Snoeien en vermeerderen van nematanthus thuis – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

nematanthus bloeit Nematanthus (lat. Nematanthus) behoort tot de familie Gesneriev en is een halfheester, struik of gras tot 60 cm hoog. Omdat dit een ampelachtige vorm is, en bovendien zijn er zeer lange kruipende, hangende scheuten, wordt het snoeien van de nematanthus regelmatig uitgevoerd.

Kroonvorming

nematanthus stekken rooten Snoeien van nematanthus wordt in de regel één keer per jaar in de herfst uitgevoerd, nadat de laatste bloem verwelkt. Hiervoor worden alle zwakke en dunne takken met ongeveer 1/3 van de gehele lengte ingekort. Als u de plant moet verjongen, worden de takken van de plant met de helft ingekort..

Snoeien is belangrijk voor een dichte en mooie kroon, maar ook voor een uitbundige bloei. Gebrek aan snoeien leidt tot gedeeltelijk verlies van gebladerte en kale stengels.

Als de bloem in een warme kamer overwintert, moet het kapsel worden herhaald met de komst van de lente..kale stammen van nematanthus

Voortplanting van nematanthus

Om een ​​bloem te vermeerderen, gebruiken ze twee methoden: stekken rooten en zaden zaaien..

Vegetatieve manier

gewortelde stekken van nematanthusGebruik hiervoor de stekken die overblijven na het trimmen van de nematanthus. Ze moeten ongeveer 8-10 cm lang zijn en 4-8 internodiën hebben..

Alleen sterke en dikke stekken van volwassen scheuten mogen worden genomen. Materiaal van jonge dieren rot vaak en wortelt niet goed.

De steel is goed voorbereid: de 4 onderste vellen worden afgescheurd en de snede gaat onder de knoop. Wortelen kan in veenmos, water, turf of direct in het substraat.

voorbereiding voor het planten van een stekIn de laatste versie worden de geplante takken in een kas geplaatst, waar de temperatuur op + 22-24 ºC wordt gehouden. Wortels groeien binnen 2-3 weken terug, afhankelijk van de detentievoorwaarden.

Door de vermeerdering van nematanthus door stekken uit te voeren, worden de bewortelde scheuten getransplanteerd in afzonderlijke potten met een los, lucht- en vochtdoorlatend substraat (u kunt een kant-en-klaar exemplaar nemen voor viooltjes) en een goede drainagelaag

Tijdens het planten wordt de stengel zo geplaatst dat er een knoop in de grond zit, waaruit dan luchtwortels zullen groeien.

Nematanthus worden geplant in een kleine pot, op de bodem waarvan een drainagelaag is geplaatst. geplant stengel van nematanthusJonge nematanthus worden jaarlijks getransplanteerd. Bij het bereiken van de leeftijd van 4 jaar wordt de procedure jaarlijks uitgevoerd, en vanaf de leeftijd van vier jaar – eens in de 2 jaar, waarbij u elke keer moet onthouden om een ​​​​pot groter dan de vorige met een diameter van 1-2 cm op te pakken.

Zaad methode:

jonge plantVoor de reproductie van nematanthus-zaden (ze rijpen in capsules, zijn erg klein en lijken op stof), worden de laatste op een wit vel gegoten en in een vooraf voorbereide vochtige grond gezaaid, zachtjes met een vinger op het papier tikkend, gelijkmatig verdeeld over het gehele oppervlak. Daarna wordt de grond bedekt met glas en wordt de pot (container) met een drainagegat op een pallet geplaatst. Door hem zullen toekomstige spruiten worden bewaterd. Wanneer de zaden uitkomen, begint het glas periodiek te worden verwijderd, zodat de jongen kunnen ademen.

zaad nematanthusNa 2 weken worden de spruiten met transplantatie in afzonderlijke potten gedoken, verschillende zaailingen in elk. De volwassen jonge groei wordt verzorgd, evenals een volwassen plant. Snoeien van nematanthus wordt op een vergelijkbare manier uitgevoerd. De bloei kan al volgend jaar worden verwacht..

Inhoudsproblemen

het resultaat van onjuiste zorgMet de juiste verzorging is de plant helemaal gezond en blij met een uitbundige bloei. Maar zwakte door nalatigheid leidt tot problemen..

Onder hen zijn:

  1. wolluizen. Deze insecten verbergen zich in de oksels van de bladeren en kunnen alleen worden gedetecteerd wanneer een katoenachtige witte bloem op het gebladerte verschijnt. Je kunt het elimineren door de plant te behandelen met een wattenstaafje gedrenkt in alcohol.
  2. Ook kan de plant worden aangetast door teken, bladluizen en trips, die zich graag tegoed doen aan zijn sappen en daardoor infecteren met verschillende virale ziekten.

Het is alleen mogelijk om ongedierte te elimineren door de hele plant met insecticiden te behandelen. Zo zijn Biotlin en Antitlin effectief tegen bladluizen. “Aktellik”, “Fitoverm”, “Akarin”, “Kleschevit” zal redden van trips en bladluizen.

ongedierteschadeAls de plant op een plaats wordt gehouden met hoge temperaturen, slechte ventilatie en hoge luchtvochtigheid, kunnen schimmels deze aantasten. U kunt de ziekte bestrijden door alle zorgregels te volgen. Als dit niet helpt, moet u behandelen met een fungicide preparaat, bijvoorbeeld “Fundazol”.

Naast ziekten en plagen heeft nematanthus vaak last van:

  1. “Natte voeten” tegelijkertijd lage temperatuur in het koude seizoen, tocht, een scherpe temperatuurdaling, evenals uitdroging van het aardse coma in de hitte. Het zit vol met gebladerte.
  2. Hoge kamertemperatuur en tegelijkertijd een lage luchtvochtigheid kunnen leiden tot droge bladpunten..
  3. Het verschijnen van lichtbruine vlekken op de bladeren – het resultaat van water geven met koud water.
  4. Als het blad bruin wordt en er uiteindelijk af valt, ligt de reden in het binnendringen van waterdruppels erop..

Goede verzorging, regelmatig onderzoek naar plagen en ziekten, evenals snoeien, zullen helpen om een ​​prachtige weelderige plant te laten groeien die u zal bedanken voor uw werk met heldere en overvloedige bloei..

Alles over nematanthus – video