Prachtige kamilletuin nivyanik – decoratie van uw site – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

kamille tuin nivyanik Niet echt een kamille, maar ook geen chrysant – vandaag zullen we het hebben over een populaire plant, beter bekend als tuinkamille. Uiterlijk lijken de bloemen inderdaad erg op kamille, maar vanuit botanisch oogpunt zijn ze dat niet. Bovendien behoorden ze vroeger over het algemeen tot het geslacht chrysanthemum. En pas na verloop van tijd, na zorgvuldig de karakteristieke kenmerken van de plant te hebben bestudeerd, werd deze in een apart geslacht opgenomen. Wat is dit mysterieuze madeliefje en is het moeilijk om het in de tuin te laten groeien? Laten we het uitzoeken.

Kamilletuin nivyanik – plantbeschrijving

madeliefje in de tuin Nivyanik is een geslacht van kruidachtige planten uit de familie Asteraceae of Compositae. Het omvat eenjarige en meerjarige variëteiten die verschillen in de vorm en hoogte van de struiken, evenals de vorm en kleur van de knoppen. Voorheen werden alle soorten van het geslacht Nivyanik beschouwd als een geslacht van chrysanten. Omdat het blad van het madeliefje echter glad is, niet behaard en er geen kenmerkend bitter aroma is, werd het uiteindelijk geïsoleerd in een apart geslacht. Dit is hoe een onafhankelijke soort tuinplanten, nivyanik genaamd, verscheen..

Aan de andere kant lijken grote bloeiwijzen met een gele kern en smalle witte bloembladen erop te wijzen dat we kamille voor ons hebben. Beide planten hebben inderdaad veel gemeen, ze nemen in ieder geval de vorm van de bloemen aan. Dit verenigde hen in één familie, maar toch is elk van de bloemen een apart geslacht..

Het is gemakkelijk om het madeliefje van kamille te onderscheiden door de bladeren. Als ze in kamille luchtig, opengewerkt zijn, dan is in het madeliefje de bladplaat stevig, maar met een gebeeldhouwde rand.

Afhankelijk van de soort kunnen de bladeren aan de wortel of aan de stengel groeien. Hij is recht, van 30 tot 120 cm hoog, weer afhankelijk van het type plant. Het madeliefje bloeit twee keer met goede zorg, in het late voorjaar en de nazomer. De bloemen worden gevormd aan de uiteinden van de stengels, ze zijn groot, van 8 tot 12 cm in diameter, in de vorm van een kamille. Het midden van de bloeiwijze bestaat uit buisvormige gele bloembladen omgeven door witte of geelachtige rietblaadjes.

Populaire soorten madeliefjes

Tuinmadeliefjes worden vertegenwoordigd door meer dan 70 variëteiten, waaronder zulke prachtige soorten moeten worden opgemerkt:

 1. Nivyanik Grote Illusie. Door competent te planten en voor deze vaste plant te zorgen, kunt u een vertakte struik tot 1 m hoog laten groeien.De bloeiwijzen zijn groot, 10-12 cm in diameter, wit.nivyanik Grote Illusie
 2. Crazy Daisy Daisy-variëteit. Struik tot 70 cm hoog met kleine, maximaal 8 cm diameter, manden. Maar aan de andere kant zijn ze badstof, met dunne bloembladen..Nivanny Crazy Daisy
 3. Grootbloemige korenbloem Giant. Een van de grootste madeliefjes. Struik tot 80 cm hoog met sterke stelen en grote manden met een diameter tot 12 cm.grootbloemige madeliefjesreus
 4. Nivyanik-variëteit is prachtige Broadway Lights. Een korte struik tot 50 cm hoog met delicate gele madeliefjes.nivyanik Broadway Lights
 5. Nivyanik is de magnifieke Fiona Goghill. De struik is 60 cm hoog, bloeiwijzen zijn dicht dubbel, met een gevulde kern. Tegelijkertijd worden de bloembladen steeds langer, dichter bij de rand van de mand..Nivyanik Fiona Goohill

Timing en methoden voor het planten van een nivyanik

Tuinmadeliefjes worden gekweekt met behulp van zaden. De timing van het planten van een madeliefje hangt af van de manier van planten..

Het kan worden uitgevoerd:

 • zaaien in de volle grond.
 • zaden planten voor zaailingen.

Hoe en wanneer een korenbloem in de volle grond te zaaien?

kamille zaden tuin nivyanik

Wat betreft wanneer je tuinmadeliefjes zaadloos moet planten, kan dit op twee manieren:

 1. Voorjaar zaaien. Zaden worden eind april op een bloembed gezaaid, wanneer de grond opwarmt en de vorst verdwijnt. Het is handig om ze in groeven te zaaien met een rijafstand van minimaal 20 cm.Als de grond droog is, moeten de bedden worden afgeworpen en na het zaaien moeten ze worden gemout met turf. De volwassen zaailingen moeten worden uitgedund en indien nodig kan het madeliefje in het vroege najaar worden geplant. Het eerste jaar vormen de planten een rozet en wortelstelsel. Ze bloeien pas volgend voorjaar, in het tweede levensjaar..
 2. Winterzaaien. Het is beter om zaden begin oktober te zaaien, droog zonder voorbehandeling. Na overwintering in de grond zullen ze in het voorjaar minnelijke scheuten geven. In de maand mei kunnen de struiken worden geplant en zullen ze al in het huidige seizoen bloeien..

Teelt van een madeliefje door zaailingen

groeiende zaailingen van madeliefjeHet voordeel van de zaailingmethode is dat het madeliefje al in het jaar van zaaien de eerste proefbloei kan geven. Zaden voor zaailingen moeten eind februari in licht voedzame grond worden gezaaid..

Een universeel substraat is geschikt of u kunt een grondmengsel bereiden door te mengen:

 • bladverliezende humus;
 • zand;
 • hoge turf.

Om plukken te voorkomen, kunnen de zaden direct in aparte containers worden gezaaid. Dit kunnen plastic bekers, speciale cassettes of turfpotten zijn. Het is niet nodig om de zaden vooraf te weken, ze ontkiemen zelf goed, als je niet veel “begraaft”. Het is voldoende om de gewassen licht te besprenkelen met een dunne laag aarde. Voor ontkieming hebben ze warmte en vocht nodig, daarom is het raadzaam om gewassen tot ontkieming onder een folie te houden. Alleen periodiek moet u ventileren om niet te beschimmelen..

Wanneer de zaailingen verschijnen, is het beter om de zaailingen naar een koelere kamer te verplaatsen, zodat ze niet uitrekken. Bij vroeg zaaien is het goed om extra verlichtingslampen te plaatsen. Dan zullen de struiken sterker en meer ontwikkeld zijn. Als het zaaien in een algemene container is uitgevoerd, wanneer 3 bladeren worden gevormd, moeten de zaailingen worden gedoken volgens de overslagmethode. Een beetje humus moet aan de grond worden toegevoegd. Een week voor de oogst en een week erna is het goed om de planten twee keer te voeden met organische mest.

duiken zaailingenBegin mei moeten de zaailingen van het madeliefje worden uitgehard en voorbereid op transplantatie naar een vaste plaats. Hij kan vanaf half mei op een bloemperk worden geplant, met een tussenruimte van ongeveer 40 cm, afhankelijk van de variëteit. Laagblijvende soorten kunnen dikker geplant worden, terwijl het de moeite waard is om ervoor te zorgen dat de wortelhals niet dieper wordt.

Als er geen manier is om een ​​​​plaats in huis te vinden voor zaailingen van het madeliefje, kun je kamille in een kas kweken.

Hiervoor worden de zaden in het voorjaar op zaailingbedden gezaaid, waarbij ze 2 cm dieper worden.Na ontkieming moeten de zaailingen worden uitgedund en voor groei worden bewaard. De struiken kunnen aan het einde van de lente naar een vaste plaats worden getransplanteerd en het is beter om ze tot het begin van de herfst te laten.

Nivyanik: planten en verzorgen in het open veld

verzorgen van de uier in de tuinHet is beter om de Nivyanik een gezellige en lichte hoek te geven. Om ervoor te zorgen dat de stelen sterk en recht zijn en de bloeiwijzen groot, hebben madeliefjes goede verlichting nodig. Het gebrek aan wind is vooral belangrijk voor hoge variëteiten, omdat het de scheuten kan breken. Als je een madeliefje op een schaduwrijke plek plant, zal dit leiden tot verplettering van de bloeiwijzen en kromming van de scheuten..

Niet minder belangrijk bij de vraag waar kamille in het land moet worden geplant, is de voorbereiding van de grond. In zware en drassige grond zal de korenbloem echter niet groeien en zandgrond is er niet erg geschikt voor. Krachtige struiken met sterke stelen en grote chique bloei kunnen alleen worden gekweekt in vruchtbare losse grond met neutrale zuurgraad. Voordat u gaat planten, moet u het gebied opgraven met de introductie van humus.

In laaglanden, waar water zich vaak ophoopt, is het onmogelijk om een ​​madeliefje te planten, vooral vaste planten. Door overtollig vocht zullen de struiken binnen een jaar pijn gaan doen, rotten en afsterven..

bloembed

Het verzorgen van een korenbloem in een bloembed is over het algemeen niet bijzonder lastig en bestaat uit de volgende procedures:

 1. Water geven. Volwassen planten zullen niet doodgaan door gemiste watergift, maar groeiende struiken hebben constant vocht nodig. Tijdens de periode van knopvorming is regelmatig water geven net zo belangrijk. En mulchen helpt het snel drogen van de grond te voorkomen..
 2. Topdressing. Meerjarige variëteiten moeten in het vroege voorjaar worden bemest, waarbij ureum tussen de planten wordt gestrooid. Begin mei kunnen alle soorten madeliefjes worden gevoed met nitrophos en toortsoplossing met een pauze van een week. Herhaal deze voeding nog 2 keer – in juli en oktober (voor vaste planten).
 3. Snoeien. Naarmate de bloeiwijzen vervagen, is het beter om ze af te snijden, zodat ze het uiterlijk van de plant niet bederven en de kracht niet wegnemen. Als zaden moeten worden verkregen, blijven een paar van de grootste bloemen op elke plant over. Het is raadzaam vaste planten voor de winter “op een stronk” te knippen en aarde toe te voegen zodat ze niet bevriezen.

Grootbloemige en badstofvariëteiten voor de winter moeten bedekt zijn met bladeren of vuren takken. Over het algemeen overwintert de Nivyanik goed..

Tot slot zou ik willen opmerken dat de tuinkamille nivyanik niet veel problemen zal veroorzaken. Het is gemakkelijk om het te laten groeien, de plant heeft geen speciale zorg nodig..

Waarom worden de bloemen van de nivyanik kleiner – video