Sansevieria vereist geen complexe zorg – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Verschillende soorten sansevieria in één pot Pretentieloze sansevieria-thuiszorg vereist minimaal, maar biedt veel voordelen. De lange mooie bladeren van de bloem zuiveren de lucht, verzadigen deze met zuurstof. De energie van de bloem absorbeert agressie en mobiliseert mentale vermogens. Daarom zijn er in kantoren en kantoren vaak bloempotten met “schoonmoedertaal”, een van de vele namen voor sansevieria. De lancetvormige, rechtopstaande bladeren kunnen twee meter lang worden. Een ander type plant geeft aanleiding tot een rozet van bladeren die op een korte stam zitten..

Sansevieria thuiszorg met fotodemonstratie

Het is beter om sansevieria in een stevige keramieken pot te planten. Je moet een dikwandige keramische pot nemen voor sansevieria, omdat de krachtige wortels van de bloem de muren kunnen breken en ruimte innemen. Jonge planten worden om de anderhalf en drie jaar later getransplanteerd. In grote kuipen en dozen wordt alleen de bovengrond veranderd. Vaak gaat het verplanten van sansevieria in de lente gepaard met het verdelen van de struik..

De samenstelling van de grond is ongecompliceerd, deze wordt onafhankelijk van de volumetrische fracties verzameld:

  • lommerrijke grond;
  • turf;
  • zand;
  • humus.

Neem de ingrediënten in gelijke delen en voeg twee delen van het graszodenland toe. De drainagelaag kan ook gemaakt zijn van geëxpandeerde kleiballen of stukjes schuim.

Als sansevieria in huis bloeit, is het tijd om een ​​lang geplande onderneming te vervullen. Een bloeiende plant zegent voor een nieuw bedrijf, het zal succesvol zijn. Winterbloei van sansevieria is geen boodschapper van geluk.

Water geven in de zorg voor sansevieria wordt uitgevoerd met regen of zacht bezonken water. De plant heeft geen frequent en overvloedig vocht nodig. Water geven als de grond opdroogt, zelden in de winter. Sansevieria wordt twee keer per zomer gevoerd met overwegend kalium-fosformeststoffen. Overtollige stikstof kan wortelrot veroorzaken, verlies van decorativiteit.

Verlichting in de verzorging van sansevieria thuis beïnvloedt het contrast van de patroonstrepen op de bladeren. Bij gebrek aan licht worden de bladeren dof, bij een teveel worden ze geel. Extra winterverlichting, om de schoonheid van de schoonmoeders tong te behouden, is verplicht.

De plant zal met bloei reageren op de zorg van de eigenaarDe bloem voelt goed aan bij temperaturen boven de 14 graden. Hij is, net als alle mensen uit de tropen, schadelijk voor tocht, een sterke temperatuurverandering. Als de inhoud bijna natuurlijk is, kun je wachten op de bloei, vergezeld van een subtiel vanille-aroma..

Problemen bij de zorg voor sansevieria thuis ontstaan ​​​​door schending van de detentievoorwaarden:

  1. Als er lichte delen op de bladeren verschijnen, moet u de verlichting en de omgevingstemperatuur verlagen..
  2. De opkomende gebieden met rottende bladeren duiden op wateroverlast van de grond. Snijd beschadigde gebieden weg, behandel wonden, verminder water geven.
  3. Bladeren rekken en hangen af ​​- niet genoeg licht.
  4. Tips worden geel en droog – koud, overmatig water geven, niet genoeg licht.
  5. Eenmaal bewoond, zijn spintmijten in het begin moeilijk te detecteren. Maar het blad wordt bleek, de plant is depressief. Het is handig om de lakens af te vegen met een vochtige doek, de teek start niet.
  6. Bewoonde trips kunnen worden verwijderd met insecticiden, wolluis – karbofos.

Reproductie van sansevieria

Bij het verplanten kan een volwassen plant in verschillende delen worden verdeeld.Voortplanting van de tong van de schoonmoeder vindt plaats door de zaadmethode, het verdelen van de wortelstokken en het afsnijden van het blad.

Na de bloei worden peulen vastgebonden, waarin erwtenzaden worden gegoten en rijpen. Ze worden bewaard tot ze worden gezaaid in een gesloten peul, elk zaadje wordt in een apart glas geplaatst. Kieming wordt uitgevoerd in de warmte.

Wortelstokken worden tijdens de transplantatie gedemonteerd en een deel van de struik of stekken van de wortel wordt gescheiden met een scherp mes. In dit geval moeten open secties worden gedesinfecteerd om in de toekomst geen rot te veroorzaken. Bij het planten moet je tellen, krachtige wortels, groeien, de pot kan breken of vervormen.

Voortplanting door delen van een bladplaatSansevierblad wordt vaak gebruikt voor de voortplanting. Een volwassen gezonde „tong”, gewoonlijk de ondertong, wordt geselecteerd en tot de wortel doorgesneden. Voortplanting door een blad van sansevieria stelt je in staat om verschillende nieuwe exemplaren te krijgen.

Het blad, in fragmenten van 5-10 cm gesneden, wordt twee dagen gedroogd. Het is helemaal aan het begin noodzakelijk om de snede te markeren die wortel zal schieten in de grond. Het is belangrijk om rekening te houden met de bewegingsrichting van sappen.

Sansevieria die spiraalsgewijs groeit, kan worden gevormd. Als een groeiend blad langdurig wordt vastgezet en horizontaal wordt gezet, blijft het in deze stand.

Wanneer sansevieria zich voortplant met een blad, worden de platen 2 cm in de grond verdiept, bovenop is een miniplaque georganiseerd, die eenmaal per dag wordt uitgezonden. De container moet warm en licht zijn.

Delen van het blad wortelden en nieuwe planten begonnen te groeienDe stekken zullen binnen 2-3 weken wortel schieten. Binnen twee maanden verschijnen er kinderen en na nog eens 2-3 maanden is het mogelijk om stengelstekken te planten, volledig versierd, als een jonge plant.

Je moet weten dat schakering alleen wordt overgedragen door de struik te verdelen, de stekken geven een groen blad.

De gunstige eigenschappen van sansevieria zijn de effectieve reiniging van de lucht in huis en de verzadiging ervan met zuurstof. Sap wordt gebruikt als eerste hulp bij oorpijn. In de geneeskunde wordt snoekstaart gebruikt om extracten te bereiden. De huid van de bladeren van sansevieria is effectief voor het genezen van wonden..

De ervaring van het kweken van sansevieria – video