Soorten en variëteiten van terrestrische levende tapijten van vasthoudend

vasthoudend in het wild Het is helemaal niet moeilijk om je een weide voor te stellen die bedekt is met een bloementapijt. Tenacious is een prominente vertegenwoordiger van dit natuurlijke ontwerp. En misschien zongen de zwervende Bremer Town-muzikanten uit de oude tekenfilm over haar.

In zijn natuurlijke omgeving komt de plant voor in de Afrikaanse tropen, Amerika, Europese bossen en het verre Australië. De gecultiveerde vasthoudendheid werd voor het eerst gepresenteerd in Engeland op een tuintentoonstelling in 1653. De show vond plaats in Londen, bijgewoond door kleurliefhebbers van over de hele wereld.

Beschrijving en kenmerken van de vasthoudend

vasthoudend kruipend in hun zomerhuisje De plant dankt zijn naam aan zijn verbazingwekkende vermogen om te overleven in ongunstige omstandigheden. Het past zich uitstekend aan op kale of stenige grond. Andere namen voor vasthoudend zijn ook bekend – Ayuga, Bitter en Dubnik. In de tuinbouw worden meestal sierrassen gebruikt die de grond bedekken. Ze kunnen lang in één gebied groeien zonder hun ongerepte schoonheid te verliezen..

lente ontwaken vasthoudendSoms verschijnen aan het begin van de lente de bevroren bladeren en scheuten van vorig jaar onder de sneeuw. Maar dat is niet eng, want jonge bladeren en stengels zien er altijd fris uit. Bovendien herstelt de overlevende snel. De actieve groei van deze vaste plant begint in mei, wanneer de bloeiperiode achter de rug is.

Ayuga heeft geneeskrachtige eigenschappen, daarom wordt het in de geneeskunde gebruikt. In de Verenigde Staten wordt het speciaal gekweekt in de buurt van bijenkorven, voor honingbloeiwijzen.

Ervaren koks gebruiken vasthoudend als smaakmaker voor salades of visgerechten. Tuinders versieren er hun privépercelen mee en ontwerpers creëren unieke landschappen..

kruipend vasthoudendDe beschrijving van de kruipende plant helpt om de plant in volle schoonheid voor te stellen. Het heeft een ruige stengel, een vierzijdige vorm. Het groeit tot 35 centimeter, terwijl het stevig kan wortelen op het oppervlak van de grond. Hierdoor kruipt de plant over de grond en ontstaat er een levend tapijt..

Meerjarige bladeren zijn ovaal, eivormig met gekartelde randen. Die aan de wortels zijn lang gesteeld met een blauwe tint. De stengels hebben grote champlevé bladeren..

bloei van de kruipende vasthoudendDe bloemen van de hardnekkige kruipende eenlips, die lijken op miniatuurfans, bevinden zich langs de scheut in de vorm van een oor. Ze zijn blauw of blauw. Soms zijn er witte en roze exemplaren. Ze torent hoog boven het lommerrijke groene tapijt uit en versieren het met levendige bloemen. Het bloeiproces begint in mei en eindigt in juni..

vasthoudend bloeit rozeDe vruchten zijn harige noten die in de kelk van de knop verschijnen. Zaadrijping vindt plaats in juli of augustus. Er zijn dergelijke soorten decoratieve kruipende vasthoudend.

Zwarte scallop

vasthoudende zwarte skellopPlanten van deze soort worden tot 10 cm groot, de bladeren zijn glanzend, gebosseleerd. Golvende randen langs de randen. Kleur – rode biet of paars.

Bourgondische gloed

vasthoudende Bourgondische gloedEen kruipend insect van deze soort heeft glanzende groenachtig-scharlaken bladeren. Hun randen zijn geverfd met een witte of roze rand..

De vasthoudende Burgundy Glow kan van kleur veranderen bij transplantatie. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het ontwerpen van het ontwerp van de persoonlijke plot..

Bruin Hets

vasthoudend Brown HetsEen onderscheidend kenmerk van de soort zijn de donkerbruine of paarse bladeren. In de wereld glinsteren ze met een bronzen tint. Bloeit met blauwe knoppen op jonge scheuten.

Variegata

vasthoudend variegatDe plant heeft groene bladeren met een grijze of zilveren tint. Ze zijn versierd met witte of crème gekrulde randen rond de randen..

In vergelijking met andere soorten groeit hij niet zo snel. Voelt goed in potten en kleine rotstuinen.

Ayuga behoort tot de familie Lamb. Groenblijvende en bladverliezende soorten komen in de natuur voor. In hun geslacht zijn er tot vijftig jaarlijkse en meerjarige variëteiten. Tuinders gebruiken voornamelijk kruipende insecten om een ​​landschapsontwerpachtergrond te creëren. Vooral vaste planten met bordeaux, zilver of brons blad zijn gewild..

De meest bekende variëteiten voor het decoreren van persoonlijke percelen hebben een bronsbruine, donkerpaarse, groenachtig bruine bladkleur. Sommige soorten zijn gemarkeerd met een wit patroon en ingewikkelde randen.

De onderstaande foto’s van de overlevenden nodigen u uit om een ​​duik te nemen in het wonderbaarlijke plantenrijk.

Populaire soorten veerkrachtige schoonheid

jonge vasthoudende struikMeerjarige bodembedekkende bloemen van de vasthoudendheid kunnen overleven in extreme omstandigheden. Ze zijn niet bang voor zomerse hitte, koude winters, vochtige of droge klimaten. De plant gedijt op hellingen, tussen rotsen en in de buurt van stoepranden. Siert de voet van bomen en struiken in de tuin. Past perfect in het interieur als ampelachtige plant. In tuinieren zijn er meer dan 50 soorten levensvatbare schoonheid.

vasthoudend Genève

vasthoudend GenèveDeze soort komt voor in de zwarte aardezone van Rusland. Het is te zien op de steile hellingen van de Kaukasus en de Krim-bergen. In Europese bossen en Scandinavië. In Klein-Azië en in de mediterrane landen.

De vasthoudende helena jenever is een vaste plant met clusterwortels. Het heeft horizontale wortels van waaruit harige scheuten zich uitstrekken. Gemiddeld groeien de stengels tot 40 cm.Aan de basis groeien korte gesteelde bladeren en op de scheut – zittend, langwerpig van vorm met een getande rand.

Bloemen zijn in kransen van 2 tot 6 stuks. Hun bovenste deel vormt een oor. De kelk van de knop bereikt 7 mm. De structuur is behaard. Kleur – blauwachtig, af en toe wit. Bloei vindt plaats in mei of juli..

De vruchten van de plant verschijnen in de vorm van bruine noten met een gerimpeld oppervlak. Vegetatief of door zaden vermeerderd.

Piramidaal vasthoudend

piramidaal vasthoudendDeze bijzondere soort komt voor in de alpenweiden van Europa. Het is een meerjarige plant. Groeit van 15 cm hoog tot 30.

De piramidale vasthoudend heeft een groot aantal scheuten, die worden gekenmerkt door:

  • tetraëdrische vorm;
  • rechtop;
  • ruige dekking.

Talloze bladeren aan de basis groeien tot 11 cm De vorm lijkt op een ellips, versmald tot een bladsteel. Degenen die in de buurt van de bloeiwijze groeien, zijn eivormig. De randen zijn licht gekarteld. Kleur – donkergroen.

De knoppen zijn blauw of lichtpaars, gelegen langs de stengel. Herinner het originele bloemoor eraan.

De plant houdt erg van vocht, daarom is het aan te raden om hem op een schaduwrijke plek te kweken..

vasthoudend atropurpurea

vasthoudend atropurpureaDe bladeren van deze vaste plant zijn donker met een rode of bruinachtige tint. Wordt 15 cm hoog. De eigenaardigheid van de vasthoudende variëteit van atropurpurea is dat deze geen kruipende stengels heeft.

Daardoor altijd een compacte uitstraling op tuingazons. Houdt van veel licht. Verdraagt ​​gemakkelijk kou. Geschikt voor tuinen met rotsachtige grond.

Glamoureuze variëteit – mahonie

vasthoudend mahonieDe mahonie vasthoudend groeit tot 10 of 15 cm. Het heeft afgeronde glanzende roodachtige bladeren.

Er zijn ook exemplaren met een donkere bordeauxrode tint. Hij bloeit met blauwe knoppen langs de rechtopstaande scheut. Houdt van glijdende schaduw, maar is ook niet bang voor direct zonlicht.

Verschillende soorten vasthoudend worden veel gebruikt in zomerhuisjes. Een ongelooflijk mooi levend tapijt geweven van sierlijke bloemaartjes zal het grasveld vervangen.

vasthoudend tussen andere plantenBij het landschapsontwerp van hellingen wordt vasthoudendheid harmonieus gecombineerd met andere planten. Op het bloembed is Ayuga een originele achtergrond voor nobele bloemen, die een heel warm seizoen een lust voor het oog is..