Saffloer-kweektechnologie: regels voor plantenverzorging – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

technologie voor het kweken van saffloer De technologie van het kweken van saffloer is bij velen niet bekend. De meeste mensen denken dat je deze plant net als de meeste anderen moet planten en verzorgen. In feite is dit niet het geval. Door bepaalde tips te volgen, zal het niet moeilijk zijn om het gewenste resultaat te krijgen..

Saffloer: een beschrijving van het uiterlijk van de cultuur

saffloer bloei De saffloerplant behoort tot de beroemde Astrov-familie. Meestal is de cultuur jaarlijks. In het wild wordt hij tot 2 m hoog. De stengel van de plant is recht en licht vertakt. Het vat is aangenaam om aan te raken, glanzend. Bladeren zijn heldergroen, enigszins langwerpig. Ze bevinden zich in fasen. Aan de rand van elk zijn er kleine doornen. Saffloer bloeit oranje of rood. Wanneer geopend, zijn de knoppen buisvormig. Aan het einde van de bloei verschijnen korrels met een lichte tint.

Saffloer is een goede honingplant.

De meest populaire saffloersoorten:

  • Steppe;
  • professor Masjanov;
  • Zonne.

Alle soorten planten hebben geneeskrachtige eigenschappen. De stengels, bladeren en bloemen van de cultuur worden in de volksgeneeskunde gebruikt om van veel pathologieën af te komen..

Technologie voor het kweken van saffloer

saffloerteeltAangezien de plant tot de groep van warmteminnende gewassen behoort, moeten de omstandigheden geschikt zijn. Dit geldt niet alleen voor de keuze van de site, maar ook voor water geven, bemesten.

Landingsplaats

Het zaaien van saffloer moet plaatsvinden in die gebieden waar eerder tarwe, koolzaad, haver, vlas werd verbouwd. Het wordt niet aanbevolen om bedden te kiezen na zonnebloemen, wortelen, bieten of sorghum. Op zo’n plaats zal de bloem zich slecht ontwikkelen en zal hij niet behagen met mooie, overvloedige bloei. Dit komt door het feit dat dergelijke planten een grote hoeveelheid vocht en nuttige sporenelementen uit de grond kunnen halen..

Op één plaats kan saffloer één seizoen worden gekweekt. Opnieuw zaaien in hetzelfde gebied mag pas na 4 jaar worden gedaan..

Wat zou de bodem moeten zijn?

saffloer is niet kieskeurig over de grondSaffloergrond maakt niet zoveel uit. De plant groeit goed op verschillende bodems, maar bovenal geeft de cultuur de voorkeur aan chernozems, leem, subzandsubstraten. Saffloer gedijt ook op zoute gronden.

Voordat u begint met zaaien, moet de grond worden geploegd. Dit moet worden gedaan tot een diepte van ongeveer 20 cm. Dit zal helpen bij het wegwerken van veel onkruid dat de ontwikkeling van de plant negatief kan beïnvloeden..

Zaaitijd en snelheid

Het planten gebeurt samen met graangewassen. De zaden verdragen lage temperaturen en goed invriezen. Als de procedure laat wordt uitgevoerd, kan er weinig vocht in de bovenste grondlaag zijn om de korrels te laten ontkiemen..

Om de kiemkracht te verhogen en het plantmateriaal tegen insecten te beschermen, kunt u de zaden behandelen met behulp van de “Premis” of “Cardon.

Het is noodzakelijk om de korrels niet meer dan 8 cm te verdiepen, de afstand tussen de rijen moet binnen 60 cm zijn 1 hectare heeft 30 tot 40 kg saffloer nodig. Het hangt allemaal af van de omstandigheden, bodemvocht.

Plantenverzorging, ongediertebestrijding en kweekmethoden

saffloer plantenVolwassen exemplaren zijn niet veeleisend. Ze hoeven niet te worden bewaterd. Dit alles komt door de specifieke structuur van het wortelstelsel. De hartwortel dringt diep door in de grond en voorziet zo het hele gewas van de juiste hoeveelheid vocht.

De belangrijkste zorg is systematisch wieden. Saffloer moet de grond losmaken en onkruid verwijderen.

Planten waar veel wiet omheen groeit, zullen 70% minder oogst opleveren.

Wat betreft bemesting, het is niet nodig om het toe te passen. Als de grond te arm is, kun je de planten voeden met organische mengsels. Ook saffloer zal zich goed ontwikkelen met de introductie van stikstof-fosforpreparaten..

Potentiële plagen

ongedierteTuinplantensoorten hebben het vaakst last van insecten. Vaak wordt de bloem aangetast door de saffloervlieg, de schep. Roest en vlekken komen minder vaak voor op de bladeren. Het is vrij moeilijk om van dergelijke aandoeningen af ​​​​te komen om de plant tegelijkertijd te behouden. Meestal worden de struiken bij de wortels verwijderd en verbrand. Als dit niet gebeurt, kunnen soortgelijke problemen optreden bij gezonde exemplaren..

Vermeerdering van saffloer

Je kunt een jonge plant zowel door zaad als door zaailingen laten groeien. De eerste methode is de meest voorkomende en meest effectieve. Dit komt door het feit dat de plant transplantaties niet goed verdraagt..

Tuinsoorten kunnen ook worden geplant met zaailingen. Hiervoor worden de granen in eerste instantie gezaaid in turfpotten. Maar ondanks het feit dat saffloer met de grond wordt getransplanteerd, kan de groei ervan nog steeds worden verstoord..

Wanneer de oogst wordt uitgevoerd

saffloer oogstenOm mooie boeketten te maken, worden planten aan het begin van de knopopening gesneden. Droge bloeiwijzen worden veel later gescheiden. Het eerste teken van de oogst is een verandering in kleur. De bloeiwijzen zijn geschikt als ze geelbruin zijn geworden. De korrels van het saffloeroliezaad vallen niet af, dus je hoeft niet bang te zijn dat de zaden bederven. Ze kunnen alleen tijdens het verzamelproces afbrokkelen en de maaiborden raken. De verzamelde zaden worden van de schil gepeld en vervolgens gedroogd.

De bloembladen worden pas geoogst nadat de knoppen volledig zijn uitgebloeid. Om ervoor te zorgen dat de bloemen hun schoonheid behouden, is het raadzaam om ze zo snel mogelijk te drogen. Dit is vrij eenvoudig te doen. Problemen kunnen alleen optreden bij grote bloeiwijzen.

Droog de saffloer met de koppen naar beneden. Planten worden één voor één opgehangen of in kleine bosjes. Dit zal schimmelgroei helpen voorkomen. Het is het beste om de procedure uit te voeren in een ruimte die goed geventileerd is en een lage luchtvochtigheid heeft. Het drogen van planten in direct zonlicht wordt niet aanbevolen. Dergelijke blanco’s behouden een kleine hoeveelheid nuttige vitamines en mineralen..

Saffloer is niet alleen een mooie maar ook een zeer nuttige plant. Om ervoor te zorgen dat de blanco’s zoveel mogelijk voordeel opleveren, moet u zich houden aan de zorgregels en de aanbevelingen voor het oogsten volgen..

Unieke eigenschappen van saffloer – video