Plantmethoden en geheimen van de zorg voor een verfijnde gravilat

gravilat bloeit In landschapsontwerp wordt een bescheiden, maar tegelijkertijd verfijnd gravilaat veel gebruikt. Deze geweldige vaste plant wordt gebruikt voor het decoreren van stenen rotspartijen, alpenglijbanen en bloembedden in verschillende vormen, waaronder rabatki. In de voortuin kan hij goed overweg met anjers, pioenrozen en bellen. Fluwelen bloeiwijzen van vurig rood en geeloranje kleur vallen op in contrast met de achtergrond van donkergroen. Het kweken van deze bloem vereist geen academische kennis. Het is belangrijk voor de tuinman om de aard van de plant te begrijpen om vrienden met hem te maken..tuindecoratie gravilat

Landingsnuances

gravilaatzadenBij de datsja moet u een goed verlichte ruimte vinden die meer dan 8-10 uur per dag door de zon wordt opgewarmd. Het zijn thermofiele gewassen en verdragen geen zware schaduw. De basisprincipes van het planten en verzorgen van gravilat (foto’s en beschrijvingen van variëteiten worden hieronder gegeven) omvatten het volgende:

 1. Correct geselecteerde grond. Vochtige gebieden moeten met speciale methoden worden gedroogd. Sommigen raden aan om een ​​heuveltuin te maken of variëteiten te kopen die van vocht houden. In het gat is het noodzakelijk om drainage te maken van stenen of geëxpandeerde klei. Bij het graven van een site moet de aarde worden gemengd met zand..
 2. Afstand tussen struiken. De bladrozet moet tussen de 15 en 20 cm zijn om zich vrij te kunnen ontwikkelen..
 3. Maximale afstand van wortels van grondwater. In te vochtige grond begint het wortelstelsel te rotten en verschijnt er ook grijze schimmel.

zaden rijpenZiekten en plagen hebben over het algemeen geen invloed op dit lid van de Pink-familie. Bovendien zijn de struiken heel gemakkelijk te vermeerderen in uw achtertuin. Het is voldoende om in de lente (maart) zaden in een container te zaaien en in de laatste dagen van april zaailingen in de volle grond te transplanteren. Houd er rekening mee dat de dreiging van vorst nog steeds aanwezig is, dus de spruiten moeten worden afgedekt. Gebruik voor deze doeleinden

 • agrovezel;
 • film;
 • plastic flessen.

De jongen gooien de kleur echter pas volgend jaar weg. De tweede kweekmethode is door de struiken te verdelen. In de lente of vroege herfst moet je de struik opgraven en voorzichtig in twee delen verdelen. Giet voor het planten in het gat water om te voorkomen dat de wortels verwelken.

Het is belangrijk om de zuurgraad van de grond indien nodig te verminderen. Voeg hiervoor verschillende delen houtas toe..

Onderhoudsfuncties

gravilat op een bloembedHoewel gravilat geen grillige plant kan worden genoemd, moet het toch regelmatig worden gevoed met minerale en organische meststoffen. U kunt kaliumfosfaatsubstraten, turf, mest of bladverliezende humus toevoegen, evenals nitrofosfaat (drie in één – stikstof, kalium en natrium). Bovendien is het belangrijk om gunstige omstandigheden voor de bloem te bieden:

 • water als de aarde opdroogt;
 • maak de grond los, verwijder onkruid;
 • om de struik te ontdoen van gedroogde bladeren en steeltjes.

gravilat bloeit in de tuinVeel hangt echter af van het soort cultuur. Er zijn rassen die bestand zijn tegen vorst. Andere soorten leven vreedzaam naast elkaar in licht beschaduwde tuinen. Voor anderen zijn rivierdalen een favoriete plek. Daarom moet u elk van hen persoonlijk leren kennen..

Voor de winterperiode moeten de greens bij de wortel worden gesneden en het tuinbed worden bedekt met mulch. Gedroogde bladeren, evenals dennen- of kerstboomnaalden (laag tot 10 cm) bieden betrouwbare bescherming tegen strenge vorst.

Rod Gravilath

In totaal zijn er ongeveer vijftig soorten van deze prachtige bloem op de wereld. En slechts 20 soorten gravilata worden geclassificeerd als kruidachtige planten die worden gebruikt voor aanplant in de volle grond. Hiervan zijn er slechts 7 te vinden op het grondgebied van Rusland, die zijn aangepast om te groeien op gematigde en koude breedtegraden. Het Europese klimaat is ook geschikt voor sommige variëteiten van dit geslacht..

Stedelijk

stad gravilatIn veel landen wordt het Sint-Benedictuskruid genoemd. De bloeiperiode van de stedelijke gravilata duurt ongeveer vier maanden – van mei tot augustus. Miniatuurbloemen met een diameter van 2 cm, dankzij 5 felgele bloemblaadjes, lijken op de zon. Het dubbele centrum is in dezelfde tint, maar heeft bij sommige exemplaren een bruine rand van kleine meeldraden. De hele stengel is bedekt met delicate villi. De bladeren worden verzameld in een driedubbele rozet, die op lange wortels wordt geplant.

urban gravilat bloemvormenDe hoogte van een wilde plant varieert van 40 tot 80 cm, wat het mogelijk maakt om stedelijk gravilat te gebruiken om rechthoekige bloembedden te versieren. Dit zijn de belangrijkste punten bij het kweken:

 1. Vorst- en droogtebestendig.
 2. Verdraag geen te vochtige (drassige) bodems met een hoog zoutgehalte.
 3. Het planten wordt uitgevoerd door zaden in het vroege voorjaar..
 4. De breedte tussen de bedden moet meer dan een halve meter zijn..

Het is wetenschappelijk bewezen dat de wortels van de plant geneeskrachtige en tegengif eigenschappen hebben. Bovendien voegen veel huisvrouwen het toe als specerij aan soepen en alcoholische dranken (wijn of ale).

Je moet de zaden niet diep in de grond begraven, het is voldoende om ze 1,5-2 cm te verdiepen.Dan zullen de zaailingen eerder verschijnen, na 2-3 weken.

rivier

rivier zwaartekrachtIn tegenstelling tot de meeste van zijn “familieleden”, kan de rivier gravilat het goed vinden in vochtige en licht beschaduwde gebieden. Dit kunnen voornamelijk zijn:

 • vochtige oevers van vijvers, moerassen en rivieren;
 • klei-, zand- of leembodems;
 • velden of weiden met voedzame grond;
 • struiken en bossen.

rivier zwaartekracht in de tuinIn de meeste gevallen is het bestand tegen zowel zure als kalksteengebieden. Het is een van de weinige variëteiten die zich perfect aanpast in de meest ongunstige omstandigheden. Vanaf de meivakantie en eindigend met weekdagen in september, behaagt paarse avens (zoals Amerikanen het noemen) tuinders met zijn karmijnrode bloei.

Bladeren in neutrale en lichtzure grond beginnen van kleur te veranderen. Paarse strepen steken erop uit. Dit kan worden gebruikt bij het maken van een origineel landschapsontwerp..

Dergelijke kruidachtige planten voor open grond groeien tot een meter, terwijl de rivier gravilat in staat is om de grond om zich heen zelfstandig te bemesten. Rijpe meeldraden dienen als een soort biologisch voedsel voor hem.

Chileens

heldere bloei van de Chileense gravilatDe naam doet al goed vermoeden waar deze variëteit vandaan komt. Dankzij de Chileense gravilaat hebben fokkers veel andere cultuurvariëteiten gefokt, waaronder populair:

 • Goldball (enorme gele bloeiwijzen);
 • Mr. Bradshaw (heeft een scharlaken tint);
 • Lady Stratheden (weelderige bloem met een diameter van 3-4 cm met zuurgele bloemblaadjes);De zwaartekracht van Lady Staterden
 • Vuurbal (in oranje palet);
 • Mevrouw J. Bradshaw.

lang bloeiende bloemDeze schattige bloemen zullen ongeveer een of twee maanden de tuin versieren. De knoppen beginnen te bloeien op 15 mei. Half juli worden vruchten gevormd op steeltjes van 60 cm. Een gunstige temperatuur voor zaadkieming is 15 graden. Zaailingen in de doos moeten worden uitgedund om de bloem groter te maken.

Zodra de temperatuur buiten zakt tot +6°C moet de voortuin bedekt worden met agrofibre.

Temmen

tamme gravilatOoit staken botanische wetenschappers de Chileense en dieprode gravilat over en kregen ze een tamme variëteit. De bloemen zijn als klokken die naar beneden zijn gebogen, als van hard werken. De kleuring van deze variëteit zal veel liefhebbers van bordeauxrode tinten aanspreken, omdat het in deze schaduw is dat de stengels van de cultuur worden gemaakt. Ze zijn elegant versierd met gele bloemblaadjes met een dubbel centrum. In andere variëteiten zijn er roze en zelfs witte bloeiwijzen met een paniculaire of corymbose-vorm. Dichte bladeren imiteren ontlede veren of lobben. Het tamme grind bereikt een hoogte van 0,7 m, waardoor deze kruidachtige plantensoort het meest geschikt is voor de volle grond.

roze tamme gravilatLuxe bloei komt alleen tot stand als de struik zich in een open ruimte bevindt. Tijdens de bloeiperiode heeft hij veel zonlicht nodig. Op warme dagen moet echter alleen de wortel overvloedig worden bewaterd, en niet het hele gebied, om geen broeikaseffect te creëren. Het is raadzaam om de struik te knippen, dan kan deze in de breedte groeien. rotstuin decoratieDergelijke gekrulde exposities zullen een originele decoratie voor rotstuinen worden..

Het is wenselijk om turf, houtas, dolomietmeel, zand en plantaardige humus aan de grond toe te voegen. Experts raden aan om de grond voor het planten te behandelen met fungicide preparaten..

Hybride

badstof bloeiwijzen van gravilata hybrideBloeiwijzen bereiken een diameter van 3 cm. Ze zijn vaak geel, rood en oranje. Tegelijkertijd zijn de meeldraden van elk type vergelijkbaar met het plaatsen van amberkleurige sieraden. De bladeren, gelegen op lange stelen, hebben een gerimpelde structuur en zijn bedekt met bijna onzichtbare haren. Op elk van hen zijn duidelijk contrasterende strepen te onderscheiden. Luxe aan de bladeren wordt gegeven door een gekartelde en licht golvende rand. Bij de wortels worden ze verzameld in een compacte maar relatief dichte rozet.. bloeiende gravilathybrideHybride gravilat heeft veel gefokte variëteiten, waaronder populair:

 • Prinses Juliana;
 • Prins van Oranje;
 • Gladis Perry;
 • Dolly Noord;
 • J. Bradshaw;
 • Robijn.

dubbele rode bloemen gravilataDeze dubbele bloemen zijn bijna twee maanden te bewonderen op dichte bloemstelen: mei en juni. Als het in september warm weer is, zal de struik weer een partij jonge knoppen weggooien.gele hybride gravilat De teelt en verzorging van de hybride gravilaat verschilt niet van de Chileense, omdat het ervan is afgeleid.

Het planten in de herfst moet lang voor de vorst worden gedaan. De zaailing moet sterk worden en goed wortel schieten om niet te bevriezen als de temperatuur daalt..

Vuurbal

gravilat vuurbalFireball verschilt van de rest van de vertegenwoordigers van de Pink-familie met een scherpe rode tint. Hoewel er variëteiten zijn en een zuuroranje kleur. Grote dubbele bloemen sieren de lelijke randen van voortuinen perfect. weelderige bloeiDuiken speelt een belangrijke rol bij het kalibreren van cultivars. Nadat u zaden in een container hebt gezaaid, moet u wachten tot er verschillende bladeren verschijnen, en vervolgens scheiden en in een nieuwe container overplanten..

De verdeling van de struiken moet 1-2 keer per vier jaar worden gedaan. Ze moeten 20 cm uit elkaar worden geplant. Knip indien mogelijk de stelen af ​​om de struik meer volume te geven..

Terry

Gravillat Rode DraakDe officiële naam is Red Dragon. Deze variëteit van badstof gravilata is een favoriet van veel zomerbewoners, omdat de bloem een ​​volumetrische vorm heeft. De bloembladen zijn in meerdere rijen gerangschikt, wat de plant een chique uitstraling geeft. alpine glijbaan decoratieDe ongewoon flitsende schaduw van rode bloemen ziet er geweldig uit op de alpine glijbanen. Bij het verzorgen van het gewas moet de grond worden verrijkt met humus. Om te voorkomen dat de grond te nat wordt, kan het bloembed enkele centimeters boven het maaiveld worden geplaatst. U moet onder andere de basisaanbevelingen voor dit soort toepassen.

Hieruit volgt de conclusie. Uiterlijk onaantrekkelijke gravilatbloem, met verstandige zorg, kan een geweldige tentoonstelling worden van een moderne tuin..

Het meest interessante over gravilat – video

Adblock
detector