogte in de kamer, overmatig water geven. Je kunt het behandelen met fungiciden en de geïnfecteerde delen van de plant verwijderen. Normaliseer de insluitingsmodus.

Fusarium verspreidt zich naar de wortels en de hele plant. De schimmel leeft in de bodem. Daarom is sterilisatie van het substraat tijdens plantentransplantatie belangrijk. Je kunt de plant in het vroegste stadium van de ziekte redden door hem te behandelen met een fungicide, de aangetaste gebieden weg te snijden en nieuwe gerechten en aarde te nemen.

Dieffenbachia wordt aangetast door een virale ziekteDe virusziekte manifesteert zich als gedraaide bladeren, een bronzen tint op de top van de plant. Het wordt gedragen door insecten van zieke planten. De zieke plant moet worden vernietigd. Je kunt geen materiaal van hem afnemen voor reproductie..

wolluisInsectenplagen die de bloem bevolken, voeden zich met sappen, bederven het uiterlijk van de bloem. Als de kolonie groot wordt, kan het de plant doden. Verschillende soorten ongedierte planten zich voort op de giftige Dieffenbachia:

 • spint;
 • bladluis;
 • schild;
 • wolluis.

Maatregelen om ze te bestrijden zijn bekend – eerst zeepsop, later – insecticiden.

Goede verzorging van dieffenbachia – video

Adblock
detector