Soorten en variëteiten van cannes die uw tuin van zomer tot vorst zullen versieren

soorten en variëteiten van cannes Als je het beu bent om met een gieter rond de bloembedden te rennen en bloemenplagen te bestrijden, plant dan cans. De soorten en variëteiten van Cannes zijn gevarieerd, waardoor elke kweker een plant naar zijn smaak kan kiezen. En dankzij de pretentie van de cannes zullen ze zich lang in uw tuin vestigen. Het voordeel van cultuur is niet alleen prachtig blad en luxe bloei. Omdat de bloeiwijzen absoluut geen geur hebben, zijn ze niet interessant voor insecten. De struiken zelf kunnen gemakkelijk onregelmatig water geven. Als u geïnteresseerd bent in deze bloemen, raden we u aan om meer in detail te leren welke soorten en variëteiten cannes zijn om uw bloem te kiezen.

Classificatie van Cannes

Verbazingwekkende bloemen hebben verschillende hoofdtypen en vele prachtige variëteiten..

De belangrijkste soorten conserven

Onder de variëteit aan cannes worden drie soorten planten onderscheiden, die gemakkelijk te onderscheiden zijn door hun karakteristieke kenmerken:

 1. Orchidee (orchidee) blikjes. Spectaculaire middelgrote struiken tot 2 m hoog met groene bladeren. In sommige variëteiten heeft het blad een paarse tint. Het hoogtepunt van deze cannes zijn grote bloemen tot 17,5 cm hoog, die lijken op orchideebloemen. Ze bestaan ​​uit brede bloembladen met golvende randen. Zulke bloemen in citroen Suevia, geel in de rode stip van Richard Wallace, oranje in de rode streken van Andenken en Pfitzer.orchidee cannes
 2. Kleinbloemige bladverliezende blikken. Grote struiken van 1,5 tot 3 m hoog bloeien met kleine bloemen, niet meer dan 6 cm hoog. Ze hebben smalle bloembladen, maar cannesbladeren zijn groot, groen of paars. Dergelijke cannes groeien voornamelijk in natuurlijke omstandigheden, ze worden zelden in de tuin geplant. Soms vind je de Durban-variëteit met oranje bladeren met roze-geel-groene strepen..kleinbloemige blikjes
 3. Cannes Crosey. Compacte struiken met een hoogte van 60 tot 160 cm onderscheiden zich door een blauwachtige bloei op de bladeren. Klein, tot 10 cm hoog, bloeiwijzen lijken erg op gladiolenbloemen. De bloembladen zijn gebogen, zoals de variëteiten van rood-karmozijn Livadia, rijk rood Amerika, felrood President.cannes crosey

De Indiase canna is ook een vrij grote groep. Foto’s van enkele van zijn vertegenwoordigers zijn later in het artikel te zien. Een kenmerk van dit type cultuur is het vermogen om niet alleen vegetatief te reproduceren, maar ook met behulp van zaden. Bovendien zijn bijna alle Indiase cannes laatbloeiend. Ze bloeien in juli of zelfs augustus, maar bloeien tot oktober-november (afhankelijk van de teeltregio). Maar dergelijke bloemen zijn verschillend in hoogte. Dus een dwerggele Pak groeit niet meer dan 60 cm hoog, terwijl een witbloemige Eurika zich uitstrekt tot 1,5 m.

Verschillende splijtingsfactoren

In de literatuur vind je vaak een andere groep cannes, waarin telers alle gevlekte variëteiten opnemen. Ze worden zo genoemd – Cannes Spotted, wat uit het Engels “gevlekt, gekleurd, gespikkeld” betekent. Vaak in cannes winkels en worden onder deze naam verkocht..

Een andere algemene classificatie van cannes hangt af van de bloeitijd en de kleur van de bladeren. Door de timing van de bloei zijn ze verdeeld in vroege en late variëteiten..

Afhankelijk van de kleur van de bladeren, zijn cannes ook gegroepeerd in twee groepen:

 • groenbladige cannes met een karakteristieke, groene bladkleur zonder extra tinten;
 • roodbladige variëteiten – waarbij de bladeren paarsbruin zijn geverfd.

Laten we nu stilstaan ​​​​bij de variëteiten van Cannes, die verschillen in bloeiperiode, en hun vertegenwoordigers bestuderen..

vroege variëteiten van Cannes

Deze planten zullen u in juni verrassen met hun grote en weinig bloeiwijzen. Ze bloeien de hele zomer en de laatste knoppen bloeien begin september..

Zeer mooie variëteiten van vroegbloeiende cannes:

 • Wyoming;
 • Striata;
 • Kampioen;
 • Confetti;
 • Afrodite.

Canna Wyoming

canna wyomingEen struik van behoorlijke omvang heeft een decoratief uiterlijk gedurende het lente-zomerseizoen. In de lente en de late herfst wenkt canna met bruine bladeren, en van de vroege zomer tot de vroege herfst – met heldere bloemen. De gemiddelde hoogte van de plant is 1 m, maar in de zon en in warme grond kan deze 1,5 m bereiken.De diameter van de bloeiwijzen is niet groter dan 12 cm.Ze zijn geschilderd in een rijke oranje kleur en donkere strepen zijn nauwelijks zichtbaar langs de bloembladen.

Canna Wyoming reproduceert voornamelijk door de wortelstok te delen. In de herfst moeten ze het opgraven. Canna wordt bewaard in een koele ruimte, waar het licht is.

Canna Striata

canna striataEen mooie medium vroege variëteit met langwerpig, iets puntig blad. Met een bladplaatlengte van 50 cm is de breedte slechts 20 cm De struik is middelgroot, de maximale planthoogte is niet groter dan 90 cm De knoppen bloeien in juli en bloeien tot september. Ze zijn aangenaam, warm, oranjegeel van kleur, met een donkerdere tint aan de binnenkant..

Bonte bladeren zijn een karakteristiek kenmerk van de variëteit. De groene bladplaat is beschilderd met lichtgele strepen.

Canna kampioen

canna kampioenEen mooie middenvroege variëteit met een relatief lage, tot 1 m hoge struik en fijne bloeiwijzen. Ze zijn roomroze gekleurd en bloeien iets later, in juli. De bloei eindigt echter in september. Van een afstand lijkt het alsof het een gladiolen is die bloeit – de bloeiwijzen lijken zo op elkaar. Ze zijn trouwens vrij groot, tot 12 cm hoog. De kleur van de bladeren hangt af van de intensiteit van de verlichting en kan groen of bordeauxrood zijn..

Canna Confetti

canna confettiDeze middenvroege variëteit begint pas in juli zijn eerste knoppen te bloeien en eindigt in de vroege herfst. De bloemen zijn niet heel groot, maximaal 10 cm hoog, maar mooi, gevlekt. Op de foto van Canna Confetti kun je zien hoe roodbruine stippen dicht verspreid zijn op een geel-citroenachtergrond. De struik zelf groeit tot 90 cm.

Canna aphrodite

canna aphroditeAls een godin tussen andere bloemen onthult de echte Aphrodite onder de Cannes haar grote bloeiwijzen. De struik zelf is niet erg hoog, slechts 1 m, maar de diameter van de bloemen kan 18 cm bereiken.De canna Aphrodite bloeit midden in de zomer en bevalt tot het begin van de herfst met een donkerroze kleur. Het blad van deze middenvroege canna is niet minder mooi. Het is brons en in de herfst blijft het brons alleen in aderen over..

Cannes laatbloeiende soorten

Het voordeel van late rassen is een langere bloeitijd. Hoewel ze hun knoppen pas midden in de zomer openen, versieren ze de tuin tot oktober (en zelfs november) vorst..

Onder het late Cannes, waardig om te concurreren met herfstdahlia’s, is het vermeldenswaard de volgende variëteiten:

 • Picasso;
 • Lucifer;
 • Gele Humbert;
 • semafoor;
 • Zwarte ridder;
 • Dwerg;
 • Cleopatra.

Canna Picasso

canna picassoDe hoogte van de struik is vrij bescheiden, niet meer dan 90 cm, maar het belangrijkste voordeel van de variëteit zijn de grote tijgerkleurige bloeiwijzen. Hun diameter bereikt 13 cm.Grote en dichte rode stippen zijn verspreid op een felgele achtergrond. De bladeren zijn groot, breed en groen, met een lichtere of donkere tint. Picasso bloeit alleen midden in de zomer. Maar tot oktober kun je tijgerknoppen bewonderen.

Door zijn compacte formaat kan het ras niet alleen in de volle grond worden gekweekt, maar ook als potcultuur.

Canna Lucifer

canna luciferEen zeer effectieve tweekleurige variëteit met een compact formaat. De struik wordt maximaal 80 cm hoog. De bladplaat is groen, breed, met golvende randen. Op de foto van Canna Lucifer kun je zien dat haar bloemen felrood zijn, met een brede en ongelijkmatige gele rand. De hoogte van de bloeiwijze bereikt 12 cm en de canna bloeit van midden zomer tot vorst.

Als je de canna van de tuin naar de pot overplant en in de herfst in huis haalt, bloeit hij bijna het hele jaar door. Ook in een vijver zal hij prachtig groeien..

De compacte planten, zo’n 50 cm hoog, worden vaak verkocht onder de naam Kanna Dwarf Lucifer. Over het algemeen is het één en dezelfde variëteit, alleen een ander “kaliber”. De kleur is ook hetzelfde, het enige is dat de breedte van de rand breder of smaller kan zijn.

Canna Gele Humbert

canna Gele HumbertEen middelgrote plant, zelden groter dan 120 cm, het groene blad is groot en breed. Dichter bij de punt worden ze uitgeleend en eindigen ze in een scherpe top. De bloemen zijn ook middelgroot, tot 10 cm hoog Dit is een zeer mooie gele eland. De bloembladen zijn citroengeel gekleurd. In het midden van de bloeiwijze wordt een dichte rode vlek getekend. Soms kan het gedeeltelijk naar de bloembladen gaan..

Kanna Semafoor

canna semafoorEen zeer effectieve soort met een hoogte van 90 tot 180 cm, die opvalt door de contrasterende kleur van bladeren en knoppen. Tegen de achtergrond van bruin gebladerte met een paarse tint branden gele verkeerslichten van nette kleine bloemen fel. Bloei duurt van juli tot september. Dit is een van die soorten die zich zowel in een bloembed als in een kuip binnenshuis goed voelt..

Het ras verdraagt ​​kortdurende droogte goed, maar niet tijdens het groeiseizoen..

Canna Black Knight

canna zwarte ridderDit is een van de meest luxueuze soorten rode cannes, die de belangrijkste decoratie van de site wordt en meteen in het oog springt vanwege zijn kleur. Allereerst is het prachtig, kastanjebruin blad. De bladeren zijn groot, ovaal en taai, licht taps toelopend aan de uiteinden. De kleur wordt bruin op de stelen. Niet minder mooi zijn de scharlaken bloeiwijzen, groot, meer dan 12 cm hoog Op de foto van Cannes Black Knight is het duidelijk dat de knoppen er tegen de achtergrond van donker gebladerte echt nobel uitzien. Bloemen bloeien in juli en bloeien tot september. De struik zelf is vrij compact, slechts 1 m hoog.

Het ras onderscheidt zich door een goede weerstand tegen ongunstige weersomstandigheden die de ontwikkeling en bloei niet beïnvloeden..

Kanna Gnome

canna kabouterCannu Gnome wordt dwerg genoemd – de hoogte van de plant is slechts 50 cm.De delicate bloeiwijzen zijn schattig: wat betreft de canna zelf, ze zijn groot genoeg, roze geverfd. Het hart van de bloem straalt nauwelijks met een zonnige gele tint. De knoppen worden gevormd op korte steeltjes, maar de bladeren van de dwerg zijn groot, ovaal van vorm, met scherpe punten. De kleur van het blad is het gebruikelijke groen. De bloei van Cannes duurt van juli tot oktober.

Canna Cleopatra

canna cleopatraDe populaire variëteit van Indiase cannes wordt door tuinders gewaardeerd om zijn originele veelkleurige bloemen en bladeren. De struik groeit dicht, de hoogte van de stengels is niet meer dan 90 cm De bladverliezende rozet is gewoonweg prachtig: grote, brede bladeren hebben een gestreepte, groen-bordeauxrode kleur. Foto van Canna Cleopatra bevestigt de sierlijkheid van haar bloemen. Bloeiend begin juli, bloeien ze tot begin november. De kleur van de bloeiwijzen is erg interessant:

 • de helft van de bloembladen is scharlakenrood;
 • de rest is geel met rode spikkels.

Dit zijn lang niet alle soorten en soorten cannes, en er zijn veel meer planten die in een tuin of in kuipen kunnen worden gekweekt. Stel je droom niet uit tot later en wees niet bang om deze prachtige bloemen te kopen. Mogen ze bloeien en je vele jaren verrassen!

Video over de beste variëteiten van Cannes

Adblock
detector