Bocarnea in de natuur Beaucarnea – Beaucarnea behoort tot de aspergefamilie. Het dikke zeven meter lange vat, dat doet denken aan een fles, is een opslagplaats van watervoorraden. De schors is vergelijkbaar met de huid van een olifant en voorkomt verdamping. Selectie en verzorging thuis door de bakker, zoals op de foto, werd een kamerplant.

Zijdelings thuis verzorgen

De gecultiveerde plant heeft zijn groei verloren, de stam van kamerplanten lijkt op een fles tot een halve meter hoog. Boven is een sultan van gevederde bladeren die naar beneden hangen als een paardenstaart. Oude bladeren vallen niet af als ze droog zijn, waardoor een bruine halo ontstaat. Het laken is ruw, ziet eruit als een riem met een gekartelde rand.

Bocarnea als kamerplant Dit is hoe het is, de flessenpalm. Meestal groeit gebogen rug op vensterbanken. In de natuur bereikt de hoogte 8 meter. De lengte van de bladeren van kamerplanten bereikt anderhalve meter met een breedte van 1 – 2 cm.

Bocarnea-transplantatie na aankoop

Na de aankoop is het beter voor de sidekick om te plantenVaak is er niet één plant te koop, maar meerdere exemplaren. In ieder geval is een transplantatie vereist, maar dit geldt vooral. Allereerst moet de plant zich aanpassen aan de detentieomstandigheden. Een wekelijkse periode zal tekenen van ziekte of plaagplaag mogelijk maken. Na quarantaine moeten de planten geplant worden.

De samenstelling van de grond omvat:

 • graszoden – 2 uur;
 • lommerrijke grond – 1 uur;
 • humus – 1 uur;
 • turf – 1 theelepel;
 • zand en vermiculiet voor ongeveer 5 delen.

Voeg gemalen houtskool toe, leg er een laag kiezels op.

Gebruik geëxpandeerde kleiballen voor drainage. De pot moet breed en ondiep zijn, omdat de palmboom in de natuur op rotsachtige plaatbodems groeit.

Voor bokarney heb je een brede en ondiepe schaal nodigLaat bij het overzetten van een plant naar een nieuwe pot het verdikte gedeelte op dezelfde hoogte. De wortels van de plant zijn kwetsbaar en moeten voorzichtig worden behandeld.

Bij het verplanten kunt u de plant geen water geven. Een zieke plant kan niet profiteren van vocht en zal rotten.

Zet na het verplanten een zak op met luchttoegang tot de plant. Bewaar tot bladgroei verschijnt.

Een volwassen bokarnea-plant transplanterenJonge planten moeten jaarlijks gedurende drie jaar worden getransplanteerd, waarbij dezelfde volgorde van bewerkingen wordt aangehouden, maar elke keer dat de schaal met 4 cm wordt vergroot.Aanvankelijk ziet de stam van een jonge plant eruit als een bol. Een volwassen plant heeft een transplantatie nodig als deze het volume van de pot volledig heeft gebruikt.

Bocarnea, hoe te verzorgen??

Geef de plant in de zomer water nadat de kluit aarde volledig door de pallet is uitgedroogd. In de winter, als de plant met pensioen is, is water geven niet nodig. Het water wordt gescheiden gebruikt, zonder sporen van chloor. Je kunt water gebruiken dat door een koolstoffilter is gegaan.

In de winter, wanneer de plant is uitgesloten, kunnen de bladeren worden gewassen onder een warme douche, waardoor ze worden ontdaan van stof en insectenplagen.

Bocarnea heeft regelmatig water nodigDe vorming van de kroon van de bokarnea hangt af van de omstandigheden van de plant. Zal de plant een luxe “manen” of een lange “olifantenpoot” hebben, hangt af van het licht en de watergift. Als de bewaaromstandigheden normaal zijn, gemiddelde verlichting en regelmatig water geven, gaat de biologische cyclus naar de ontwikkeling van bladplaten. In dit geval zal de kofferbak plat zijn.

Bij droogte heeft de plant zich aangepast om tevreden te zijn met een magere toevoer van vocht in de lucht. Gegroefde bladeren verzamelen ochtenddauwdruppels en sturen deze naar het reservoir – caudex.

Als je de plant op het zuidelijke raam zet en water geeft nadat de kluit aarde is opgedroogd, is de situatie stressvol, die doet denken aan het thuisland. In dit geval zal een decoratief been verschijnen met langdurige littekens en scheuren van ongelijkmatig uitzettende weefsels. Tegelijkertijd zal de top aan de bovenkant dunner worden en verwelken.

Om ervoor te zorgen dat de plant zich in de gewenste decoratieve richting ontwikkelt, moet een evenwicht worden aangehouden. In de zomer profiteert de palmboom van zonnebaden zonder regen en wind. In de winter is extra verlichting nodig.

In de winter voeden de bokarnei zich nietDe plant bouwt langzaam massa op, heeft geen stikstofbemesting nodig. Bij een teveel aan stikstof worden de bladeren zacht, de decorativiteit neemt af. Een keer per maand kunt u een fosfor-kaliumsamenstelling in de helft van de dosis toevoegen. In de winter mag geen topdressing worden gedaan..

Problemen met plantenverzorging

Het uiterlijk van de bokarnei zal je vertellen over de problemen. De bladeren van de plant zijn meestal niet vatbaar voor plagen. Ze kunnen echter worden ingevuld door:

 • spintmijten;
 • schedes;
 • trips.

Ze worden verwijderd met bekende insecticiden, de veiligste is Fitoverm.

Als je merkt dat de bladeren van de bokarnea drogen, moet je voorwaarden scheppen voor een gunstige groei:

 • licht moet niet direct, diffuus, maar overvloedig zijn;
 • tocht elimineren;
 • verwijder de plant uit de verwarmingsbatterij;
 • watergift aanpassen.

Tegelijkertijd is het drogen van de bladeren een natuurlijk proces en vormt zich bij oudere planten een baard. Maar de tips mogen niet uitdrogen, dit komt door een schending van de detentievoorwaarden.

Wanneer de wortels rotten, is het noodzakelijk om de plant te transplanteren door de zieke wortels te verwijderen.Bladeren kunnen uitdrogen als de stam van een bokarnea rot. Gebrek aan voeding zal van invloed zijn, de plant dwingen haar op te offeren. Verval is alleen mogelijk als het irrigatieregime wordt geschonden. Je kunt de plant geen water geven zonder te wachten tot de kluit aarde droog is. In de winter is water geven des te meer niet nodig als de plant koel wordt gehouden.

Bij kleine beschadigingen moeten rotte plekken worden bijgesneden en bestrooid met steenkool. Plant de plant na het drogen weer in het substraat. Een teken voor revisie van de wortels is een bleek blad en verzachting van caudex, een verdikt deel van de stengel.

U kunt een plant redden als deze gedeeltelijk is beschadigd. Als het grootste deel van de stam zacht wordt, gaat de plant dood..

De flessenpalm groeit langzaam. Op 20-25 jaar oud zal het volledig de stam vormen. Thuis bloeien planten bijna nooit. In de natuur gooien ze een mooie pluim van ongeveer een meter hoog uit. Thuis wordt de plant als pretentieloos beschouwd. Het vereist geen speciale zorg.

Een plant heeft tot 25 jaar nodig om een ​​stam te vormen.Jonge planten worden vaak meerdere jaren in een gemeenschappelijke container bewaard. Een teken dat de planten krap zijn, is het stoppen van de groei van de groene massa. Als de detentievoorwaarden niet zijn veranderd en de planten zijn bevroren, betekent dit dat ze in aparte cellen moeten worden geplant..

Video over bokarnea-transplantatie